夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有無BK媽咪個老公之前離過婚架?

我同老公結左婚唔係好耐, 我係佢第二任老婆, 但我就係單身嫁比佢。
需然BB就出世, 但係對於佢過去同佢前妻D野就好好奇,
再加上佢前妻同我地住埋一區, 好多時同老公一齊返屋企都會見到佢, 都有打招呼架!

有時偷偷睇返佢同佢前妻D相同Video(佢都收埋, 唔比我睇架), 見佢地以前都好好架, 個心會唔開心0架!

年初二的晚上, 我成晚纏住佢, 要佢講以前d野比我聽,
佢離婚是由她前妻提出的, 理由是我老公比唔到佢想要既野比佢! 係咩叻? 好似係因為我老公的生活品味低, 同埋唔係勁有錢! 再加上佢地性格南轅北轍, 我老公可以睇晒每一個台的新聞節目, 他關心時事同社區新聞, 又對社會抱有責任, 有做義工探訪獨居老人(同我好夾架 ); 但她就只喜歡八掛新聞, 養狗, 飲飲食食之類的話題。
我知佢係我老公的初戀情人, 我老公好鐘意佢, 所以奇實佢就一直遷就佢, 因為我老公有時向我發表佢既偉論(找對了對像嘛), 這些偉論佢從來沒有同佢前妻講過, 佢話佢唔鐘意聽wor (真係慘, 咁多年都係咁)! 所以佢話佢前妻提出要離婚, 話我老公對佢唔好, 咁我老公好無奈咁答應左啦!

但我就覺得我老公好到不得了, 他不賭不煙不酒, 顧家對老人家好又孝順父母, 愛做家務對我又好好, 受高等教育都係中產0黎架!
缺點嗎? 每一個人總有缺點的! 他就是個性固執, 有點牛脾氣, 發起脾氣來時, 毫不講理! 仲有潔癖添!

之前我一直都怕佢前妻有一日醒番, 發現完來自己之前個老公咁好, 揾返佢, 佢地成十年感情點都比我同佢耐...
但後來發現佢地係兩個世界既人, 而且, 我老公都係愛我, 我才釋懷, 不再常常胡思亂想!

雖然每一個人喜好不同, 但我真的認為佢前妻放棄了這樣一個好老公, 很蠢!
但係佢唔放手, 我又點會可以同我老公一齊呢!

都係一個緣字!

複式洋房

Re: 有無BK媽咪個老公之前離過婚架?

人夾人緣, 有時都會覺得點解佢會揀佢
或者佢會揀佢........!
倆個人一齊就係咁奇怪, 無法解釋.
你已找到心中至愛, 一定要好好珍惜.

大宅

珍惜眼前人!

仲有吖, 你成日提佢EX, 有1日你老公真係覺得個EX好D, 又係初戀, 走佢追返佢你就慘LA!

男爵府

我c6之前都叫有個老婆,不過無註冊......
我地初初一齊我已經忍唔住勁問過晒佢以前D野,不過我相信一隻手掌拍唔響,後來比我chop多幾chop佢先講埋佢自己D衰野比我知(我估重有D佢未講)
不過佢而家對我都真係好好,我諗真係人夾人緣lor,又或者係糯米治木蚤 :mrgreen:

複式洋房

我估佢ex要求好高掛, 可以放棄十多年感情一定有佢原因, 人人當然會講有利自己既野, 做福爾摩斯都無用的, 互相要信任, 會唔會番轉頭都驚唔得咁多, 況且世界上女人有好多

大宅

我個同你都差不多, 又係不賭不煙不酒, 我都覺得佢ex走寶
最好係連我父母都讚佢excellent!

複式洋房

沙沙女 寫道:
我個同你都差不多, 又係不賭不煙不酒, 我都覺得佢ex走寶
最好係連我父母都讚佢excellent!

你老公點解同佢個ex離婚架?

其實佢ex係我生活當中的陰影都幾大, 因為好多時都會見到面!!!

首頁

尾頁

跳至