懷孕前後

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

79年出世既準媽媽或者媽媽既舒緩地帶(Part 2)

各位79媽媽,

大家繼續入黎支持下啦!開左part 2啦!費時成日load咁耐呀!

記住bookmark左佢啦...okay??!

大宅

Re: 79年出世既準媽媽或者媽媽既舒緩地帶(Part 2)

79姊妹,

快o的上黎報到呀!

大宅

Re: 79年出世既準媽媽或者媽媽既舒緩地帶(Part 2)

咁耐都冇人上黎架??!

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我都係79年架,下個月廿五號就生得,好緊張呀!

複式洋房

Hihi, :lol:

洋房

上星期六去私家照左結構性超聲波+4D~因為阿b只得19week,照4D時醫生同我老公都覺得阿b個樣成個外星人咁~我自己見到都忍唔住笑左出o黎,不過最後檢查都話阿B無問題~安樂晒!總算平平安安行左一半路啦阿B~而且亦確實左係仔仔,老公就最開心啦~今年都好似好多人係生男B多bor

洋房

l_wingwing 寫道:

你就好啦~等多一個月就解封~我仲要等多5個月
你去邊度生ga?選左順產定開刀?我細妹2月15日係威記生完,佢樣樣野都超好彩~仲上埋二等房住tim

大宅

l_wingwing 寫道:

唔駛緊張,生bb雖然好辛苦,但係一見到自己既bb出世,真係好感動架!

大宅

MichelleShi 寫道:
Hihi, :lol:

嘩!好彩你上黎報到咋!

大宅

katykissbo,

硬係覺得宜家生bb好似成日都要同o的內地孕婦爭呢樣o個樣,真係好慘!
:-(

希望你到時生既時候,舒舒服服啦!

大宅

我今個月月尾係預產期lu,好緊張呀!

知唔知最新私院同公立醫院有無少左大陸人呀? 有d擔心呀!

宜家一晚醒幾次,好辛苦呀!

大宅

yukyukma,

你唔好咁緊張啦...唔駛驚喎...好快生完就好開心架啦! 雖然生既時候真係辛苦o的,但係你一見到你既bb既時候,就乜野都值得啦...係咪??!

仲有呀...宜家好多好多好多人生bb呀...所以公立同私立我諗都會好full囉...至於多唔多大陸人,就真係唔知啦...希望冇咁多啦...

民房

我都係79年

我2月4日喺QE生,比之前我12月入院檢查時少咗好多大6人。我搭的士返QE接BB時個的士私機話新政策實施後大6人去私家多過去公立。

複式洋房

HI各位mama,
我都係79年架, 我預產係6月尾生, 而家開始諗緊究竟幾時開始請產假, 因為我係第一胎, 唔知會早定遲, 早就無問題啦, 如果遲...咁咪好蝕囉.

男爵府

見到各位準媽媽的心情留言,令我想起一年前的自己,各位準媽媽要加油啊!

大宅

tomisa,

你個bb係唔係2007年2月4號出世呀?? 我個女都係2月4號出世架... 不過佢係2006年囉!

歡迎你黎到79媽媽呢!得閒多o的上黎傾計啦!

大宅

sugarb,

唔會蝕架...你既產假係由你生產o個日開始計架嘛!如果你遲生左,係會計返足既產假俾你架!例如你放前二後八,如果你遲左成個禮拜生,你生完之後都仍然會有八個星期既產假架!

我教書呢行就係咁啦...唔知其他工會唔會唔同呢??!

大宅

小茂 寫道:
見到各位準媽媽的心情留言,令我想起一年前的自己,各位準媽媽要加油啊!

咦? 咁你宜家bb咪已經1歲囉??! 好開心呀!我個囡囡都已經一歲啦...

複式洋房

我係79年的,今日第8week啦,係頭一胎,你地好呀。
今次係意外,我同老公都諗住起碼3-4年後先諗生BB,但係無端端中左
我4week時去檢查過,那時照到的只是一個小圈圈,得2mm,我今個星期四去睇第二次,唔知BB會幾大呢? :-P

複式洋房

我係79年的,預產期係10月23日,係第一胎!!
3月1日覆診(6週2)>>>BB大約0.49cm

首頁
12345...8

尾頁

跳至