自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

你真有型講到話人地賤賣亞妹d嘢,賣價賤過地底泥,你倆母子有冇諗過點解基金會搞到咁缺水,要賣屋、賣紀念品去撲水,咪又係為咗你地一家仲要話d紀念品應該留俾家人,你知唔知自己講乜?唔賣嘢你地食C啦:;pppp::;pppp:

男爵府

引用:你真有型講到話人地賤賣亞妹d嘢,賣價賤過

原帖由 Vansi816 於 13-10-11 發表
你真有型講到話人地賤賣亞妹d嘢,賣價賤過地底泥,你倆母子有冇諗過點解基金會搞到咁缺水,要賣屋、賣紀念 ...
因為佢地想留返亞妺d野自己賣

男爵府

引用:Quote:原帖由+Vansi816+於+13-10-11+發表你

原帖由 renric 於 13-10-11 發表
因為佢地想留返亞妺d野自己賣
agree

子爵府

牛年勳章

回覆:你真係得,仲有面喺度吠

真係貪得無厭

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Vansi816 發表於 13-10-11 18:36
你真有型講到話人地賤賣亞妹d嘢,賣價賤過地底泥,你倆母子有冇諗過點解基金會搞到咁缺水,要賣屋、賣紀念 ...

雖則佢家人係乞人憎, 但基金缺水未必100%同佢地有直接關係, 第1, 生活費有limit, 就算加完都係有limit, 第2, trustees run左咁多年, 亦唔係free of charge, 每分鐘professionals 都係收費的。

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

男爵府

引用:Quote:Vansi816+發表於+13-10-11+18:36+你

原帖由 牛精仔 於 13-10-11 發表
雖則佢家人係乞人憎, 但基金缺水未必100%同佢地有直接關係, 第1, 生活費有limit, 就算加完都係有limit, 第 ...
雖然基金消費都唔細,但相信如果佢地唔係成日打官司,又工人、又司機、又補品,以一個亞婆,每月10萬真係好夠囉

珊瑚宮

環保接龍勳章

Vansi816 發表於 13-10-11 18:36
點解咁有錢都會搞成咁,佢地其實係咪有精神病?? 洗錢強迫症之類?
人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Vansi816 發表於 13-10-11 18:54
雖然基金消費都唔細,但相信如果佢地唔係成日打官司,又工人、又司機、又補品,以一個亞婆,每月10萬真係好 ...

是但問一間大行專業人士, 就會明白基金消費vs阿毛果筆, 係大毛見小毛。 當然, 果盤數係相關人士先睇得。

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

禁止訪問

回覆:renric 的帖子

侯爵府

我生平不講粗口,但見到哩段新聞,直罵 「賤人標本」無齒的sample!

禁止訪問

伯爵府

引用:Quote:原帖由+牛精仔+於+13-10-11+發表雖則

雖然基金消費都唔細,但相信如果佢地唔係成日打官司,又工人、又司機、又補品,以一個亞婆,每月10萬真係好 ...
亞婆夠用、但阿婆個仔唔夠用

明明係個牛高馬大有手有腳的男人、我未見過佢做野、成日只係痴住阿媽……

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

子爵府

唔想睇,好醜陋

翡翠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

阿毛一個月當可以羅12萬(之前少d好似6萬)。
10年係大概1200萬, +d乜律師費乜律師費賠償費大概another1000萬。

加埋 2千萬。 當年留下起碼3千萬。。。。
其實。。。個賤哥係賤,但d錢。。。去了哪裡?

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 育兒性格勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章

男爵府

亞婆打官司要錢、基金要同亞婆打官司又要錢、基金要管點用d錢又要錢,真係多多都唔夠

侯爵府

引用:Quote:原帖由+Vansi816+於+13-10-11+發表你

原帖由 yamaneko 於 13-10-11 發表
我生平不講粗口,但見到哩段新聞,直罵 「賤人標本」無齒的sample!
其實佢地聽唔聽得明全香港啲人都好憎佢兩母子嘅姐。有病痛死左唔係最慘,有呢啲家人先係最慘

大宅

鄧個女慘,有個咁既阿媽。生係搖錢樹,死後仍係搖錢樹。

首頁

尾頁

跳至