美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 有冇人自己整水晶甲/Gel甲 (Part 4)

mummy:

妳點知我有咁諗!我今日去完沙灘就諗緊試下做《炎夏》呀!
[

男爵府

細E,

我岩岩睇完琴晚6低既 "溏心胸部", 阿CK姐手上既斜法式已經維持左好多集, 可能要連戲, 所以睇怕佢成套劇一開場到大結局都係呢款甲!

Julia,

我今日都一早都去左沙灘, 曬到隻野咁....
等睇你既新作! :-P 到你變左多產婆啦!!
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

別墅

julia,
好靚呀~~~~秋意同羽毛都好靚呀~~~ 真開心睇到你地d靚作品~~~
Emily's Selfmade Gel nailClick here 另一個擺甲的Yahoo Blogclick me please

子爵府

真係唔該哂Mummy咁詳盡o既解釋!!
另外想請問點解要打磨真甲面先上gel?
thanksssssssssssss

複式洋房

emily:

妳都試下啦!我都係自己諗出來試做下,唔知有冇更好方法令它更靚!如果學到更好的方法會再試下!
妳朋友咁好比妳整咁長甲!
mummy:

一諗起《炎夏》就諗起妳上年參賽果對甲,有蟹仔個對呀!
[

侯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

一堂就有咁好成績 勁呀 你去邊度學彩繪 ?-(

amyyu 寫道:
march,

多謝讚賞
我d彩繪都係上左一堂畫花班才畫到出來啊

侯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

嘩,好夠詳盡 其實唔止我朋友,連我都開始對水晶甲同水晶雕花有d 興趣,不過都仲係等gel 甲做得好d 先再玩埋第二 d

Mummy 寫道:
March,

Gianni 佢有大筆有細筆, 大筆好似係803, 細既雕花筆係802。
雕花筆係唔可以愛黎做甲的, 只係用黎雕花架咋!
而佢既大筆好鬼貴, 其實可以用EZflow既508喎, so far我覺得真係最好用。 但反而雕花筆我就真係最鐘意Gianni 802, 支筆我用左超過1年到而家, 叉都冇叉過~

如果你問, 大筆雕唔雕到花呢, 都得, 不過做出黎一定冇細筆咁detail, 同埋大筆會索左好多水晶水, 你用唔著的又索番佢出黎, 就會變左浪費囉, 所以大筆係做甲, 細筆係雕花, 呢個係走唔甩的。

男爵府

chichiwing,

係呀, 做假甲都一定要打磨真甲面架。

Julia,

你又做番對summer手吧!!

March,

其實每個玩甲既人都會咁, 玩完一樣唔夠喉又心思思玩第2樣架啦! 試問而家點會有人甘心剩係識Gel唔識水晶? 或者剩係識水晶唔識Gel? 因為有時兩者可以混合黎做的, 例如做個水晶漸變底, 上面再加Gel既拉花, 都好靚架! 又例如, 做個Gel甲閃底, 上面雕左水晶既花, 咪又係混合咁做。

另外, 佢地既彩繪都係去 "木人行" 度學的, 教佢地果個係Christine "癲老師", 佢d花好 "近"架!! 只要上一日, 唔好話會好叻, 但都必定有進步! 如果你問1日得唔得? 有得你睇的, 佢地畫野完全都唔同曬, 比你自摸, 摸10日都摸唔到出黎的。 你諗下上星期你都係玩左1日, 你由完全唔識到而家你都做得出黎啦! 所以絕不能睇少果1日的, right? 至於畫得靚唔靚, 做甲做得靚唔靚, 當你知道個竅門之後, 真係要勤力練習, 一定唔懶得, 懶就即時退步架啦!

all,

[size=medium]超過2000個post啦喎, 又榮升去Part 5啦!! Part 5 click me!
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

複式洋房

各位媽媽母親節快樂 ^3^

男爵府

畀面勳章

你條毛冇amy果條咁輕, 不過個底色襯埋都好嫻k 呀..
(自己冇學過都咁兔意見...失敬失敬!)
Julialau 寫道:
細e:

羽毛甲片做好了,比D意見啦!

男爵府

畀面勳章

原來only閃粉, 咁我諗大家都太多啦...唔好買啦, 慳家慳家呵...

男爵府

畀面勳章

mummy, 大頭相, 好靚, 冇以前咁"掛" , 但又保留到風格

別墅

all,

我昨日畫了3套甲片, 得閒去我blog度睇丫

我媽咪覺得和式最好, 我自己鍾意金魚仔, 你呢?

julia,

別墅

march,

我去惠惠學架

別墅

gel甲

請問各位美甲媽咪...你地有無人會幫人做甲? 我做開o個個約好後就成日放我飛機. 請問你地有無人可以幫我做gel 甲? 我住東區. tks!

男爵府

好媽媽勳章

pls check pm!

原文章由 kaki296 於 08-4-8 13:36 發表
請問各位美甲媽咪...你地有無人會幫人做甲? 我做開o個個約好後就成日放我飛機. 請問你地有無人可以幫我做gel 甲? 我住東區. tks!

首頁

尾頁

跳至