論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

炒…工人﹗

首先,尋晚工人等我老公沖緊涼時問我借1萬蚊,佢同我講話屋企人想攪生意,所以需要錢﹗我唔借,之後佢就當冇事咁走0左去,其實佢上年12月問過我借四千蚊,當時佢同我講話佢老公0個邊0的人入0左醫院,咁我心軟咪借俾佢0羅,佢答應我今年2月會還番俾我,果然佢2月真係俾番四千蚊我,但係我當時諗諗0下,我有0的預感佢係想試我0既底線,果然真係冇俾我估錯,還完未夠一個月就問我再借,今次仲大膽到問我借1萬蚊﹗
我今日即刻同agency講,冇耐我工人收到幾個電話,之後仲喊,一定係個agency同工人講0左啦,因為我問個agency想即時炒工人0既程序,真係俾佢激死﹗
其實我工人之前已經未經我0地同意攞0左我0地屋企0既資料去申請電話,所以每月都有電話費單記俾佢0架﹗之前仲有0的不知名0既人打我0地屋企電話搵佢,我由頭到尾都冇俾佢用我0地屋企0既資料同埋俾佢將我0地電話號碼俾第二個人,而且佢05年0黎我0地度打工,我0地出0左部電話俾佢,佢居然用0左個電話send SMS番菲律賓,仲差唔多用0左我成千蚊,仲冇同我講過,以為我唔知,呢排仲好多時將0的未乾得透0既衫照收入櫃…
你話我應唔應該炒佢呢﹗
同埋間AGENCY未問我已經自己通知個工人我將會炒佢,你0地話呢間agency係咪有問題呢﹗

大宅

Re: 炒…工人﹗

如果我工人問我借錢,我一定吾會借,(無論金額多少)因為我都怕借左一次佢會再借.佢今次真係大膽借1萬蚊!成3個月糧,你吾好借呀!!佢借完後做得差你都不能炒佢,因為炒左佢收吾番d錢.到時自己只有死忍,而且照你所寫佢的行為,我一定會炒左佢.最多請過第二個. 你估無左你吾得呀!
你個agency真係有問題,有咩理由會同個工人講番呀,佢一時睇吾開自殺,係屋企玩野咁點呀, 係吾係agency負責先??(下次你再請都吾好搵呢個agent)而家佢知道左你想炒佢,你真係要提高驚覺呀.
要多留意下bb,放好d錢,呢d工人如果衰起上黎真係...
如果決定左炒佢,可以的話補一個月比佢,即時要佢走好過.

大宅

如果我工人問我借錢,我一定吾會借,(無論金額多少)因為我都怕借左一次佢會再借.佢今次真係大膽借1萬蚊!成3個月糧,你吾好借呀!!佢借完後做得差你都不能炒佢,因為炒左佢收吾番d錢.到時自己只有死忍,而且照你所寫佢的行為,我一定會炒左佢.最多請過第二個. 你估無左你吾得呀!
你個agency真係有問題,有咩理由會同個工人講番呀,佢一時睇吾開自殺,係屋企玩野咁點呀, 係吾係agency負責先??(下次你再請都吾好搵呢個agent)而家佢知道左你想炒佢,你真係要提高驚覺呀.
要多留意下bb,放好d錢,呢d工人如果衰起上黎真係...
如果決定左炒佢,可以的話補一個月比佢,即時要佢走好過.

伯爵府

你個是菲定印?真係好大膽,你要鎖好錢和小心佢在出面借了錢走路呀 !

禁止訪問

男爵府

05年黎打工, 應該完約囉, 唔好續佢, 趕佢走啦

首頁

尾頁

跳至