論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

子爵府

代朋友問, 因為我一直都係齊月份放星期日所以都唔清楚, 睇下有無人係咁樣放個工人假可以幫下手.

佢工人下星期放大假回來, 10月30日上班, 想以後放星期六
朋友以每7天期間給予1天休息日計算, 即由10月30-11月5日期間她放工人11月2日, 11月6-11月12日期間她放工人11月9日...如此類推, 這樣計落去得唔得? 11月30日就出足一個月糧俾個工人 (放左4個星期六)

多謝解答

子爵府

PUSH ANYONE HELP?

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

如果佢平時做野OK,我唔會以每7天期間咁計,咁係玩死自己,咁佢逢星期日放,咪俾佢照放囉。

男爵府

點解要計到咁復雜呢?每個星期放一日假簡單方便合法。。。。。。。

首頁

尾頁

跳至