親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

咩牌子棉條好用? 請幫幫忙!

復活節陽光與海灘旅行, 唉, 計過數, 月經來了, 唔知大家有無用過棉條呢? 安全嗎? 咩牌子好? 我聽聞johnson? 是否在屈臣s有得買? 點用架?

對不起, 咁多問題, 請有經驗者賜教。

侯爵府

Re: 咩牌子棉條好用? 請幫幫忙!

人地話第一次用, 用playtex好d~

大宅

I've been using playtex for many years. It's easy to use. O 字頭果隻唔係幾方便, esp. difficult for first time users.

複式洋房

La La:

多謝你的回應, 是否在屈臣s有得買?

大宅

亦都可以叫醫生開d藥俾你食等月經遲d先黎

大宅

waton's, manning, wellcome 都有!

伯爵府

2023年兔年勳章

我都多數用呢個方法, 乾手淨腳,又唔怕m come 的唔舒服影響旅遊心情....
琳 寫道:

複式洋房

琳/bonbonyy:

食葯? 怕唔怕影響身體? 係咪普通家庭科醫生都ok?

bonbonyy 寫道:
我都多數用呢個方法, 乾手淨腳,又唔怕m come 的唔舒服影響旅遊心情.... [quote]
琳 寫道:
[/quote]

大宅

去完旅行返黎停藥過兩日月經就黎番架喇, 普通家庭科醫生都得架喇, 你同佢講你幾時會去旅行, 不過果段時間月經會黎, 叫佢開d藥俾你, 等月經可以遲d黎

我估唔係成日食, 食一次半次都應該無問題既, 有問題最好就係問醫生啦

複式洋房

琳:

我想問下食藥會唔會不舒服? 作嘔? 因始終都係荷爾蒙藥。

琳 寫道:
去完旅行返黎停藥過兩日月經就黎番架喇, 普通家庭科醫生都得架喇, 你同佢講你幾時會去旅行, 不過果段時間月經會黎, 叫佢開d藥俾你, 等月經可以遲d黎

我估唔係成日食, 食一次半次都應該無問題既, 有問題最好就係問醫生啦

伯爵府

2023年兔年勳章

我試過好多次都冇野....月經再黎番都係同平時一樣,冇話特別唔舒服, 不過學 琳 話齋,有mud 問題or 擔心,最好都係問番醫生,因始終每個人體質都唔同....
芯朗 寫道:
琳:

我想問下食藥會唔會不舒服? 作嘔? 因始終都係荷爾蒙藥。

[quote]
琳 寫道:

[/quote]

伯爵府

2023年兔年勳章

打多了,所以 del....

子爵府

好媽媽勳章

tampax 都ok,我用了多年,O字你係初用者就咪試,因要用手放入的,感覺不太好,p字也ok.

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

其實食一般避孕藥都有呢個效果
當然如果你唔想自己攪, 去睇醫生都可以(有可能claim到tim...depends張receipt點寫啦)
如果講棉條, 我鐘意ob, 細細條容易帶......不過初學就真係難上手d, 用playtex好d!

伯爵府

2023年兔年勳章

係呀!!係呀!! 如果你叫醫生寫收據,佢地多數會寫"荷爾蒙失調",o甘就claim 到 ga la....
Charlotte_mom 寫道:
當然如果你唔想自己攪, 去睇醫生都可以(有可能claim到tim...depends張receipt點寫啦).....

侯爵府

LaLa 寫道:
I've been using playtex for many years. It's easy to use. O 字頭果隻唔係幾方便, esp. difficult for first time users.

我上次去thailand就係買左ob.... :evil: 我又唔識用, 最後用唔到...

複式洋房

謝謝各位意見, 現在心大心細, 等我有機會問下醫生先。

翡翠宮

我都係用開呢隻牌子架, 勁正勁方便 .......

Charlotte_mom 寫道:
用playtex好d!

複式洋房

我有朋友話, 在月經期間, 用棉條後再下水玩, 會容易發炎的。是嗎?

伯爵府

2023年兔年勳章

我個fd 上次又係買呢隻黎用, 又係攪在成個鐘都攪唔掂....最後都係要我自己一個人浸溫泉....
stephenietam 寫道:
[quote]
我上次去thailand就係買左ob.... :evil: 我又唔識用, 最後用唔到...

首頁

尾頁

跳至