自由講場

跳至

首頁
12345...13

尾頁

子爵府

我的野蠻樓下?(定我野蠻?)評下理啦!

我昨晚晚上煮飯(7:30pm),我打算用白果炆齋,咁就用槌件'dup' 20粒白果。

我在地下dup,已經用很多報紙疊底。

我'dup'了5粒,樓下已經叫了管理員上來,對話如下:

管理員話樓下話我地'dup'野噪喎,叫我地即刻停,唔准再'dup'

我咪話我'dup' 20粒白果遮,煮齋要用麻!
咁管理員走了,應該是去了樓下匯報給她們聽。

我繼續'dup',共dup了7粒,管理員又上來,話:樓下話聽到你地dup野聲,好不滿,叫你地明天先dup!

我咪話:咁我煮緊啦喎!

管理員話:明天先煮啦,你地合作下啦,夜啦!(當時7:35pm),跟著佢就走了去樓下。

我唔理,dup多3粒!(比原本少10粒)

管理員再上來話:樓下話叫你地唔好咁野蠻啦!dup完未?佢地聽到喎!

我根手關上大門!無理佢。

[size=large]比著你會點應乎?點好?樓下最大的小朋友已經中學了,無BB的。(我又無嚇情佢阿B,咁都唔得!)無mood呀!
好掛住我家的龜龜,感謝Martin媽咪收養,希望牠們可以開開心心生活。永遠懷念「咬人」、「明仔」、「細龜」及「BB」! 21-6-06

Hi!我叫,是一隻不懂捉老鼠,而且會和老鼠一同偷食物吃的大花貓,但我絕對不是白老鼠!

珍珠宮

Re: 我的野蠻樓下?(定我野蠻?)

如果係我會去樓上個門口 Dup 或去樓下管理處 Dup

子爵府

點解仲要上樓上?

好掛住我家的龜龜,感謝Martin媽咪收養,希望牠們可以開開心心生活。永遠懷念「咬人」、「明仔」、「細龜」及「BB」! 21-6-06

Hi!我叫,是一隻不懂捉老鼠,而且會和老鼠一同偷食物吃的大花貓,但我絕對不是白老鼠!

男爵府

dup 白果有幾大聲,連樓下都聽到

有捨必有得 有得必有失

子爵府

佢話聽到喎!
命令唔准dup喎!

攪到我唔係幾happy! :cry:

WinChi 寫道:

男爵府

你留下又真係太過..............
你dup的時候都係七點零鐘, 你話如果十一點零鐘就話投訴人啫, d人真無聊. :tongue: :tongue:

子爵府

其實我係最憎佢叫管理員話:「你即刻停,唔准再dup,嘈呀!我地樓到,唔得!要食就明天先准煮!」

雖然唔知管理員有無加多了說話

MandyLau13 寫道:
你留下又真係太過..............
你dup的時候都係七點零鐘, 你話如果十一點零鐘就話投訴人啫, d人真無聊. :tongue: :tongue:

大宅

有d人係咁!好似我樓下話我d仔女推
晴晴藍藍小天地[img align=right]http://lilypie.com/pic/060814/rHZZ.jpg[/img]

子爵府

其實我當時仲想dup晒果幾粒白果,不過怕煩,但之後咪有d激氣囉。 :mrgreen:

[quote]
idaandho 寫道:
有d人係咁!好似我樓下話我d仔女推

子爵府

或者你可以試用nutcracker ("gap" 蟹殼個d) "gap" 爆d 白果. o甘咪煮到飯之餘又5會比人話你嘈
算喇, 就到新年, 你就做大方o個個豪比佢. [今日留一線,他朝好相見] 嘛! :mrgreen:
Display Picture from Rita et Machin

子爵府

屋企無nutcracker麻,又唔想為'佢'而買
唉,年初一仲要煮齋呀,又要再dup ,一陣我估佢又來過complaint

之前我下午dup,佢話佢要睡午覺,嘈住佢喎,又話唔得

HoneyBee30 寫道:
或者你可以試用nutcracker ("gap" 蟹殼個d) "gap" 爆d 白果. o甘咪煮到飯之餘又5會比人話你嘈
算喇, 就到新年, 你就做大方o個個豪比佢. [今日留一線,他朝好相見] 嘛! :mrgreen:

複式洋房

其實樓上樓下,亙相忍讓下,唔使甘野蠻

伯爵府

mandylau13講得arm, 半夜就話姐, 如果我是你一定'dup'曬d白果, 理得佢, 你樓下家人都有問題, 咁命令口吻, 採佢都傻. 個管理員都低b.
難為我晚晚11點幾, 樓上就開始拉櫈, 拉盆, 連去廁所關門及放下/上廁板聲都聽到, 投訴?管理員咪話間屋熄曬燈, 門鐘都唔按呀.
但會自我安慰, 一定唔會有賊琴落黎, 唔怕打開窗門瞓

子爵府

最幣係佢話我野蠻呢! :-(

跳下,拉下

大宅

好媽媽勳章

xp 寫道:
xp:你講得好好笑,我支持你的講法
快樂可人兒
:-DResults:

子爵府

我驚你樓上咁大力放放下/上個廁板,小心個廁所爛
搵你借toilet用

登!登!登! 寫道:
mandylau13講得arm, 半夜就話姐, 如果我是你一定'dup'曬d白果, 理得佢, 你樓下家人都有問題, 咁命令口吻, 採佢都傻. 個管理員都低b.
難為我晚晚11點幾, 樓上就開始拉櫈, 拉盆, 連去廁所關門及放下/上廁板聲都聽到, 投訴?管理員咪話間屋熄曬燈, 門鐘都唔按呀.
但會自我安慰, 一定唔會有賊琴落黎, 唔怕打開窗門瞓

子爵府

我仲未明點解要上去樓上dup喎。

ir9974 寫道:
[quote]
xp 寫道:
xp:你講得好好笑,我支持你的講法 [/quote]

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

我鐘意呢個 >> 去管理員度dup!!

子爵府

我怕人家以為我short了!

麟媽媽 寫道:
我鐘意呢個 >> 去管理員度dup!!

珍珠宮

好媽媽勳章

WinChi 寫道:

係囉, 其實應該唔會好嘈啫. 不過樓下應該真係聽到, 如果唔係都唔會投訴的. 話時話, beverly@mimi住的那幢樓的管理員都真係幾有效率.
點都好, 我覺得只係七點幾, 真係好早. 就算樓下有細bb/細佬仔, 七點幾就投訴人就真係誇張左少少. 如果俾我, 我會同管理員講, "而家七點幾咁早, 我都有權活動的. 不過點都好, 我會盡量細聲d的了."

首頁
12345...13

尾頁

跳至