單親天地

跳至

首頁
23456...7

尾頁

大宅

Re: 單親媽媽/爸爸大聯盟~

佢都頂佢唔信,我個仔一啲都唔合作同唔聽講,又仲意講大話.我同我老公因佢嘈過好多次

禁止訪問

大宅

但真係唔知點解可以咁唔聽話,同佢講野可以唔理你,唔應你,可能之前比人寵壞,佢過左離住三個月,之前係我dady到住左年幾,有工人湊,之前重會打工人,又成日比老師投訢,但問題應該係呢半年先有,所以先接返佢

禁止訪問

大宅

但我而家都諗住搵吓有無地方比佢寄宿,我會問社工,咪日日得佢無功課交,同佢返學見到老師,我都唔好意私,我就離傻,等佢去第二到住一兩個星期,希望大家都好啲

大宅

我又想加入大聯盟.

我有2個仔女過c6

民房

i want to join too. i am not yet a single parent, but i am going to be. my son is a special child, about 10 years old. i want to know more friends so that i can share my hard feelings.

cheers

kk131668

大宅

我又想加入,我是單身老呀嬸呀

禁止訪問

別墅

lmk 寫道:
我個仔都好曳, 快3歲, 之前住寄養家庭, 一樣係唔知點解可以咁唔聽話,同佢講野可以唔理你,唔應你,可能之前比人寵壞,所以先接返佢..........共勉之.........hashlulu

lmk,

希望你記得我啦!

一路都有留意你們! 現在能和BB一齊, 不是很好嗎?
講真, 單親帶BB, 會是很累的! 但是, 掉轉頭想一下, 以前妳都冇得帶BB....現在又可以..路, 已經行了一段了..(想一下現在擁有什麼, 不要想還欠什麼, 人都開心D)

起碼你可以可同BB一齊了 .....希望你可以克服自己和帶BB要面對的面題! 實在, 我都好辛苦, 我的日子是一日過一日; 希望你的日子是 - 唔覺唔覺又一年!

粽子爸爸!

禁止訪問

大宅

Hashlulu,lmk你倆位仔仔都好年幼,小朋友隨著年齡好多事都容易淡忘,最重要是重新建立與灌輸好的家教比小朋友,小朋友唔好的習慣與事,都好容易忘掉,可以改過,大家重新來過吧! ?-(
我有一女一子,我從無比人照顧過啲細路,我個人睇法,任何不如意事都是人生考驗,與兒女共同渡過,好與懷都是有得著的。天下間是沒有解決不到的困難,只是自己有無靈活的思考,和認真的面對去尋求解決方法!亦即是做人的(困難)全是必經階段,咪輕鬆啲面對囉!
小朋友有愛心與關懷的mama,就算成績差,他都會孝順mama。
我有位堂細佬,自小被親戚與學校標籤恥笑,到中學成績都好差亦品行唔好,又時常偷嘢說謊,時常被人批評(睇佢唔起),他好早便在社會工作。不知何時他懂得做人,可能他有位全無文化的父親,不厭棄他無用,不離不棄地時常支持他關心他,當他父親病死後,留下啲血汗$比他,他建立了他的事業,現拍拖了。

禁止訪問

洋房

Hi!

I am new here. Single daddy (28) with 1 daughter (1 and half year old)
Single daddy with 2 years old daughter

大宅

i am not a mummy yet but cumin realii soon due date 4 may...want to know more fd ar..i am 18 now

別墅

hashlulu & lmk,
你地的小朋友仲細, 而且之前又唔同住, 相處上係會有d難度架啦, 我個仔之前都係咁.
不過袛要你放多d愛心俾佢, 多d同佢地相處, 慢慢就會改變架啦. 要加油呀! 希望情況好快好轉啦

洋房

jess0331 寫道:
i am not a mummy yet but cumin realii soon due date 4 may...want to know more fd ar..i am 18 now

jess0331, nice to meet you
Single daddy with 2 years old daughter

大宅

多謝各位

別墅

Hi Angel

都好呀, 呀叔呀嬸結下盟,得閒出嚟飲下茶,傾下計.

我住將軍澳,你係邊頭住?

大宅

Hi!dllau
我住上水ar! :wink:
得閒出嚟飲下茶,傾下計.都好ar,又可吹吹水,遊吓車河, :mrgreen:

首頁
23456...7

尾頁

跳至