自由講場

跳至

首頁
12345...13

尾頁

子爵府

Re: 我的野蠻樓下?(定我野蠻?)

我剛剛dup張椅,佢都投訴話我嘈喎,咁我又應該搬去邊到dup?

死,我仲打算一陣下午再dup白果

[quote]
ampm 寫道:
都唔明,既然人地都有投訴,咁點解唔諗方法解決呢?之前已有網友提你買開殼器,點解你又搵借口話唔經常用而唔買呢?開殼器唔係好貴的,又唔阻地方.記住以和為貴,你新年仲要
好掛住我家的龜龜,感謝Martin媽咪收養,希望牠們可以開開心心生活。永遠懷念「咬人」、「明仔」、「細龜」及「BB」! 21-6-06

Hi!我叫,是一隻不懂捉老鼠,而且會和老鼠一同偷食物吃的大花貓,但我絕對不是白老鼠!

子爵府

7點幾都話夜 ?-( 我樓上有時成10點幾係到dup我又唔覺咩事wor 我有個bb架.不過到左12:00am就唔好啦,7點幾好多人都剛放完工買完餐飯先來煮 比係我就開個管理員波我都要交管理費咩叫明天先dup阿 ?-( ?-( 甘我食咩阿煮到火紅火綠 傻傻地架

子爵府

係樓下。

睇下要去酒樓買,仲要話唔該記得切,如果唔係,我地要食'手撕雞'

dincat 寫道:
你樓上又真係幾野蠻喎
白果就可以用開殼器, 肉餅可以用攪拌碎肉機
咁你年初二會唔會在家中斬雞, 陣間剛斬左雞頸, 樓下又唔准你斬, 你咪要食手撕雞
好掛住我家的龜龜,感謝Martin媽咪收養,希望牠們可以開開心心生活。永遠懷念「咬人」、「明仔」、「細龜」及「BB」! 21-6-06

Hi!我叫,是一隻不懂捉老鼠,而且會和老鼠一同偷食物吃的大花貓,但我絕對不是白老鼠!

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

beverly@mimi,

maybe next time you could tape what the mgt said and put @ YouTube. Remember to say the time when tape wor....let all others 評評理 lor

7:35pm 都話嘈........係咪有精神分裂 gar.......

再唔係叫管理處有point就出封律師信列明叫你7:35pm不能dup白果lor.

Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

子爵府

咁咪:

警察哥哥,sorry呀,我d白果發出燥音嘈親樓下,麻煩你叫樓下幫我dup呀!

wing 寫道:
你應該叫佢打999 .. 同亞警察講白果發出燥音 .. :mrgreen:

子爵府

睇怕唔係,我知佢地有2個仔女,讀中學的,生活時間是normal的

嘩,你樓下咁,你點

conniechan1975 寫道:
my case is i complain upstair. they r very bad. alwys use noisy slipper walk around the home. they off work arrive home after 11pm. shower at 2 am. sleep at 3 am. then the elderly wake up at 6 30 am. why i know this? coz i can hear they shower, go to toilet, open and close drawer, pull those heavy chinese wood furiture. i complain many times to managment. they wont listen, said will ask police to catch me , coz i bother they sleep. but their whole home is turn on light. sigh..

for your case, if u making dinner at 7 30 pm, of coz i wont complain la.. is your downstair go to work at overnight? i mean they sleep in the morning?...

水晶宮

樓下野蠻d, 7點幾之嘛
嘈咩, 又唔係晨早7點

子爵府

我怕被人凶
又怕一樣叫我唔好dup.

小京 寫道:
唔使驚喎..
報警..警察上黎都係了解件事..做調停..
你又唔係刑事..唔通拉你咩..

禁止訪問

子爵府

個stupid管理員話叫我唔好落白果去炆,所以我先火滾!

jennifer_bc 寫道:
7點幾都話夜 ?-( 我樓上有時成10點幾係到dup我又唔覺咩事wor 我有個bb架.不過到左12:00am就唔好啦,7點幾好多人都剛放完工買完餐飯先來煮 比係我就開個管理員波我都要交管理費咩叫明天先dup阿 ?-( ?-( 甘我食咩阿煮到火紅火綠 傻傻地架

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 我的野蠻樓下?(定我野蠻?)評下理啦!

一句講曬: 問心無愧, 睬佢都傻

子爵府

下,YouTube

我頭先10:00左右 dup張椅,佢都話嘈!

fungwongphie 寫道:
beverly@mimi,

maybe next time you could tape what the mgt said and put @ YouTube. Remember to say the time when tape wor....let all others 評評理 lor

7:35pm 都話嘈........係咪有精神分裂 gar.......

再唔係叫管理處有point就出封律師信列明叫你7:35pm不能dup白果lor.

子爵府

thunder_bunny 寫道:
樓下野蠻d, 7點幾之嘛
嘈咩, 又唔係晨早7點

佢一句就話:聽到=嘈囉。

民房

beverly@mimi :

雖然很多人撑妳, 但我都覺得妳唔啱, 如果妳食飯的時候人地係妳天花不斷dup野(可能會令灰塵跌落飯菜中), 妳叫停對方係好正常.

人地投訴完, 妳一次又一次再dup, 很明顯係妳野蠻, 況且dup白果唔一定要係地上進行, 其實在廚房桌面的針板上都可以, 何必要影響他人!

別墅

樓主我想知佢過年典算?
新年好多人打麻雀..咪仲嘈..
佢投訴得幾多次?

乜你屋苑唔可以有聲架 ?-( ?-(
:party: :mrgreen: :mrgreen:

子爵府

唉,真慘!

conniechan1975 寫道:
sorry i type wrong. upstair ar

use ear plug law.. ho charm ga.. sometimes if free, sleep afternoon law

like now, dont need turn on air conditioning, i can hear they talk very loud at living room around 1 am. i know they r 潮州人. coz security guard told me this. also i dont un. what they talk.. just very very loud.. sigh..

子爵府

Re: 我的野蠻樓下?(定我野蠻?)評下理啦!

thx.

jena2468 寫道:
一句講曬: 問心無愧, 睬佢都傻

子爵府

多謝你的意思喎。 :idea:

homecare 寫道:
beverly@mimi :

雖然很多人撑妳, 但我都覺得妳唔啱, 如果妳食飯的時候人地係妳天花不斷dup野(可能會令灰塵跌落飯菜中), 妳叫停對方係好正常.

人地投訴完, 妳一次又一次再dup, 很明顯係妳野蠻, 況且dup白果唔一定要係地上進行, 其實在廚房桌面的針板上都可以, 何必要影響他人!

男爵府

好媽媽勳章

宜家d樓係差d0既, 有時樓上著高根鞋或者拉椅都令人好煩擾, 未必關時間事, 係覺得煩就係煩, 有時過份度樓上有人開水都聽到, 我本身屋企係無開window或門都聽得好清楚, 不過你樓上EQ係底d, 咁大個人忍下都得, 又唔使投訴幾次0既, 你本身同佢無0野架? 好小連續投訴幾次架喎.

子爵府

放心啦,咁多年,我地附近樓下樓下單位,都無人打麻雀

小京 寫道:
樓主我想知佢過年典算?
新年好多人打麻雀..咪仲嘈..
佢投訴得幾多次?

乜你屋苑唔可以有聲架 ?-( ?-(

首頁
12345...13

尾頁

跳至