自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

發表帖子 還可輸入 80 個字符

[url=]全屏[/url]

[url=]高级[/url]

[url=]Arial[/url][url=]2[/url][url=]B[/url][url=]I[/url][url=]U[/url][url=]Color[/url][url=]Url[/url]

[url=]Left[/url][url=]Center[/url][url=]Right[/url]

[url=]表情[/url][url=]圖片[/url]

[url=][/url]

041年料男平均84.4歲女90.8歲香港電台 – 1小時16分前

[p=29, null, left]政府發表人口政策諮詢文件,將會諮詢公眾4個月,領導人口政策督導委員會的政務司司長林鄭月娥表示,希望透過諮詢引發社會更多理性討論,制定下一步工作。

[p=29, null, left]林鄭月娥形容,人口政策包羅萬有,但有些課題假如已經有機構正在研究,包括退休保障和房屋政策,人口政策督導委員會則不會重覆研究。

[p=29, null, left]林鄭月娥說,香港人口老化速度較預期快,估計到2041年,每3人便有1人在65歲或以上,屆時男性和女性的平均壽命分別為84.4歲和90.8歲。

男爵府

咁長命唔知做咩

對我黎講90歲,太長,

最多80歲好了..

如果無錢, 仔女唔孝順, 老公又走埋, 比我60歲走好了

水晶宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆:2041年料男平均84.4歲女90.8歲

我每日都努力工作,為頭家打併,餘錢都用尼栽培仔仔讀書,希望佢大個獨立可以養到自己,現在的我實在諗唔到方法淨錢尼養老,長命對我尼講反而係一個負擔

珍珠宮

90歲? bad news

大宅

我唔想咁長命喎!
份工做到60歲就要退休,
到時都唔知咩世界,
揸住啲工積金, 基金, 儲蓄呀咁......
如果真係有90歲命, 我驚唔夠我用到死嗰日喎!

水晶宮

我唔想

xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

舊香港人應該冇咁長命,家下都比政府、中央玩到得番半條人命,長命個 d 應該係攞綜援 / 新香港人個 d

NATCHENG    發表於 13-10-24 17:56
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

我c6屋企有2個80歲以上; 男既仲行得走得; 女既就都行得, 但係唔可以太耐, 健康都可以, 都唔明點解咁長命; 我諗佢地有排都唔去, 因為佢屋企啲老人家都係過100先走既

我屋企嗰2個, 一個未到40就走咗, 另一個就未到45都走埋....

真係同人唔同命....

水晶宮

esmehouse 發表於 13-10-24 17:24
舊香港人應該冇咁長命,家下都比政府、中央玩到得番半條人命,長命個 d 應該係攞綜援 / 新香港人個 d :noth ...

咁又係, 應該係俾嘆慣嘅新香港人拉高左...

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:2[float=right]發表帖子[float=left]+還可

原帖由 vickychan 於 13-10-24 發表
2041年料男平均84.4歲女90.8歲香港電台 – 1小時16分前
好呀,父母長命d

禁止訪問

子爵府

死啦, 到時都唔知仲有冇紙皮計添?

侯爵府

我想長命D健康D, 睇我孫仔孫女呀

侯爵府

回覆 草八刀 的帖子

死啦, 我驚我生抱日日望我早死呀, 我唔會同下一代一齊住啦

子爵府

咁長命,驚退休唔夠錢洗喎

大宅

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 陪月勳章

宜家香港咁
我吾洗咁長命
冇眼屎干浄盲

男爵府

我唔要咁長命呀
2047年 「五十年不變」就無咖啦

伯爵府

玩具勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

咁長命做乜鬼呀?唔通真係要做c老鬼.

大宅

畀面勳章

引用:我唔想咁長命喎!+份工做到60歲就要退休,到

原帖由 電樹精 於 13-10-24 發表
我唔想咁長命喎!
份工做到60歲就要退休,
到時都唔知咩世界,
me 2 啦

我的心肝寶貝, 小魔怪 ^o^

首頁

尾頁

跳至