自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

梁成恩案

梁成恩案..我覺得d傳媒唔好知少少就扮代表啦!!哩件案有好多無辜既死者,當中有警員,但真正既事發"原因","經過"..可能一世都未必查得到,有時睇到報紙既報導,茅頭直指徐步高,其實對佢既妻子同個女好唔公平law!件事都未審就好似有罪咁
!成日都話"魔警"!!我覺得好慘呀..人地太太可能咩野都唔知,但就要一世都背負住哩d壓力!就算尚有1位生還者可以做人正,咁又可唔可以代表哂4件案件都係有關連呢?or may真正殺人兇手可能尚在人間呢?而"徐步高"只係替死鬼呢?d報紙講d"徐"咁醒..如果真係咁醒就唔使釘啦..!!我好希望個天會比哩件事真相大白...比d死者有公平公正既交代law!!

大宅

Re: 梁成恩案

呢單案將會係一個 "迷",因為關鍵人物已經不在了.....

珍珠宮

警隊內部鬼打鬼都唔定,咁要維護警隊形象囉,so要搵替死鬼………當然亦可能唔係咁。
但我相信未必係傳媒講ge咁一面倒囉。
我近日忽然發錢寒,要努力搵錢儲錢呀!$$$

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

死無對證, 在生嘅人講乜都得, 要幾多"證據"都得, 都預咗徐生要(咩)晒, 好等警方早日將這幾個file close
有時諗, 死咗嘅未必係壞人, 在生的未必係好人;

孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

別墅

我希望看到的是一些客觀公平的報導,不要肆意加添煽動字眼.

子爵府

都係要死左既人sin知 善有善報,惡有惡報,憑良心做人吧!!!!

複式洋房

唔....由於屬高度機密,加上件案審緊,我唔方便透露太多,只可以話比大家知,唔只係人證可以證明徐xx涉及其中1案,係有相關物證証明佢響某案案發現場出現過,而呢個物證係鐵證如山,可以肯定係佢,我開頭都認為佢係無辜既,但當我知道左之後,就知道事情唔係咁簡單喇
唔好問我點知,我真係唔講得,只能透露係發生左之後,我響一次閒談中,問左一個問題而知道~
不過我都希望傳媒唔好再比壓力佢家人,佢家人係無罪嫁~

男爵府

點樣查都唔會知最終真相.

男爵府

松鼠仔

我完全同意你既意見呀...
我都覺得亞除步高既屋企人好慘 (佢老婆, 個女就
更加啦), 跟本就冇人知道成件事, 而加根本得一個
人未死, 其實成件事唔係咁簡單....

kacary 寫道:
都係要死左既人sin知 善有善報,惡有惡報,憑良心做人吧!!!!

伯爵府

魅力王子

me2~!
淡然 寫道:
我希望看到的是一些客觀公平的報導,不要肆意加添煽動字眼.

複式洋房

HURT1001..

唔通你係..POLICE????????????????????

複式洋房

有時我又諗...如果真係"徐步高"咁岩路經案發現場呢?..另外唔通佢同police有咩?佢自己都當差嫁?希望d市民唔好針對"徐家"啦...如果"徐步高"有錯..都係佢本人..唔咪佢屋企人law!雖然牽涉左幾條人命........好似無頭公案咁..只有天知..地知....

洋房

我好想知成件事既始末究竟係點,希望可以快d審完,有時間我都想去聽下,不過....要返工~

珍珠宮

好媽媽勳章

hurt1001 寫道:
唔....由於屬高度機密,加上件案審緊,我唔方便透露太多,只可以話比大家知,唔只係人證可以證明徐xx涉及其中1案,係有相關物證証明佢響某案案發現場出現過,而呢個物證係鐵證如山,可以肯定係佢,我開頭都認為佢係無辜既,但當我知道左之後,就知道事情唔係咁簡單喇
唔好問我點知,我真係唔講得,只能透露係發生左之後,我響一次閒談中,問左一個問題而知道~
不過我都希望傳媒唔好再比壓力佢家人,佢家人係無罪嫁~

係咪梨木樹個口罩??

別墅

不如大家不要猜測,看事情發展如何吧.

不是偏幫徐的家人,但我們不知內情,批評也不應太狠.至少,徐太在落難中未有離棄翁姑,也值得尊敬,有些人,可以共富貴不能共患難.

再者,為人父母也好,為人妻子也好,未必可以控制自已子女/丈夫做什麼,也未必知曉.

男爵府

講咩都冇用, 我覺得梁成恩既另一半+遺腹子真係好可憐, 女既就冇左個末婚夫, 仔就冇見過老豆, 仲要係替更, 頂人食飯既替死鬼, 好鬼唔底, 死得好鬼唔底 :-( :-( :-(

別墅

bossmum 寫道:
講咩都冇用, 我覺得梁成恩既另一半+遺腹子真係好可憐, 女既就冇左個末婚夫, 仔就冇見過老豆, 仲要係替更, 頂人食飯既替死鬼, 好鬼唔底, 死得好鬼唔底 :-( :-( :-(

係呀,梁成恩死得好慘,但我覺最慘係梁成恩媽媽, 佢到而家都未平伏到,咁辛苦養大個仔,咁就冇左, 仲要死得咁慘, 我覺得佢慘過張玲芝好多!

禁止訪問

大宅

其實件事過咗幾年,依家再提,最難過莫過於所有死者ga親人,傷口可能剛復原,又要再受刺傷,有 時有d嘢寧願唔去知得太清楚可能個人仲會happy d
老公,我愛你,我愛你,我愛老公; 我是老婆,我是老婆,我是你老婆。 [img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_223.gif[/img]

複式洋房

淡然 寫道:
梁成恩死得好慘,但我覺最慘係梁成恩媽媽, 佢到而家都未平伏到,咁辛苦養大個仔,咁就冇左, 仲要死得咁慘, 我覺得佢慘過張玲芝好多!

似乎唔應該咁比較,白頭人送黑頭人無錯係人生最痛,但係未亡人要無名無份咁帶住遺腹子係公眾眼光中生活落去,佢

首頁

尾頁

跳至