親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由+deedee0129+於+13-10-29+發表

原帖由 大Pat鴨 於 13-10-29 發表
我最後揀咗peach,貪佢平,同埋航班時間好,我中午12點幾機去,夜晚9點幾機返,玩足晒!

我原本去8日,零晨 ...
vista grande hotel呢間我6月時住過,真係幾方便

大宅

回覆:akj 的帖子

係樂天online book 8400YEN一晚 double room ,2大1B 大床房

大Pat鴨  me 2  發表於 13-10-29 20:20

大宅

回覆 agnes128 的帖子

請問你自架車, 8天多少錢租車??

大宅

ada29 發表於 13-10-29 16:19
唔該晒,我上網睇下先!上次你又係1月尾去北海道啊我都係近1月尾不過講下都就快2年每次諗 ...

你都好呀,都係兩年啫,到1月我足5年啦

del by bk

大宅

回覆 MAKEYCHEUNG 的帖子

我租8日(W1)七人車,連保險、2張兒童椅:79,800円(我c6要七人車)不過有隻旅行車(fielder)5坐位,個尾都好大,做95折~8日(P3)五人車,連保險、2張兒童椅:67,200円!

大宅

回覆 akj 的帖子

唔危險(大阪唔會大雪得去邊),好似市區、或公路都有地熱,如果你驚,租車時要雪軑!

男爵府

引用:回覆+akj+的帖子唔危險(大阪唔會大雪得去邊

原帖由 agnes128 於 13-10-29 發表
回覆 akj 的帖子

唔危險(大阪唔會大雪得去邊),好似市區、或公路都有地熱,如果你驚,租車時要雪軑! ...
明白,thx!

大宅

2024勳章 畀面勳章

報到先~
29/1~8/2 一家三口
預計行程︰
和歌山>白浜>奈良>京都>神戶>大阪
而家仲有3晚未度掂酒店,行程遲D先安排
應該會頭幾日自駕遊~
我係一個既精明又精美嘅WorkingMaMa

大宅

2024勳章 畀面勳章

agnes128 發表於 13-10-27 20:41
如果去白濱要注意:白濱動物園向1月28、29、30休息,energyland28日休息!

唔該晒吖~ 我真係諗住30日去架,而家要再度度喇........
我係一個既精明又精美嘅WorkingMaMa

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

引用:Quote:ada29+發表於+13-10-29+16:19+唔該晒

原帖由 大Pat鴨 於 13-10-29 發表
你都好呀,都係兩年啫,到1月我足5年啦
唔洗唔開心,努力搵錢再去我個年去仲對10.2幾慘,當時日元太高,好多野都唔想買,最主要係食咋

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

引用:報到先~29/1~8/2+一家三口預計行程︰和歌山

原帖由 snowshow 於 13-10-30 發表
報到先~
29/1~8/2 一家三口
預計行程︰
要快少少決定酒店啊!上網睇好似好多合心水既酒店都冇房

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

引用:係樂天online+book+8400YEN一晚+double+roo

原帖由 deedee0129 於 13-10-29 發表
係樂天online book 8400YEN一晚 double room ,2大1B 大床房
個價錢差不多了

大宅

引用:Quote:agnes128+發表於+13-10-27+20:41+如

原帖由 snowshow 於 13-10-30 發表
唔該晒吖~ 我真係諗住30日去架,而家要再度度喇........
其實你倒轉行咪去到囉,不過酒店改唔改到啫!

我原本都係諗住一落機落白濱,但撞啱個日係星期五六,尤其星期六特別貴,所以最後改咗行程,避開星期五六先落白濱!

宜家好就好在唔使帶住d大行李落去,大件留係大阪酒店,淨係1件細就得,方便好多!

del by bk

大宅

引用:Quote:原帖由+大Pat鴨+於+13-10-29+發表你

原帖由 ada29 於 13-10-30 發表
唔洗唔開心,努力搵錢再去我個年去仲對10.2幾慘,當時日元太高,好多野都唔想買,最主要係食咋:naug ...
舊年3月去東京時我都係啦,個時都對9.6x,完全無意慾買嘢,淨係食咋!

del by bk

子爵府

我1月31日在北京轉機去大阪,先在機場酒店過一晚,然後2月1日去白濱,我都知星期六入住會貴,不過咁樣行程就順D,不用走回頭路
我都係住三樂莊呀,大阪酒店就住Villa Fontaine 。
(你返HK,我就出走HK ^^)

男爵府

引用:Quote:原帖由+大Pat鴨+於+13-10-29+發表我

原帖由 ada29 於 13-10-29 發表
vista grande hotel呢間我6月時住過,真係幾方便
請問呢間酒店行去JR/地鐵遠唔遠?因帶住兩個小朋友,真係想超近個站。其實老公想自駕,但我相信咁旺嘅地方泊overnight應該會超貴。心大心細中........因為帶住小朋友,有好多嘢要考慮。如果唔洗咁方便但反而有得泊車嘅酒店,有冇好介紹呢?

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由+snowshow+於+13-10-30+發表唔

原帖由 大Pat鴨 於 13-10-30 發表
其實你倒轉行咪去到囉,不過酒店改唔改到啫!

我原本都係諗住一落機落白濱,但撞啱個日係星期五六,尤其星 ...
我第一晚book大阪酒店就係諗住寄住行李,去京都同白濱玩完先返大阪玩拉住行李真係好煩

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由+ada29+於+13-10-29+發表vista

原帖由 akj 於 13-10-30 發表
請問呢間酒店行去JR/地鐵遠唔遠?因帶住兩個小朋友,真係想超近個站。其實老公想自駕,但我相信咁旺嘅地方 ...
你不如住近JR新大阪站咪唔洗咁煩,如果住近JR難波站要成日轉車你有小朋友好麻煩,如果真係要近難波就住monterey就係JR難波站格離,vista我唔建議都行好遠

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由+ada29+於+13-10-29+發表vista

原帖由 akj 於 13-10-30 發表
請問呢間酒店行去JR/地鐵遠唔遠?因帶住兩個小朋友,真係想超近個站。其實老公想自駕,但我相信咁旺嘅地方 ...
難波個邊搵位泊車可能比較麻煩,不過我上網見blog寫如果揸車就住梅田個邊,泊車比較容易

大宅

回覆 akj 的帖子

好多都有車場,我book左5晚Richmond Hotel Namba Daikokucho,有車場1300yen晚!

首頁

尾頁

跳至