想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

摸龍床

想請問下, 有無姊妹可以教我點去油塘入面摸龍床, 駛唔駛選擇什麼日子去和要點樣樣做呢, 請教教我謝謝

大宅

Re: 摸龍床

我已去過兩次,逢年初三才去.我諗總之是好日子(宜祭祀).
JO JO PIG

複式洋房

我想問吓點去?? 如果係觀塘去要坐咩車 ???

thanks a lot!!!!

男爵府

JOJOPIG
你可唔可以教我坐什麼車入去呢 ? 謝謝

男爵府

醒目開學勳章

JOJOPIG,
程序係點? 是否bingo才返去還神?

大宅

要買生果 , 燒肉 , 疊一份衣紙(包括天后衣) , 香, "立足".
各天后娘娘期求 , 燒完紙,才去摸龍床.
我會在年尾還神 , 因我還有其他嘢求.若只求一樣 ,你可在bingo後或生了bb才還神.(這些資料是此廟工作人員說給我知 , 這兒的工作人員好nice , 不會打擾你.)
JO JO PIG

男爵府

醒目開學勳章

JOJOPIG 寫道:
要買生果 , 燒肉 , 疊一份衣紙(包括天后衣) , 香, "立足".
各天后娘娘期求 , 燒完紙,才去摸龍床.
我會在年尾還神 , 因我還有其他嘢求.若只求一樣 ,你可在bingo後或生了bb才還神.(這些資料是此廟工作人員說給我知 , 這兒的工作人員好nice , 不會打擾你.)

THANKS

大宅

皮蛋黃,

你在觀塘101巴士總站,隔離有14號巴士 ,是去鯉魚門 ,在三家村碼頭落車 , 沿著海邊行,大約行10分鐘就到.
若在香港區 , 你可以在嘉亨灣隔離有去三家村船.半小時一班.價錢4.8元 , 亦是沿著海邊行,大約行10分鐘就到.
JO JO PIG

男爵府

JOJOPIG
thnaks 你既資料.

男爵府

JOJOPIG
觀塘101巴士總站請問左那兒 ?
還有我係住屯門, 有 259d 到油塘, 是否要再轉車去鯉魚門呢 ? 太長氣了 thanks

民房

是否天后廟, 如是的話請按此處

大宅

皮蛋黃,
到了油塘,到了總站 , 行5-10分鐘到鯉魚門街市 , 跟住你沿海邊行就得.
JO JO PIG

男爵府

JOJOPIG
thanks ...

複式洋房

jojopig,

thanks for your information

大宅

totopete及皮蛋黃 ,
唔洗唔該 .
希望早日大家一起BINGO. 記得通知聲.
JO JO PIG

洋房

各位姊妹:
我尋日都去摸完,最簡單方法,係到藍田地鐵站,轉乘小巴,往茶果嶺,叫司機到天后廟叫你落車,or係觀塘101巴士總站,即係裕民坊巴士總站,乘小巴往茶果嶺$3.1,一樣ok.
But,要睇清楚兩個站都有2種小巴,上車時最好先問清楚.
希望能幫到你地啦

複式洋房

thanks very much ar.....

複式洋房

Re: 類?散

i went to the one @ Lei Yue Mum this afternoon.....it takes about 10-15 minutes walk from the pier.....you have to walk through those seafood restaurant & you will find it......

however, i know there is another @ Cha Kuo Lang.....

so i feel so confuse & don't quite sure which one is correct....

but i don't have much time to go to both place....& finally i decided to go to the one @ Lei Yue Mum....

does anyone know which is the correct one ?? Please advise, thanks!!

Hope all of you will "BINGO" very very soon

男爵府

JOJOPIG
thanks 你 ~~ 我都希望快快 BINGO, 望到頸都長....

首頁

尾頁

跳至