親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

我會初廿三飛(23/1),年初一(31/1)返,中午機去,夜機返,玩足8日!

因為有5歲囡囡,親子團為主,會去奈良,神戶,白濱,大阪!

行程仲攪緊,酒店
大阪book咗Hotel Vista Grande Osaka
白濱book咗三樂莊&天山閣(私呂)
神戶book咗六甲山酒店

另大阪落白濱將會揸車,但未book車!

del by bk

大宅

引用:我會初廿三飛(23/1),年初一(31/1)返,中午

原帖由 大Pat鴨 於 13-10-26 發表
我會初廿三飛(23/1),年初一(31/1)返,中午機去,夜機返,玩足8日!

因為有5歲囡囡,親子團為主,會去奈良 ...
我初四去十一返,又係八日,一行十人,
白濱,大阪,六甲山,睇情況可能去埋奈良
住chisun inn umeda
揸車去白濱和六甲山,又係未租車,egl車出年先有新價,就圍格價中

大宅

回覆:三角朱古力 的帖子

http://www2.tabiplaza.net
呢個我在呢到找到的,價錢都ok,比egl貴小小,

大宅

引用:http://www2.tabiplaza.net呢個我在呢到找

原帖由 三角朱古力 於 13-10-26 發表
http://www2.tabiplaza.net
呢個我在呢到找到的,價錢都ok,比egl貴小小,
有無睇下攞車方唔方便?
我暫時就係樂天睇,佢地唔同shop攞車唔同價錢架

del by bk

大宅

引用:Quote:原帖由+三角朱古力+於+13-10-26+發表

有無睇下攞車方唔方便?
我暫時就係樂天睇,佢地唔同shop攞車唔同價錢架
有呀,有間直頭在我住間洒店 附近,7人車total:35xxxYen 左右,三日兩夜

大宅

三樂莊一晚幾錢呀?你係邊book?

大宅

引用:Quote:原帖由+大Pat鴨+於+13-10-26+發表有

原帖由 三角朱古力 於 13-10-26 發表
有呀,有間直頭在我住間洒店 附近,7人車total:35xxxYen 左右,三日兩夜
你係咪睇到La字頭個部7人車?我原本都係睇到個部,但後來老公話我地7個人坐呢部會好逼,因為佢內籠細同車身矮,所以我地宜家焗住睇sirena,淨租車價要¥48xxx,未計car seat

del by bk

大宅

引用:Quote:原帖由+大Pat鴨+於+13-10-26+發表我

原帖由 yanhoyan 於 13-10-26 發表
三樂莊一晚幾錢呀?你係邊book?
我係日網樂天book,你可以上去睇下!

del by bk

大宅

引用:Quote:原帖由+三角朱古力+於+13-10-26+發表

你係咪睇到La字頭個部7人車?我原本都係睇到個部,但後來老公話我地7個人坐呢部會好逼,因為佢內籠細同車身 ...
我c6話叫 Isis, 大過日產喎^^

大宅

三角朱古力 發表於 13-10-26 20:28
我c6話叫 Isis, 大過日產喎^^
我個邊最近個間得日產,所以得sirena,所以如果係egl就有得揀naoh,c6話Naoh都得!!

所以要等!!
del by bk

大宅

回覆 大Pat鴨 的帖子

我26/1~2/2,(8日全自駕)CX早去晚返!2大2小(仔女6/5歲)
day1~中午關西空港>rinku premium outlets>晚和歌山巿DaiwaRoynetHotel
day2~早上白濱展望塔>白濱動物園>晚三樂莊(私呂)>如海灘仲有燈祭就會去玩煙花
day3~早上三段壁洞窟>白濱海底船>中午返大阪去天保山>晚浪速區RichmondHotel(連續住5晚)
day4~早上清水寺>祇園shpping>中午東映太秦映畫村>晚酒店
day5~早上天橋立智思,天橋立纜車>加悅火車廣場>晚酒店
day6~早上即食麵館/通天閣/Q's Mall/戒橋等>晚酒店
day7~早上六甲山雪場/牧場>神戶umie>晚酒店
day8~早上吉野山(祭典活動)>1點開始去機場

cheng0079    發表於 13-11-13 09:26
kinsleyho  嘩!你去好多地行喎,自駕真好  發表於 13-10-30 23:40

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

我入嚟啊
我地一家三口,年廿八至初六去關西9日,行程安排中,打算去大阪京都神戶白濱奈良

cheng0079    發表於 13-11-13 09:27
大Pat鴨    發表於 13-10-27 16:40

子爵府

ada29 發表於 13-10-27 09:29
我入嚟啊
我地一家三口,年廿八至初六去關西9日,行程安排中,打算去大阪京都神戶白濱奈良
...

我也是一家三口 . 女女 6歲 , 年廿八至初七 多你一天 , 也打算去大阪京都神戶白濱奈良, 不會自駕了 , 己訂印度航空 , 早機去 7:45am , 回程13:45pm , hotel 已 在 jalan 訂了 . 但行程未安排好 , 因第一次去關西 ,想參考各位JM 行程 , Thanks !

大宅

引用:回覆+大Pat鴨+的帖子我26/1~2/2,(8日全自駕

原帖由 agnes128 於 13-10-27 發表

我26/1~2/2,(8日全自駕)CX早去晚返!2大2小(仔女6/5歲)
嘩.....你咁快整好行程?

我暫時都只係大約安排咗,但可唔可行都仲未知!

我坐peach, 23/1-31/1,去程12:35飛,回程21:30,玩足8日,全程大阪住hotel vista grande osaka
Day 1 : 如無意外17:00到關西機場,出到大阪應該7點到,行下心齋橋就食晚飯
Day 2 : 奈良- 春日大社,奈良公園,東大寺,之後返大阪行街
Day 3 : USJ
Day 4 : 一早租車落白濱,大約中午到,tore tore市場lunch,之後去energyland,有時間就去埋睇日落,住三樂莊,飯後到海灘玩煙花
Day 5 : AW hold day,住天山閣(私呂)
Day 6 : 週圍行下,返大阪,途中去埋機場個outlet,返大阪還車
Day 7 : 神戶-時間早到神戶就即上六甲山,六甲山牧場+六甲山滑雪場,住六甲山酒店
Day 8 : 神戶-朝早走,落西松屋,三井outlet,神戶港,夜晚返大阪
Day 9 : 杯麵發明館,返大阪再行下,6點到開始去機場返港

cheng0079    發表於 13-11-13 09:27
del by bk

大宅

大Pat鴨 發表於 13-10-26 09:54

如果去白濱要注意:白濱動物園向1月28、29、30休息,energyland28日休息!

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

引用:Quote:大Pat鴨+發表於+13-10-26+09:54+我會

如果去白濱要注意:白濱動物園向1月28、29、30休息,energyland28日休息!
多謝報料,我唔洗plan去動物園,但對其他人就好有用,28日energy land都唔開啊?好彩我29號先去白濱

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由+agnes128+於+13-10-27+發表如

原帖由 ada29 於 13-10-27 發表
多謝報料,我唔洗plan去動物園,但對其他人就好有用,28日energy land都唔開啊?好彩我29號先去白濱 ...
更正係31號先去白濱,1號返大阪

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

引用:Quote:ada29+發表於+13-10-27+09:29+我入嚟

原帖由 amandadog 於 13-10-27 發表
我也是一家三口 . 女女 6歲 , 年廿八至初七 多你一天 , 也打算去大阪京都神戶白濱奈良, 不會自駕 ...
我個女13歲,可以唔洗揍佢咁辛苦你去咁多日行程諗住點安排啊

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由+agnes128+於+13-10-27+發表回

原帖由 大Pat鴨 於 13-10-27 發表
嘩.....你咁快整好行程?

我暫時都只係大約安排咗,但可唔可行都仲未知!
六甲山滑雪場遠唔遠啊?

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

引用:回覆+大Pat鴨+的帖子我26/1~2/2,(8日全自駕

清水寺自駕會唔會唔太方便啊?

首頁

尾頁

跳至