跳至

首頁

尾頁

別墅

求救!!BB除左奶.其他野都唔鍾意食.點算好呀

我係寶寶6個月大開始俾D糊仔同粥仔佢食.佢開頭都敢食少少既.食家越食越少.請問一下大家俾咩你地BB食架.因為我唔係咁識整野食.我想知有D咩可以俾佢食.例如粥可以加D咩.其他野又點整俾佢食嗎....
唔該大家~~ :-(

別墅

Re: 求救!!BB除左奶.其他野都唔鍾意食.點算好呀

ching626,

你可以試下比第二隻牌子的糊仔bb食,睇下會否好d,若想煲粥,我會用珍珠米放入保溫杯內焗至開花,然後放落細沙窩煲連瘦肉,再加其他已打難的蔬菜或瓜

別墅

sandylyw,

How long will it take before 珍珠米 would 焗至開花 ? Also, do you need to boil 瘦肉 first in order to get rid of "blood water" ? (something when we do when preparing chinese soup at home) Thks

子爵府

我個女連奶都唔想飲呀

平時都有俾粥仔, 米糊仔, 蘋果茸佢食
但食左8,9成就poo出黎掛住玩

別墅

hokonepooh,

我會叫姐姐早兩至三個鐘前焗定,因為我初初怕bb未到,所以我將部份珍珠米打磨碎粒,後來bb食

首頁

尾頁

跳至