美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 有冇人自己整水晶甲/Gel甲 (Part 4)

emily,

我都覺得佢對手好靚, 甲床又夠長, 整到好修長咁, 原來手指長都係靚d

別墅

amy,
我係話你整到佢對手好靚呀~

嵐嵐媽咪, 係啦, 好想學呀~~嘻嘻.....不如..mummy....嘻 我覺得d tech真係要學的....我真係唔識畫.. :-(

大家也病了.要小心呀由其是呢個新年d天氣真係變得好勁呀
Emily's Selfmade Gel nailClick here 另一個擺甲的Yahoo Blogclick me please

男爵府

恭喜恭喜!!

別墅

emily,

多謝讚賞
其實立體花真係幾靚架
搞到我另一個朋友w都想下次整晒成手花仔 :lol:

別墅

amy,
係呀,我真係超鐘意立體花呀,但自己lazy,連gel甲也沒有學好...... 哈哈,我覺得做甲呢家嘢真係會上晒引
Emily's Selfmade Gel nailClick here 另一個擺甲的Yahoo Blogclick me please

別墅

emily,

咁你都做多d靚甲啦, 我差唔多玩左3年啦 真係無法自拔 :lol:

別墅

amy,
我會努力的了.....嘩.....3年了...真勁呀..唔知我3年後仲係咪咁差勁的呢?係的話就激死mummy lu

男爵府

emily,

其實玩幾多年呢個都唔係最重要的, 亦唔代表年期越長你就越精湛, 一成不變的話只會停留o係某階段架咋, 而且每個人都會唔同的, 有人3年可以玩到出神入化, 有人就算十年都可能做黎做去都係果d野, 咁就睇下你肯唔肯練同埋試新野啦。 就算係同一個花, 你1年前畫同1年後畫, 你會發覺爭好遠的。 就算而家教緊既導師, 1年前既技術同1年後既技術已經唔同左, 大家都o係度進步緊。

其實學一d都唔難, 但學完之後你有冇果個恆心就係最難囉。 可能有d人係同一個老師教的, 但做出黎既野係完全唔同, 一黎每個人既風格都唔一樣, 做既野一定會有個人既元素o係裡面的, 仲有學完一d野, 要點變就要靠自己架啦。 好似Nfu教人雕花, 冇人可以整到同Nfu一模一樣的, 只能可以話有幾多成似而已, 就算你整到有十足十, 都唔係你最叻, 人地只係讚你可以做到出黎而已, 因為個花唔係你創出黎的。 有朝一日, 你都可以創造一個新花款, 然後話呢個Emilylaw style都可以架!

嵐嵐媽咪,

你又係全家病曬?!! 唉, 希望今年個個都身體健康啦, 我同老公暫時 (touch wood)都仲OK, 係我個女病, 惹左個仔同阿姐, 攪到我呢兩日同老公踢曬腳......

我d所謂民間彩繪都係識少少, 絕對不能扮代表的, 所以我都要繼續努力.....
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

別墅

係呀, 大家都繼續努力啦

大宅

AMY

你幫朋友做個對手好靚呀, 你d 五瓣花好平均呀, 勁

大宅

mummy

你所做的不論雕花, 彩繪, 真係一睇就知係你手筆. 橫睇掂睇都係mummy 品牌. 所以話呢, mummy 出品,必定佳品.[img align=right]http://maggieland.myftp.biz/download/msn/emotion/emoticon41.gif[/img]

大宅

嵐嵐媽

我都係全家中晒招呀. 所以呢????
豬年個個發到豬頭咁, 發發發呀 [img align=right]http://maggieland.myftp.biz/download/msn/emotion/emotion30.gif[/img][img align=right]http://maggieland.myftp.biz/download/msn/emotion/emotion35b.gif[/img][img align=right]http://maggieland.myftp.biz/download/msn/emotion/emotion35a.gif[/img]

大宅

細e,
你d花花都畫得好靚呀, 其實我覺得你畫野真係有一手, 好有feel 的. 但你用法式甲片用demo 呀, 比着我就唔舍得啦.

大宅

算把啦, mummy 一年前教咗我d 野, 我一年後都係做咗少少比佢睇咋, 我咪仲激佢

但新的一年, mummy 我會努力 加油 的, 放心吧
emilylaw632 寫道:
amy,
我會努力的了.....嘩.....3年了...真勁呀..唔知我3年後仲係咪咁差勁的呢?係的話就激死mummy lu

別墅

Mummy,
好認同你的說話呀,恒心!! 但我好明白自己靈感 真的沒有什麼....好死板.....我要加油!!!!

還有呢~~ 我真係完全唔識畫喎果d民間彩繪....

朗軒媽媽...我都要努力!!! fighting!!

大宅

all,

我都係呀, 見過彩繪之後, 即刻搵甲片試, 不過就.......
層次做唔掂之餘, 顏色要諗下邊隻同邊隻, 先可以做到立體, 睇黎我都有好好好大段距離先畫到民間彩繒 , 要努力
[url=http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/niceperth/my_photos Perth's nail[/url] Perthicus's Blog

男爵府

emily,

你都好少post相, 我都唔知你整左d乜架, 唔好講咁多, 整d野黎睇下先啦~~~

嵐嵐媽咪,

我同你好耐都冇見, 係時候黎搵下我啦! 記住黎之前 "帶手信"呀!

朗軒媽媽,

呢期你有咁多激野比大家睇, 你都勤力左好多啦! 不過我仲想睇多d, 仲有冇呀??

大宅

我真係病入膏肓啦, 呢兩晚成日發夢成日係度做手, 一係同自己做手(正常人係得兩隻手, 我就有四隻), 一係就d朋友排住隊等我做手(仲係唔見龍尾架), 一係就畫花, 一畫就過百隻, 嚇到醒都醒唔切, 幾驚呀, 畫成百隻甲片喎,真係唔得了

男爵府

Perth,

其實你之前份工都做好多Art既野啦, 你可以將佢縮細擺落隻甲度都得架, 題材既野任你架姐, 唔一定係要 "發花癲"架嘛, 間唔中 "發下狗瘟", "發下豬瘟" (今年豬年) , 或者月亮星星太陽都得架渣~ 我就發狗瘟發豬瘟所有動物瘟都好弱, 所以先至 "發花癲", 畫黎畫去都係花之嘛!

男爵府

朗軒媽媽,

過百隻??!!!! 你一晚點畫呀?!!! 你咪作大冇壞喎, 過百隻咪成盒甲片?

ps. 原來係發緊夢!

首頁

尾頁

跳至