夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

del

子爵府

回覆 lo619 的帖子

佢係咪真係鍾意你架, 如果係, 無理由唔想搬出嚟同你住。你有冇去過佢屋企或見佢啲屋企人, 有冇古怪?

大宅

妳自己有無做野架?如果比妳媽咪湊仔仔得唔得呀?妳講既一齊係結婚定拍拖?

複式洋房

回覆:應唔應該繼續一齊

我有做嘢但搵唔多1萬蚊到,比岩家用岩岩好夠洗,仔仔5歲開始多功課唔想同佢分開住,驚佢啲嘢冇跟,因為媽咪年紀好大60幾歲回條都唔識睇,佢真係對我唔錯架,個人感覺佢係真心唔以呃我,對住我同個仔都好疏爽,想去邊想食乜都冇say no
同佢提過會唔會搬出去住,佢話而家啲租好貴,搬出去好蝕,叫我排公屋,但排得黎都蚊訓啦,我住九龍個仔係呢邊讀開書,比間新界屋我都冇用,而且佢而家住元朗返工返元朗叫佢搬出黎真係好難,我指既一齊係想長期發展,一段時間後會結婚,比個家個仔,有小朋友發展一段關係真係好難,各位生之前真係諗清楚,離婚都唔好一時意氣

瑪瑙宮

lo619 發表於 13-10-19 10:39
我有做嘢但搵唔多1萬蚊到,比岩家用岩岩好夠洗,仔仔5歲開始多功課唔想同佢分開住,驚佢啲嘢冇跟,因為媽咪 ...

咁排左公屋先, 到囝大唔通重同父母迫兩房屋嗎?

禁止訪問

禁止訪問

翡翠宮

不如你搞掂自己同個仔既生活, 慢慢先搵個男人啦
出世無老豆都算
你係咁搵d唔o岩既人, 對阿仔仲大影響
由細到大, 人來人往; 佢會好無安全感
你好好係佢身邊照顧左佢; 等佢心定d, 你先再拍拖啦不如
(同埋下次拍拖, 睇清楚個男人本身, 同埋佢家庭先好投入; 對方家庭太複雜; 你同阿仔迫埋入去, 你地會好陰公架)

rose1984  agreed  發表於 13-10-19 16:48

複式洋房

我都知有時太過企自己方向諗先黎問下大家點睇,我行到而家呢步真係好失敗

禁止訪問

熱血勳章

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

吓 萬8蚊點會搬唔到出黎住呀,我c6搵得果萬幾都出到黎住啦~

大宅

回覆:Dearkk 的帖子

我都覺得你唔係搵得多又嫌人小,唔好急住搵男人返屋企,你既理由根本唔係理由

大宅

引用:我有做嘢但搵唔多1萬蚊到,比岩家用岩岩好

原帖由 lo619 於 13-10-19 發表
我有做嘢但搵唔多1萬蚊到,比岩家用岩岩好夠洗,仔仔5歲開始多功課唔想同佢分開住,驚佢啲嘢冇跟,因為媽咪 ...
租荃灣住先,處於元朗,九龍之間,交通OK.排公屋啦,始終需要。

男爵府

你好似不停地搵男人去補償個仔?定你自己有需要?

見過鬼應該怕黑

你比心機湊好個仔,比多點愛!
自己排公屋啦,你一早行動的話,都排左4,5年啦。而晤係宜家先諗長遠住屋問題。

翡翠宮

如果我係你,我唔會想改變現狀住,反正個男仔自己都唔想搬出黎,佢點諗、佢有乜野計劃、佢有無打算同你作長遠發娶……你文中好似無點提,依架好似只係你單方面想幫個仔搵老豆,但個男仔本身想唔想做你個仔的後父先~

依架你同你父母住,有人幫你湊仔、做家務、煮飯……,你可以安心出去返工,咁咪幾好囉,點解唔享受下拍拖的快樂時光呢??

你都結過婚,結左婚無人幫你湊仔,你又要返工,放左工要湊番個仔,又要做家務、煮飯一腳踢,最重要係個男仔又唔係搵得多,又唔係比到乜野好的生活你兩母子,又無錢請工人,點解仲要咁快諗結婚搬出黎住呢??你唔覺得搵自己笨咩??

大宅

搵男人唔好用個仔做藉口。個仔都咁大,佢識分呢個「爸爸」係咪親生,個仔咁多年都咁過,依家你想結婚,其實係自己想結,唔係為左一個家庭嘅假象。你要向自己坦白。

第二,你話要搬出黎住…既然相方都遷就唔到,個男人又唔想搬出黎,咁咪算囉,開心嘅,繼續一齊拍下拖,唔開心嘅,咪唔見囉。唔一定要一齊住架?

大宅

mini1204 發表於 13-10-19 11:27
不如你搞掂自己同個仔既生活, 慢慢先搵個男人啦
出世無老豆都算
你係咁搵d唔o岩既人, 對阿仔仲大影響

呢個JM講得啱丫....你處理好自己既生活先喇,男人唔怕會冇,你不停咁換男朋友,個仔睇到都唔好喇,
而且男人好唔好,唔係一朝一直,又或者豪唔豪爽可以睇得到!當你應該個仔係最重要既時間,就唔好想其他男人住喇,咁樣對大家都好!

水晶宮

引用:本身係未婚單親媽咪,生左丫b就同bb爸爸分

原帖由 lo619 於 13-10-19 發表
本身係未婚單親媽咪,生左丫b就同bb爸爸分開,阿b一歲到同左ex一齊,但一齊左2年幾ex先話接受唔到個仔承擔 ...
我覺得你唔係愛個男人囉。你只不過係幫佢仔揾老豆,唔係幫自己揾愛既人。係唔夠愛既情況下,就更加容易因為經濟問題放棄。

天空之城, 快樂之地

首頁

尾頁

跳至