論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

12月中細BB出世,賓姐本應昨日嚟,但臨時放飛機唔嚟,唉,又要搵過,好麻煩!

別墅

我同樣都係俾印印姐姐放飛機,沒人到,仲唔聽電話,咩意思先!

別墅

回覆:賓賓放飛機唔嚟!

咁d 錢點算

大宅

我係direct hire, 搵agent幫我搞手續,手續費同機票錢就付諸東流,因為未驗身所以可退番少少錢囉。最衰係要再搵,時間又趕,搵湊NB又唔易,我真係好嬲,完全感受到我哋係冇保障!唔係冇計我真係唔想請工人!

伯爵府

我都擔心新工人會否放飛機...

大宅

引用:我係direct+hire,+搵agent幫我搞手續,手續

原帖由 文小b 於 13-10-20 發表
我係direct hire, 搵agent幫我搞手續,手續費同機票錢就付諸東流,因為未驗身所以可退番少少錢囉。最衰係要 ...
me too
等左成個月,剛剛俾個local菲姐放飛機,浪費左時間同$,依家overseas再請印姐再等3個月,細B2月出世,希望一切順利!

別墅

回覆:amgle^_~ 的帖子

我一月出世,仲未請到啊

大宅

要搵D AGENCY 收左工人TRAINING FEE, 咁你才同佢簽約..
我都遇到未簽約時工人話冇錢來, 我浪費了3-WK 重新揀工人及面試

大宅

我到係俾工人姐姐放飛機撹都要準備去99坐月,到時小B又要自己照顧!唉!

子爵府

如果預佢要湊nb,就真係好失預算希望你地快d揾到!我11月生,個工人10月來了,幫輕我好多,所以如果可以的話,預早少少叫工人到港會好d

珍珠宮

同我情況一樣。細B 12月出世,工人放飛機。agent 唔肯退$,逼我重新揀工人。仲話一定明年才到hk。

珍珠宮

畀面勳章

Minnie2010 發表於 13-10-21 23:03
同我情況一樣。細B 12月出世,工人放飛機。agent 唔肯退$,逼我重新揀工人。仲話一定明年才到hk。 ...

別墅

回覆:amgle^_~ 的帖子

你叫agent同你send封加快信連預產期張纸去入境處

amgle^_~  Thx,已經叫左了!  發表於 13-10-22 11:04

子爵府

我個friend個agent又係話工人有事黎唔到,都唔知真定假,似個agent教個工人搵幾份工呃agency fee多囉!

間野響銅鑼灣,叫“康lok居”,收費唔平架,以為有保障d啦,點知又係咁

子爵府

引用:我個friend個agent又係話工人有事黎唔到,

原帖由 ^GGmami^ 於 13-10-21 發表
我個friend個agent又係話工人有事黎唔到,都唔知真定假,似個agent教個工人搵幾份工呃agency fee多囉!

...
本身我都揾呢間好彩最後無揾!仲要好貴嫁!

大宅

引用:我個friend個agent又係話工人有事黎唔到,

原帖由 ^GGmami^ 於 13-10-21 發表

...
我搵新工人都考慮搵呢間喎

大宅

回覆:Minnie2010 的帖子

我問咗3間,有兩間話快極都1、2月,有一間直情話暫時冇合適,要幫我搵

原本時間充裕,依家趕到爆!

子爵府

引用:Quote:原帖由+^GGmami^+於+13-10-21+發表我

原帖由 Tiffanytobe 於 13-10-22 發表
本身我都揾呢間好彩最後無揾!仲要好貴嫁!
我friend上去搵返個agent,傾返點收科,點知果三個38負責人勁耍,話唔知乜事,仲要話返我個friend無禮貌唔做佢生意

大佬,收晒人成萬蚊就話唔做人生意,而家係人地唔會幫襯你呀!都傻傻地:pppp:

kufubaby  呢D情況搵消委會介入啦.  發表於 13-10-26 09:58

大宅

引用:12月中細BB出世,賓姐本應昨日嚟,但臨時放

12月中細BB出世,賓姐本應昨日嚟,但臨時放飛機唔嚟,唉,又要搵過,好麻煩!

...
我都係,我等咗二個月,今日上機俾人放飛機,又要楝過。

別墅

引用:我係direct+hire,+搵agent幫我搞手續,手續

我係direct hire, 搵agent幫我搞手續,手續費同機票錢就付諸東流,因為未驗身所以可退番少少錢囉。最衰係要 ...
Direct hire 就係冇保障,我之前都中咗蕉。到你申請下一個時,寫信比入境處話比佢聽呢個case,會快D批㗎。祝你快D找到個工人。

首頁

尾頁

跳至