跳至

首頁

尾頁

大宅

你地既bb有冇食魚肝油? 食邊隻牌子好?

你地既bb有冇食魚肝油? 食邊隻牌子好? 我老公帶左odin返香港打針, 都順便叫佢買d魚肝油俾odin, 不過唔知邊隻牌子好....

除左魚肝油, 仲有冇d咩supplement要俾bb呢?

大宅

Re: 你地既bb有冇食魚肝油? 食邊隻牌子好?

d人話食魚油喎, 有omega 3, 魚肝油就得vita a & d, 好多途徑得到, 隻smartfish o係bk lee 度都賣得好行廣告, 雜誌都見過, 不過好難拎sample, 我去過watson's 話要買一盒smartfish 先送, 咁有鬼用咩, 我就係想比阿仔試食左先買丫嘛, 再去mannings 話有sample, 不過又係要買d vita 命o既products 先送

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

我比 daniel 食 kwaii 咋, 一日1~2粒, 當寧食, 好過食糖

但我聽人講, 乜乜雪肌蘭都有代理既 命力活腦素 (好似係咁叫) 有好多DHA之類, 都好貴下, 日本買會平D, 但我叫老公問左 D 日本朋友, 佢地話睇到簡介話唔似岩BB食, 就算BB食得都叫我地唔好SIDE錢 ........所以我都冇買了.....

另外, 我有買丐糖, 又係當寧食, 我盡量唔比JUNK FOOD DANIEL 食.....

別墅

我現在讓 Roy Roy 吃螺旋藻/藍藻(Spirulina),另外還有羊奶片。

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

羊奶片於那兒買? 乜野 brand 呀? tks!
sabrinayin 寫道:
我現在讓 Roy Roy 吃螺旋藻/藍藻(Spirulina),另外還有羊奶片。

大宅

sabrina, thanks ar.

響邊度買呀? 我岩岩search左spirulina都好似唔錯喎, 羊奶片我都有interest, 可唔可以俾多少少info我? 唔知上海有冇得買呢...

sabrinayin 寫道:

大宅

moony

丐糖你買邊隻brand呀?? 邊度買到?

大宅

edgar 唔食kawai 呀, 激死我, 而家我自己食, 每日一次2粒, moony, 我見個can 寫住for bb 一日一次一粒, 你比2粒唔怕多得滯咩

moonychan 寫道:
我比 daniel 食 kwaii 咋, 一日1~2粒, 當寧食, 好過食糖

但我聽人講, 乜乜雪肌蘭都有代理既 命力活腦素 (好似係咁叫) 有好多DHA之類, 都好貴下, 日本買會平D, 但我叫老公問左 D 日本朋友, 佢地話睇到簡介話唔似岩BB食, 就算BB食得都叫我地唔好SIDE錢 ........所以我都冇買了.....

另外, 我有買丐糖, 又係當寧食, 我盡量唔比JUNK FOOD DANIEL 食.....

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

我比羊奶片同kwaii 佢食
[img=500,400][/img]

大宅

Kyan食橙味司各脫和羊奶片!

別墅

Moony & Gloria,

Spirulina & 羊奶片都購於馬來西亞。 不過可以在網上訂購。

大宅

sabrina

thanks, 唔知係咪我響上海關係去唔到呢兩條link, 你可唔可以俾我full website address我???

thanksthanks

別墅

gloria,

BK 不允許發表該公司的網站,都出現www.####.com,真奇怪

你可以 search for:

Nn Goats Milk Tablets
Nn Certified Organic Spirulina

大宅

食羊奶片有セ好處?

珍珠宮

edger媽

hehehe, 其實有時唔記得比佢食, 但有時佢扭計 or 喂完保嬰丹都會比一粒, 所以有時最多會食2粒 per day, 但唔常會.

gloria.glory

丐糖我響萬x買咋, 叫牛牛鈣糖, 但岩岩先睇到建議3-5歲食5粒 per day. 但我唔係日日比daniel食, 次次都係比1粒 only, 佢又食到, 我睇冇問題.

別墅

lawlinhy,

羊奶比牛奶更接近母乳。

可上網 search for: Goat Milk VS Cow Milk

lawlinhy 寫道:
食羊奶片有Й好處?

大宅

sabrina

我search到個website可以online shopping你講既兩隻products, products本身價錢唔貴, 不過shipping fee就好高, 我響china既website都搵到類似 products, 不過唔係Nn呢隻牌子, 都唔知買唔買得過.....

羊奶片我老公響香港買左卡洛垥妮, odin都好鐘意食呀, 佢拖爸爸隻手去拎俾佢...仲要自動自覺thank you爸爸添 (平時係佢好想食先會咁做)

珍珠宮

gloria,

你買了 "綜合維他命口嚼錠" or "多元丐粉"

有冇相睇呀? 我唔知hk邊到有得賣, 印象中, 好似荷花有, 但我屋企附近只有 jusco, 公司附近有 sogo 唔知 jusco & sogo 有冇呢??

大宅

moony

http://www.karihome.com.hk/

呢度有講邊度有得買架, 好多藥房都有. sogo 有, jusco好似冇.

我買既係(乳酪味) 羊乳片
Yogurt flavour 150'S

我諗住片裝佢容易食d, 多元丐粉...佢個hp 冇提過有.

大宅

有隻米飯添加都好似係魚油, 有冇人試過 ?

首頁

尾頁

跳至