單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

夾租

你地要諗埋如果是但一方上左公屋,或者係唔再租嘅時候,租金就係你自己一個俾曬架喇!

所以大家要傾清楚呀!!

唔岩聽唔好插我,我多囗提醒下大家

祝各位早日有個安落窩

版主

減齡達人勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆:呢排成日有Jm出呢個帖

講得啱,我都想提醒大家小心搵人夾租,始終相見好同住難,有咩問題到時又搬唔到,又相處唔到就會好麻煩。
何況大家留意吓最近提出夾租既都係新人 ,始終防人之心不可無,最緊要小心。

禁止訪問

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆:呢排成日有Jm出呢個帖

呢個唔多,有一個仲多,就係"有人追"。

不知所謂的乙陸!!!

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:呢個唔多,有一個仲多,就係\"有人追\"。

原帖由 chowqv 於 13-10-13 發表
呢個唔多,有一個仲多,就係"有人追"。
無鐠。希望我有日都會上來分享我再婚了。呵呵!

今天種下何種因, 它日必收何種果!!  每天努力為亞仔同我的生活打拼!!

侯爵府

引用:夾租你地要諗埋如果是但一方上左公屋,或者

原帖由 Ning媽 於 13-10-12 發表
夾租

你地要諗埋如果是但一方上左公屋,或者係唔再租嘅時候,租金就係你自己一個俾曬架喇!
最重要係租約定明單位不能分租,咁個租客寫咩名呢?如果夾租客唔比錢交租點算?

今天種下何種因, 它日必收何種果!!  每天努力為亞仔同我的生活打拼!!

水晶宮

dordor1207 發表於 13-10-13 20:22
無鐠。希望我有日都會上來分享我再婚了。呵呵!

我應該無咩機會分享,因為我真係無興趣再再婚。
不知所謂的乙陸!!!

大宅

回覆:dordor1207 的帖子

你要出左個“有人追“嘅帖,先可以再婚架

侯爵府

引用:你要出左個“有人追“嘅帖,先可以再婚架

原帖由 Ning媽 於 13-10-13 發表
你要出左個“有人追“嘅帖,先可以再婚架
我唔會囉,梗係直接出再婚先夠爆笑架麻

水晶宮

引用:Quote:原帖由+Ning媽+於+13-10-13+發表你要

原帖由 dordor1207 於 13-10-13 發表
我唔會囉,梗係直接出再婚先夠爆笑架麻
可能不嬲都有人追緊,不過唔講之嘛。

不知所謂的乙陸!!!

侯爵府

chowqv 發表於 13-10-15 01:18
可能不嬲都有人追緊,不過唔講之嘛。

早晨... 點會呢... 亞媽話我烏 WHERE 成咁都唔執下自己個外型... 所以, 我唔會有人追都唔會四圍搵...見過鬼怕黑啦.......

我又唔係 18 歲.. 點會大把人追丫.... 之但係耐唔時都會收埋O的奇怪 PM... 笑到收唔到聲...

翡翠宮

2018復活節勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:夾租你地要諗埋如果是但一方上左公屋,或者

原帖由 Ning媽 於 13-10-12 發表
夾租

係咪因為冬天又黎喇

不過依類型既post應該被分類為春夏秋冬四季post

人與人之間的感情很脆弱~ 珍惜那個能夠讓你做回真正自己既人~ 活在當下!

翡翠宮

引用:Quote:原帖由+Ning媽+於+13-10-12+發表夾租

原帖由 fiona920 於 13-10-15 發表
係咪因為冬天又黎喇

不過依類型既post應該被分類為春夏秋冬四季post: ...
sorry 我係回“有人追“,唔係"夾租"post

人與人之間的感情很脆弱~ 珍惜那個能夠讓你做回真正自己既人~ 活在當下!

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

我真係大把人追呀!

追債!
追包!
追蛋糕!
追帶圑!
追煮飯!
追巴士!
追死線!
追得就追!
你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

侯爵府

fiona920 發表於 13-10-15 11:23
sorry 我係回“有人追“,唔係"夾租"post

秋天搵定到冬天咪有人陪... 唔怕凍

到春天... WOW.....

夏天就..................... 熟哂左 LU~

翡翠宮

引用:Quote:fiona920+發表於+13-10-15+11:23+sor

原帖由 dordor1207 於 13-10-15 發表
秋天搵定到冬天咪有人陪... 唔怕凍

到春天... WOW.....
所以就叫春夏秋冬四季post

大宅

回覆:fiona920 的帖子

秋冬揾得黎差唔多架喇,要預反幾個月回春丫嘛

翡翠宮

引用:秋冬揾得黎差唔多架喇,要預反幾個月回春丫

原帖由 Ning媽 於 13-10-15 發表
秋冬揾得黎差唔多架喇,要預反幾個月回春丫嘛
heehee

大宅

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

如果夾夾下租,比人追左,又帶埋個仔跟埋佬走,咁令一半合伙人咪...

侯爵府

babycat9001 發表於 13-10-16 10:23
如果夾夾下租,比人追左,又帶埋個仔跟埋佬走,咁令一半合伙人咪...

我真心想知...咁樣 SHARING 屋租, 工人係唔係合法囉...

任何一方唔交租, 又或者相見好同住難, 唔再租啦.. 咁點樣攪??死約期內可以話唔租就唔租? 唔使賠?

萬一有人抵賴欠租咁點追呢?? 去小額錢債?

我都有諗過同人夾租.. 最後都係自己辛苦O的啦.. 有時真係相見好, 同住難... 何況唔係識左好耐既朋友!!!!!!!

首頁

尾頁

跳至