夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

話說昨天同c6一家family day時,姑仔提到明天有個活動,問我c6去唔去,c6冇答都,姑仔轉移視線,問我:我想你老公聽曰同我去玩(健康運動),你放唔放人?
我真係o咀,答:我從來都冇阻佢,佢要去米去羅,
姑仔用高八度聲線:咁係㗎啦,我聽曰同你老公去架啦,(當時62,99,叔仔,仲有佢D朋友都在場)
我監介:你地米去羅,我從來都冇話唔放人,
好啦諗住settled啦,點知喺類,回程時,c6行先,炬又問多次同一個問題,我答:你叫得郁佢,佢肯去米得罹,
姑仔:你老公驚你一個人湊唔到阿囝
我:冇話湊唔到,兩個人有兩個人湊,一個人有一個人湊法者
姑仔:咁係架啦,我聽日同佢去啦
其實佢之前有活動有冇叫c6,我都唔知,c6亦冇同我提過,未結婚前我知佢地三個成曰會會一齊行山之類活動,但同升我一齊之後就少咗,而家有埋小朋友更少,好啦,返到屋企,大家都冇再堤過呢件事,c6冲完涼就瞓咗,我搞完阿囝已11點,其間=whatsapp不停響,我冇提c6睇,佢已瞓到成隻朱咁,到我想同阿囝瞓時,張床已冇位,唯有同阿囝瞓聽,到咗今朝7點幾,佢已起咗身,即係去啦,我冇理佢,抱阿囝入房瞓,佢出門口前喺我耳子邊講咗:唔好嬲啦,我扮聽唔到,跟住佢又話泔幣我悟去啦!幣我繼續扮瞓,之後聽到開門聲,到啱啱,佢知我起咗身,whatsapp我話玩完即刻返,我冇理佢,講佐咁耐,其實我係想問大家,柑的情形,係唔係姑仔平時覺得我好霸道?唔俾c6同佢地玩,平時同男家食飯,我好少出聲,從來都唔會主動點餸,食完姑仔話幾錢,我就俾幾多,但經過今次,我覺得佢地覺得我係衰人,控制c6的人生,仲要今次c6出去,大家點睇?

大宅

好媽媽勳章

回覆:Fiber 的帖子

其實我睇得唔係好明,你明明話比佢去同or妹玩,之後你又要出廳瞓,之後又扮瞓,你老公又無啦啦叫你唔好嬲,佢whatsapp你你又唔知想點,其實你係比定唔比佢去?

別墅

回覆 Fiber 的帖子

你姑子是未無結婚,無男人,又3x以上?甘中意癡住你老公?
大家都知你平時是咩為人。。我0念是你姑子無聊得濟,找你麻煩

大宅

認識瑞士牛牛第一回

回覆:Fiber 的帖子

我都唔係明呀!,家庭活動,點解唔預你+囝囝?

別墅

引用:其實我睇得唔係好明,你明明話比佢去同or妹

原帖由 MINIBEAN 於 13-10-14 發表
其實我睇得唔係好明,你明明話比佢去同or妹玩,之後你又要出廳瞓,之後又扮瞓,你老公又無啦啦叫你唔好嬲, ...
姑仔凈係叫c6去,我係覺得想我c6去米去罹,唔使高八度問伐我放唔放人罹

大宅

其實樓主你知唔知佢哋去邊度玩呢?如果係健康活動,你可以主動加入吖,就算你唔去,我覺得應該俾C6自己去

別墅

引用:回覆+Fiber+的帖子你姑子是未無結婚,無男

原帖由 cheungts 於 13-10-14 發表
回覆 Fiber 的帖子

你姑子是未無結婚,無男人,又3x以上?甘中意癡住你老公?
結佐,生咗兩件,但放假掉俾99湊,自己出去玩,須然果D活動係健康,但99日日都要幫佢湊仔,把口就成曰話99辛苦罹

別墅

引用:我都唔係明呀!,家庭活動,點解唔預你+囝

原帖由 irmanchan 於 13-10-14 發表
我都唔係明呀!,家庭活動,點解唔預你+囝囝?
昨天先係家庭活動,今日係姑仔約佢地friend活動,冇屋企人份,

大宅

回覆:放人?

咁點解健康活動,屋企人唔可以參與呢?

別墅

引用:其實樓主你知唔知佢哋去邊度玩呢?如果係健

原帖由 明白 於 13-10-14 發表
其實樓主你知唔知佢哋去邊度玩呢?如果係健康活動,你可以主動加入吖,就算你唔去,我覺得應該俾C6自己去 ...
係健康活動,姑仔冇預我,我亦跟晤到佢地,因為好大體力,平時少運動,
俄都唔係唔俾c6去,係姑仔點解要高八度問我放唔放人?
其實全家都要聽佢支笛,包括62,99,c6,佢話一,冇人敢話二,

大宅

Fiber 發表於 13-10-14 12:35
結佐,生咗兩件,但放假掉俾99湊,自己出去玩,須然果D活動係健康,但99日日都要幫佢湊仔,把口就成曰話99 ...
最憎D人,生完就dum低比屋企人湊自己去玩~咁鍾意玩就咪生嘛,無里責任感

別墅

引用:咁點解健康活動,屋企人唔可以參與呢?

原帖由 yanyuenbb 於 13-10-14 發表
咁點解健康活動,屋企人唔可以參與呢?
高難度活動,不適合老人及小孩,何況詎同佢D frend

水晶宮

Fiber 發表於 13-10-14 11:19
話說昨天同c6一家family day時,姑仔提到明天有個活動,問我c6去唔去,c6冇答都,姑仔轉移視線,問我:我想 ...

其實你應該同你老公溝通下. 話比佢知, 如果佢想去就自己決定, 亦都唔好叫佢細妹問你, 咁樣只會令你好尷尬/難堪, 更加令佢自己無尊嚴. 如果佢(你老公)想去, 但怕你唔開心, 都唔好搵佢細妹過橋/做醜人, 因為最終醜果個係自己老婆.

大少拉    發表於 13-10-14 13:07
天空之城, 快樂之地

別墅

引用:Quote:Fiber+發表於+13-10-14+11:19+話說昨

原帖由 PCCW2319 於 13-10-14 發表
其實你應該同你老公溝通下. 話比佢知, 如果佢想去就自己決定, 亦都唔好叫佢細妹問你, 咁樣只會令你好尷尬/ ...
C6事先唔知

翡翠宮

咁其實你係唔係嬲呢?
如果係, 你係嬲咩?
1. 老公結果去左?
2. 佢個妹監生話係霸道唔比老公去

如果係 #1, 唔知你地平時點相處; 正常活動我老公一定去; 我都唔會唔比去. 一個月1-2次自由活動好少事.
如果係 #2, 我都覺得佢老土; 不過係唔係你平時 say No say 得多; 佢有呢個諗法呢? 我覺得可能係你老公同佢講過你唔鐘意; 不過又想去, 所以佢個妹先向你入手

如果你真係覺得無所謂; 一個月一次半次, 就無謂嬲. 全世界都知你無嬲, 你姑仔下次就唔洗再向你埋手啦.

少事少事.

水晶宮

引用:Quote:原帖由+PCCW2319+於+13-10-14+發表其

原帖由 Fiber 於 13-10-14 發表
C6事先唔知

如果佢妹講, 你老公怕你一個人湊唔掂。而且你老公唔出聲,比位你姑仔問你,睇黎你老公應該係知。

不過,即使唔知都好。你應該都要同你老公溝通下,比佢知道你唔開心唔係因為你老公出去玩。而係姑仔呢種行為唔係咁好,令你唔開心。亦都叫你老公同佢細妹講下。

天空之城, 快樂之地

大宅

你理得佢點睇你JE~
最緊要係老公,
我見你老公都好錫你丫~佢玩完即刻返黎咪得囉~

其實我諗係你老公想陪你同阿仔,講左出黎推佢個妹,所以佢個妹成日覺得係你唔比。

其實你咁樣答姑仔,已經好夠答得好好~
唔駛咁介意WOR~
講真,就算真係唔放人,又如何?你阿哥受呀~吹咩?

伯爵府

2024年龍年勳章

引用:話說昨天同c6一家family+day時,姑仔提到明

原帖由 Fiber 於 13-10-14 發表
話說昨天同c6一家family day時,姑仔提到明天有個活動,問我c6去唔去,c6冇答都,姑仔轉移視線,問我:我想 ...
你唔想放人點解唔同老公講,要扮瞓?

水晶宮

回覆:放人?

係我就大大聲笑住話我係唔放人家啦。

大宅

Fiber 發表於 13-10-14 12:44
係健康活動,姑仔冇預我,我亦跟晤到佢地,因為好大體力,平時少運動,
俄都唔係唔俾c6去,係姑仔點解要高 ...
咁你根本唔需要理你姑仔啦,佢要點諗你都無辦法,只要做好本份就得,唔好影響自己情緒!

首頁

尾頁

跳至