美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問cool 完,個咀係咪仲會突出?会吾会平返少少還是只排齊D牙,改善吾到突咀問題?有沒有JM用Invisalign 加骨釘cool牙,效果如何?

男爵府

引用:請問cool+完,個咀係咪仲會突出?会吾会平

原帖由 小翠 於 13-10-11 發表
請問cool 完,個咀係咪仲會突出?会吾会平返少少還是只排齊D牙,改善吾到突咀問題?有沒有JM用Invisalign ...
冇人知?

男爵府

COOL 完唔會哨LA.. 同埋上唇唔會突出黎.
我CASE 係上下每邊脫1隻共4隻.

子爵府

畀面勳章

回覆:哨牙cool Invisalign

隱適美唔係個個case岩用 未必可以一概而論 最緊要都係睇醫生做法

大宅

回覆:egg.b 的帖子

睇下你牙骨凸定牙齒凸,牙齒凸Invisalign 可以改善,牙骨凸要用骨釘

男爵府

謝謝各位JM回覆,我係牙骨突,醫生話隱適美吾夠力將前面D牙連牙突收入。但我已cool了一半隱適美,所以想考慮加骨釘。

男爵府

引用:COOL+完唔會哨LA..+同埋上唇唔會突出黎.我C

原帖由 大b豬 於 13-10-12 發表
COOL 完唔會哨LA.. 同埋上唇唔會突出黎.
我CASE 係上下每邊脫1隻共4隻.
就問你之前係咪牙骨突出既假哨牙,我都系每邊上下共mok4隻牙!

男爵府

我係假哨牙,但睇返相原先牙骨都有突喎。
依家仲未cool 完,但牙骨好明顯都推入埋。
打骨釘

大宅

引用:謝謝各位JM回覆,我係牙骨突,醫生話隱適美

原帖由 小翠 於 13-10-13 發表
謝謝各位JM回覆,我係牙骨突,醫生話隱適美吾夠力將前面D牙連牙突收入。但我已cool了一半隱適美,所以想考 ...
請問邊到cool Invisalign 可以加骨釘?

男爵府

回覆:大b豬 的帖子

咁你即是有沒有打釘骨?請問你大約仲有幾耐先cool 完?我仲有1年,總共帶52個cool. Thanks.

男爵府

引用:我係假哨牙,但睇返相原先牙骨都有突喎。依

原帖由 大b豬 於 13-10-13 發表
我係假哨牙,但睇返相原先牙骨都有突喎。
依家仲未cool 完,但牙骨好明顯都推入埋。
打骨釘
咁你即是有沒有打釘骨?仲有幾耐cool完呀? thanks.

男爵府

骨釘係點架?
我有加象根 同埋我已經cool 左第4 set la,
now 仲有10 幾個cool 應該cool 完,如無意外,哈!

男爵府

引用:骨釘係點架?我有加象根+同埋我已經cool+左

原帖由 大b豬 於 13-10-13 發表
骨釘係點架?
我有加象根 同埋我已經cool 左第4 set la,
now 仲有10 幾個cool 應該cool 完,如無意外,哈 ...
一般cool牙,大牙唔多唔少都會被拉向前。例如mock牙之後原來有7mm空隙,其中可能有4mm空位係for前牙後移,3mm系for後牙前移。但用左骨釘之後,就可以用骨頭借力,令到果7mm既空位可以全部for前牙後移,以達到最佳效果! 你介吾介意pm我你cool之前同依家cool緊既相俾我! 如果吾加骨釘都可以改善突咀,就太好了!

男爵府

小翠
你已經cool 緊invisalign ?
dr 之前有無比個 video 你睇 d 牙會點郁?
我岩先睇返 video 後排牙係唔郁的,
only 前排牙向後推 ....依家睇返原來未cool 前真勁樣衰

男爵府

回覆:大b豬 的帖子

我用Invisualign 已cool了一半,醫生一開始有俾個模擬圖我睇! 但佢亦有提及骨性哨牙未必做到完全收入,吾会做到個咀完全平哂吾突起,所以我先擔心cool 到最後都做吾到我想像中的要求。我已向dr. 提議如加骨釘,效果會不會好d, 等下次見dr聽下dr. 意見再決定!Thanks.

男爵府

pm 係send 唔到相

複式洋房

我都想問哨牙cool Invisalign整體面部會唔會改善?

仲需要咩attachment ?

子爵府

引用:我用Invisualign+已cool了一半,醫生一開始

原帖由 小翠 於 13-10-14 發表
我用Invisualign 已cool了一半,醫生一開始有俾個模擬圖我睇! 但佢亦有提及骨性哨牙未必做到完全收入,吾 ...
嘜牙骨突都得咩?!我都係牙骨突但醫生唔建議我cool牙,佢話只有2mm改善!

大宅

回覆 大b豬 的帖子

請問你喺邊到箍?可以分享有下效果?我有牙齦突的情況令我好沮喪!醫生話我無得箍因為係骨突不是牙齒😭我想搵多幾個醫生問!上釘改善!🙏🙏

大宅

回覆:11606 的帖子

首頁

尾頁

跳至