想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日發現小產了!!

今日約了去醫院照超聲波,醫生話我已經是11週了,在片中只見有一團黑色野(是胎囊),而不見胎兒.醫生話我已經小產了,叫我考慮約去醫院吸胎,胎兒在肚內沒有生長.我同老公結婚四年了,也期待bb很久了.今日我很不開心,哭了一陣.醫生只有話原因不明!

複式洋房

Re: 今日發現小產了!!

Hi Yickyick,

sorry to hear that. Are you coping well there? Hope you are. Take good care and try to eat more healthy food. And try again. Can imagine how you feel now because I had gone thr. that too.

別墅

yick yick,
I am sorry about that! Hope you will recover very soon. 不要氣餒. 加油.

別墅

我最近也小產了~

不要太傷心,養好身體再來過。

大宅

多謝您們的安慰!我剛發夢也有夢到呢件事....
我32歲,會否同年齡有關?如要養好身體,要做些什麼?我本身不煙不酒不蒲,十二點前瞓.唔會太偏食.還要做些什麼?
whmk 寫道:
我最近也小產了~

不要太傷心,養好身體再來過。

別墅

yickyick,

不要太傷心, 你可以睇中醫來調理身體等身體好些再努力, 不要氣餒。
大家一齊努力唔好灰心 yccv239

大宅

yickyick,

我想年齡不太關係吧 ! 我家姐在年輕時都小產過,醫生跟她說第一胎好多人都會小產。她也是生活健康正常的人~
不過,知道這個消息真是抱歉 ! 希望你努力養好自己身體 !
希望在明天 !!!!

男爵府

醒目開學勳章

yickyick,
你都唔好唔開心啦
有時可能佢bb天生有問題, 唔關你事架, 我都小x過, 醫生都係話無原因, bb本身有問題, 係保唔到就保唔到
如果醫生話要做手術, 我自己以過來人身份講就, 早d做心理上會好d! 手術唔痛, 無反應, 早做早了左件事

複式洋房

Yick Yick

唔好咁傷心la, 人地話第一胎係比較易流產. 我有個朋友, 我估佢都成37歲, 上年小產咗, 好傷心, 去看中醫調理, 唔夠4個月就再bingo la. 所以你最好調理下身體, 有時可能同體質都有關, 調理正常生多多都得la, add oil!!

大宅

Yick Yick,

Don't be so upset. I was miscarriage as well last year at 38. Very sad at that moment because my hubby and I have been planning for baby for a few years. After consulting a Chinese Doctor for a few months, I was successfully pregnant again in September and now I am around 8-month pregnancy. Sofar this time everything goes fine and I am expecting my new baby born in May 07.

So miscarriage is only by chance without reasons and I am sure that you will find a lot of women expect this before if you talk to them.

民房

我三個月前同你一樣﹐不過我6W就去照U/S。都係發覺得個胎LONG﹐個胎停止左發育。初頭喊到不得了。但唔緊要架﹐醫生話有15-20%既大肚婆係會小產﹐有好多原因。第一 次唔得﹐唔等於第二次唔得架。而家最緊要養好身子﹐小產就等於半坐月架﹐要好好 TAKE CARE。我上次就係冇理佢﹐搞到身體好差﹐仲有耳水唔平衝。但老人家話係我唔聽話去洗頭﹐又冇吹乾﹐所以個頭入左風喎。所以唔好唔信呀﹗
下次再努力啦﹗
yickyick 寫道:
今日約了去醫院照超聲波,醫生話我已經是11週了,在片中只見有一團黑色野(是胎囊),而不見胎兒.醫生話我已經小產了,叫我考慮約去醫院吸胎,胎兒在肚內沒有生長.我同老公結婚四年了,也期待bb很久了.今日我很不開心,哭了一陣.醫生只有話原因不明!

複式洋房

yickyick,
唔好再唔開心喇, 太過傷心對身體唔好, 身體要緊!
Take care.

別墅

係啦, 真係要豁達d去面對.
我都係o岩o岩做完刮宮手術, 今日先出院.
知道消息當然難過, 但都要明白真係有好多人冇原因咁小產.

我打算下個禮拜去睇中醫, 調理身子,
三個月後再戰江湖.

大宅

Hope you will have good news again 3 months later.

侯爵府

yickyick:

我06年1月發現有左, 但係在8w時去照乜都無只得胎囊. 終於係 3月頭去左刮宮. 個胎無生長, 係本身粒受精卵有問題唔係你/你先生有問題. 刮子宮後, 我等左2次m之後, 又再開工. 係第三次m之後又bingo, 依家38w喇, bb就快出世. 今次好順利, bb好健康. 所以唔洗擔心!!

大宅

我2月都一樣小產咗,心情好down吾想見人...但而家諗通咗只想盡快養好身體下次再嚟,妳都要一樣ar,吾好再傷心la呢度會一個人都會祝福妳架 :-P

大宅

BK Milk勳章

唔好傷心~養好身體最緊要!
你之前有冇睇開中醫呀?

大宅

jjwmkk,
真係恭喜你,我相信你頭一次小產都非常難過.刮宮會否很傷子宮呢?不過聽你講3次m之後又bingo,應該沒什麼大問題吧!
我在政府醫院照了一次ultrasound,佢叫我下星期回來給醫生再照陰道u/s.但當日我已馬上自己去了私家醫生自己照(因太緊張),佢建議我去仁安醫院做手術($9500).以你意見,我再等下星期去政府醫院等安排,或馬上約去仁安做手術好?我心情很忐忑. **現在我沒肚痛沒流血**
jjwmkk 寫道:
yickyick:

我06年1月發現有左, 但係在8w時去照乜都無只得胎囊. 終於係 3月頭去左刮宮. 個胎無生長, 係本身粒受精卵有問題唔係你/你先生有問題. 刮子宮後, 我等左2次m之後, 又再開工. 係第三次m之後又bingo, 依家38w喇, bb就快出世. 今次好順利, bb好健康. 所以唔洗擔心!!

大宅

我也打算在手術後開始睇中醫,調理下身體.可以一知道有左就去了英國出差,回來之後又感冒...
元朗區有沒有中醫介紹??
bbiibbii 寫道:
唔好傷心~養好身體最緊要!
你之前有冇睇開中醫呀?

別墅

yickyick,
我尋日o岩o岩o係威記做完刮宮手術出o黎,
如果你唔係真係好急 (事實上都應該唔係好急)
我建議你o係政府醫院做都ok.
好似我咁, 200蚊找數就得嘞, 可以慳番d錢買補品.
而事實上我覺得病房ge醫生同姑娘、阿嬸都好好人丫.

等多一個禮拜先啦, 仲可以安排下手頭上ge工作,
我知道自己要放假時, 同同事協調好工作,
更即問同事借o左好多韓劇煲, 宜家好有細藝.

首頁

尾頁

跳至