美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

Mascara......

Missha 新的 Viewer 270 Lash Curl Mascara
好好用, 搽兩三下已經好hill, 好過舊version, 值得推介

別墅

Re: Mascara......

你地用開邊隻mascara呢?

男爵府

LANCOME
親子王國以外之連結已被刪除

男爵府

dianachu,
想問一下你介紹的Missha Viewer 270 Lash Curl Mascara是否防水?會唔會好變熊貓眼?

大宅

Maybeline , 我覺得佢又平又好用

子爵府

有無邊隻牌子既色夠鮮艷呢???

男爵府

ballball411 寫道:

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我岩岩試到一支唔變熊貓的 Mascara --->Fasio Power-Stay 3D+Air tech

都係cheap cheap 地$60 咋...

之前我用 Maybeline 都會變 Panda eye...

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

ballball411 寫道:

My Two Princess

子爵府

poohbb_hk

在那可以買到呢??有什麼顏色架~~

大宅

我都岩岩試到一支唔變熊貓的 Mascara ......啦

CEZANNE.... $40 大元
Namaste

別墅

以前我都係用Mabelline, Waterproof 那隻絕對唔會熊貓眼, 不過就好難落妝, 要先用油落, 再用eyemakeup remover 落...好煩

之後轉了Missha(以前買都係$40.咋, 唔知幾時開始加到$68 ) 唔會熊貓眼, 但係到了evening時會有小小黑色粒粒掉落, 都ok, 唔會化開變熊貓, 落妝易

Missha新出那款都一樣, 不過再 hill D

yan&longma,
係唔防水的, 不過濕

別墅

JOD,

CEZANNE 的 Mascara 有冇特別 function (i.e. curl, volume, long)? 係唔係起卓悅買?

別墅

[size=small]dianachau, 你好似好有經驗咁喎, 你用過好多隻喇?

[size=small]我都用過好多隻, 但就好似隻隻都差唔多, 最記得用過maybeline有一隻係兩枝裝, 要一齊用嘅, 先搽透明, 後搽白色, 又唔上色喎, 我嫌麻煩, 所以用用下都停咗唔用佢了...我想問下其實用Mascara點先為之用完架? 係咪用到覺得d液乾乾哋就唔要得架喇? 我用極都仲有得搽, 都唔知幾時代表唔要得...

侯爵府

maybeline既waterproof係好防水, 但好難落, 難極都唔乾淨, 而家用緊fasio

別墅

莎利,

我只係用過呢幾隻mascara咋, 無咩經驗, 睇d雜誌講 Lancome 的mascara 係最好的, Benefit 的都唔錯, 我都無用過

至於點先叫用完呢個問題我都唔知道, 記得關之琳話佢唔會理用完未, 三個月就會開過支新的。我平日好少化妝, 上一支mascara都用

別墅

[size=small]dianachau,

[size=small]下, 乜Lancome 的mascara係最好架? 真係唔知喎, Benefit 聽都未聽過, 我都係少化妝, 但有時都會搽d mascara嘅, 我同你一樣, 一枝都用好鬼耐, 耐到唔知點先為之用完!

[size=small]咁你自己覺唔覺得Lancome係最好呀?

[size=small]但你依家又介紹Missha牌子, 係咪真係好好架?

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

不過放耐左就一定會用到一舊舊架 ! 因為有空氣入左去!

別墅

Nix1828 寫道:
不過放耐左就一定會用到一舊舊架 ! 因為有空氣入左去!

原來係咁

莉莎,
我無買過Lancome, 你知啦, 我都唔多化妝, 一年都用唔到十次, 分分鐘用完一兩次之後就掉, 貴d都唔買啦
至於Missha, 我都係同事介紹我用的, 以呢個價錢來講我已經好滿意,(當時$40.支, 玩

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Fasio 有黑色/ 啡色 & 藍色
Sasa..watsons..卓悅都有!
http://www.fasio.info/hk/products/eye.html

mickey24 寫道:
poohbb_hk

在那可以買到呢??有什麼顏色架~~

首頁

尾頁

跳至