夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 你地會拿d金器去溶嗎?

大部份結婚同小朋友滿月時收到既金器都溶左啦,淨番少數至親送既放保險箱。我地個保險箱好細,唔放得幾多,擺屋企又驚唔見,溶左唔駛煩搵地方擺囉。我又無唸過 pass 畀小朋友喎!到我兩個女嫁得出,d 款都 out 哂啦,到時再買過仲好。最好到時 afford 得起,可以送鑽石畀佢地!平日都戴得嘛!

別墅

啱啱溶左啦!個價都有6050(買入),叫做賺左dd咁!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

唔like唔要果d..一早就拎左去溶囉...淨係屋企果d..都係放係度架啦....幾高金價都唔會溶

男爵府

no
i'll keep them

伯爵府

好媽媽勳章

我無放係保險相,放係屋企好驚
我亞媽仲好笑,我大哥結婚佢問我係咪拿佢送比我條鏈送比我大嫂 真係我話比佢聽買左佢都唔會話我
我一日唔賣左佢我亞媽就日日都吼住我d金

別墅

我想問去邊間金行好?

民房

我都有偪一些去溶....金價:6380咁高所以咪拿D唔like的去溶
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

伯爵府

好媽媽勳章

最後我都溶左啦,6050,尋日睇都仲有6100~唉 :evil:

伯爵府

2024勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

都心思思想溶
大帽山下某條村落黃色的小屋,住有羊爸爸ammy、羊媽媽sandy、羊哥哥reego、羊細佬ricky!

民房

我想問下各位,8隻唔大唔細,普通款,普通size嘅龍鳳鐲溶左有幾錢到???

大宅

畀面勳章

我擺完酒後都羅左D唔係至親既金器去溶啦! :-( 而家仲有三對最親既金器未溶,果度加埋都有五両架!不過我諗都唔會溶啦,因為唔係好捨得,除非真係得錢使啦!咁或者會溶左佢既!我而家都只係放左喺屋企咋,得果三對都費事開保險箱啦!

大宅

車干車干 寫道:
我想問下各位,8隻唔大唔細,普通款,普通size嘅龍鳳鐲溶左有幾錢到???

咁要睇吓有幾重先知.另外,金鋪d人話,龍鳳鐲的接駁位唔係9999足金,會扣多d"火耗",所以會賣唔足咁多錢.你可以攞去多幾間金鋪格吓價先決定賣唔賣.

伯爵府

好媽媽勳章

如果去番買果間賣唔扣火耗嫁喎 :-P

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

當晒啦~
:-( :-( :-(
郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

大宅

好媽媽勳章

我都係6100果時溶哂d嫁妝啦.雖然唔多但加埋我儲果d錢.而家夠比首期.家震搵緊樓

伯爵府

好媽媽勳章

我溶晒買左rolex

子爵府

No, I do keep all. Even those I do not like.
Cos, I am the person love to keep things which has memory value.

男爵府

大伙兒都好幸福喎~
可以自己話事溶唔溶d 金~
我個d係晒我 99 度,
想拎返黎望下都難,何況拎去溶?!

但我想問下大家,
你地溶完d $ 係自己袋定係同老公一人一半?!~

首頁

尾頁

跳至