論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

尋日炒左個菲姐,佢今日無啦啦發個短訊要我比 release letter,仲話要係我屋企留下等我。我已經通知左 immigration,同埋我係 terminate 佢,我仲要比 release letter?

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

曾經問過AGENT,完約工人僱主先要俾RELEASE LETTER。  

大宅

回覆 rolandbb 的帖子

我都覺得係囉...

男爵府

2024年龍年勳章

回覆:尋日炒左個菲姐,佢今日無啦啦發個短訊要我比 release letter

唔駛比, 佢梗係想要封信揾新僱主或同入境處延期啦! 咪理佢!

伯爵府

BK Milk勳章

回覆:尋日炒左個菲姐,佢今日無啦啦發個短訊要我比 release letter

唔好比,冇必要。

大宅

其實你炒佢都比咗封信佢叫佢即走,咪即係 release 咗佢囉,佢自由架啦。叫佢攞嗰封信比人睇囉。 

大宅

佢仲要夾埋佢亞媽一齊黎。哇,幾大陣像呀。我反而擔心家人嘅安全乍。佢地真係唔多....正常。

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

引用:尋日炒左個菲姐,佢今日無啦啦發個短訊要我

原帖由 mombaby2010 於 13-10-17 發表
尋日炒左個菲姐,佢今日無啦啦發個短訊要我比 release letter,仲話要係我屋企留下等我。我已經通知左 immi ...
我之前又係炒咗個工人,佢又係之後果日打比我叫我比release letter!佢又係在我樓下等我呀!我驚佢唔知會做D咩,就求其打咗幾隻字,只係講咗佢由幾時做到幾時就算!佢話唔得,要State埋原因,我企硬話我離職,公司都只係比封有日子嘅離職證明,唔會有原因㗎!:pppp:

公爵府

引用:Quote:原帖由+mombaby2010+於+13-10-17+發

原帖由 lalamike 於 13-10-17 發表
我之前又係炒咗個工人,佢又係之後果日打比我叫我比release letter!佢又係在我樓下等我呀!我驚佢唔知會做D ...
原因咪就係工作唔認真同態度差,咁佢重想唔想寫??

子爵府

引用:尋日炒左個菲姐,佢今日無啦啦發個短訊要我

尋日炒左個菲姐,佢今日無啦啦發個短訊要我比 release letter,仲話要係我屋企留下等我。我已經通知左 immi ...
Did u give her?

Mama likes you, Mama loves you, Mama adores you.

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+lalamike+於+13-10-17+發表我

原帖由 幸福黃太太 於 13-10-17 發表
原因咪就係工作唔認真同態度差,咁佢重想唔想寫??
係呀!我都想咁講,但,唉!我99叫我唔好講咁盡,始終人地知你住邊,小朋友返邊度學校,你同人交惡,佢無聊整古你又得,搵人跟你小朋友又得,所以我炒佢時只係講我唔需要工人咋!但,佢做嘢差,你要我在信內讚佢勢係假!

大宅

回覆:naomichoi 的帖子

我當睇唔到收唔到個message. 因為我實在唔想比,又加上好多人都叫我唔洗比。

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

引用:我當睇唔到收唔到個message.+因為我實在唔

我當睇唔到收唔到個message. 因為我實在唔想比,又加上好多人都叫我唔洗比。

...
唉!希望你工人唔會再煩你!我工人走咗果2星期,幾乎隔日追我呢樣果樣,我由請佢到炒佢,受氣咗年幾,之後決定炒佢又擔驚受怕咗成個月,佢走咗都仲要被佢煩咗2星期,希望佢快D有咁遠去咁遠!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

係樓下等你? 我報警話佢騷擾呀, 做得衰炒, 仲要寫咩信?

男爵府

寫中文比佢,同佢講我5識寫英文信嫁!中文你中意寫幾“好”物寫幾好囉

別墅

畀面勳章

引用:寫中文比佢,同佢講我5識寫英文信嫁!中文

原帖由 hackenleefans 於 13-10-17 發表
寫中文比佢,同佢講我5識寫英文信嫁!中文你中意寫幾“好”物寫幾好囉

...
係喎 .. 寫中文,好辦法

男爵府

引用:Quote:原帖由+hackenleefans+於+13-10-17+

原帖由 Bonnie 於 13-10-17 發表
係喎 .. 寫中文,好辦法
再5係簽名果度寫"祝君好運"

珍珠宮

畀面勳章

porkchop 發表於 13-10-17 16:49
其實你炒佢都比咗封信佢叫佢即走,咪即係 release 咗佢囉,佢自由架啦。叫佢攞嗰封信比人睇囉。  ...

珍珠宮

畀面勳章

hackenleefans 發表於 13-10-17 20:39

...

大宅

回覆:lalamike 的帖子

真係好困擾𠺢,我亦已通知校車保姆,補習老師.... 以防萬一

首頁

尾頁

跳至