跳至

首頁

尾頁

複式洋房

神奇開奶茶

亞B最近厭奶, 佢由之前食5-6oz drop 到尋日中午只食2oz, 食成過鐘,仲喊灑口,卒之尋晚煲咗開奶茶比佢開奶, 結果今日可以食番6oz (仲全支食曬添)

有厭奶嘅b媽可以試試,

別墅

Re: 神奇開奶茶

hi
我想問~~如果用開奶茶沖劑得唔得架?因為我個囡呢排又係唔肯食奶,平時食開6oz,而家食3oz就博晒命係咁喊,點都唔肯食,已經好多餐喇 :-( :-( :-(

大宅

我想請問開奶茶有咩用既呢 ?
咁ayui,你又用咩牌子, 我可以去邊買呢 ?

[quote]
ayui 寫道:
亞B最近厭奶, 佢由之前食5-6oz drop 到尋日中午只食2oz, 食成過鐘,仲喊灑口,卒之尋晚煲咗開奶茶比佢開奶, 結果今日可以食番6oz (仲全支食曬添)

有厭奶嘅b媽可以試試,

大宅

可以買余仁生,包裝好似乾淨d。

複式洋房

hi!
i'm agree that can buy in 余仁生 ! buy 1 can less 10% off!

複式洋房

hi,
我用傳統藥材鋪嗰隻,要煲嘅,$5雞,(叫佢唔好比淡竹葉),入面成份有谷芽,麥芽,生熟薏米,...仲有蟬退, 。

用咗2次嚟開奶,其如我自己飲, 好有益,清熱氣,
如冇屎呵都可以飲,但 最多只可以比亞b 1/week

亞bun話佢今朝都飲到5oz, you can try 2

複式洋房

沖劑等佢大個少少先比佢飲,因為通常都會溝埋d防腐劑一齊,
同埋你睇唔到佢裡面有咩成份~
去藥房執一劑搵陣d~

sunny^^ 寫道:
hi
我想問~~如果用開奶茶沖劑得唔得架?因為我個囡呢排又係唔肯食奶,平時食開6oz,而家食3oz就博晒命係咁喊,點都唔肯食,已經好多餐喇 :-( :-( :-(

別墅

琴日去萬0買左盒沖劑,沖左1次奶俾阿囡,果餐就食5oz,但係跟住果幾餐仲衰過之前飲得2-3oz,仲要係唔肯抱勁扭計博晒命喊,最後要訓

大宅

我亞囡今日都飲左開奶茶,可能唔係咁好飲,我唔覺得佢飲多左奶奶喎....

大宅

我都係咁話...沖劑都唔知落過d咩去整..
穩陣d, 緊係自己煲果d好d啦...

我就在余仁生度買...$15/包
位元堂要$18/包...d 料唔同余仁生
~蕎B媽~ 寫道:
沖劑等佢大個少少先比佢飲,因為通常都會溝埋d防腐劑一齊,
同埋你睇唔到佢裡面有咩成份~
去藥房執一劑搵陣d~

[quote]
sunny^^ 寫道:
hi
[/quote]

首頁

尾頁

跳至