單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

Re: 單親媽媽/爸爸大聯盟~

我都想加入你地,我有一個6歲的囡囡,而家仲有咗4個月身孕,最近個衰人提出分開,他說因他的朋友話我好煩,之前個肚個半月時我唔想要個bb,他說一定要要的,之後整日出去玩,又失蹤,而家搞到我有產前抑鬱症(好想死).我想識多d朋友唔會諗野.

大宅

Hi all,

I divorced with my husband one year ago. My daughter is 5 yrs old now. Nice to meet you all here!

洋房

Angel^v^ 寫道:
Hi!dllau
我住上水ar! :wink:
得閒出嚟飲下茶,傾下計.都好ar,又可吹吹水,遊吓車河, :mrgreen:

Good idea.
Single daddy with 2 years old daughter

洋房

千千媽咪 寫道:
我都想加入你地,我有一個6歲的囡囡,而家仲有咗4個月身孕,最近個衰人提出分開,他說因他的朋友話我好煩,之前個肚個半月時我唔想要個bb,他說一定要要的,之後整日出去玩,又失蹤,而家搞到我有產前抑鬱症(好想死).我想識多d朋友唔會諗野.

Sorry to hear that. Did you guys get married?

Single daddy with 2 years old daughter

大宅

好媽媽勳章

MarcoHK 寫道:
[quote]
千千媽咪 寫道:

Sorry to hear that. Did you guys get married?[/quote]

他沒有結過婚.我
我們中學時就一起,只是沒有注冊,但有擺酒,原本打算生完這個就去注冊的.

大宅

我現在都考慮緊同唔同我老公離婚, 我又唔like佢d屋企人, 佢又唔like我d屋企人, 大家都好辛苦, 我個仔2ys, 但如果我同佢離婚就要租屋住, 因亞媽都唔想我回家住, 你話我係唔係好慘呀........

洋房

pinkykwlui 寫道:
我現在都考慮緊同唔同我老公離婚, 我又唔like佢d屋企人, 佢又唔like我d屋企人, 大家都好辛苦, 我個仔2ys, 但如果我同佢離婚就要租屋住, 因亞媽都唔想我回家住, 你話我係唔係好慘呀........

Since he is no good, then dont waste your time on him anymore la.

洋房

千千媽咪 寫道:
[quote]
MarcoHK 寫道:
[quote]
千千媽咪 寫道:

Sorry to hear that. Did you guys get married?[/quote]

他沒有結過婚.我
我們中學時就一起,只是沒有注冊,但有擺酒,原本打算生完這個就去注冊的.[/quote]

How come you guys never get married? Is he your second men since you have a 6 years old daughter already?

大宅

hi all i stay in tko around po lam ar...mummies stay ard this area can come out talk talk when free oo

大宅

好媽媽勳章

我唔係人地二奶!我同他一起時,他只有21歲(我地一起8年).他都無同任何人結過婚.

子爵府

好媽媽勳章

HI, ALL
我係新會員,但今天才知道有呢個大聯盟,幾好呀,
所以我都參加

我住青衣,有一個女OVER 10 YEARS OLD,
但好多野我都唔識的,例如點pm人地和怎看自己有冇人PM過,可以的話唔該教下我,謝謝

民房

我覺得好煩 我而家同佢分開佐 都3 個月啦 本身我都稔住佢而家有自己生活 應該會好快同佢攪到離婚 點知道佢又話忙 律師找佢 佢又唔聽電話 如果佢唔上去 我地要攪成年半先離到婚
MarcoHK 寫道:
[quote]
千千媽咪 寫道:

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

以後我要自己一個獨力支撐
仲要母兼父職
好驚自己有一日會撐唔住 :-( :-(

洋房

千千媽咪 寫道:
我唔係人地二奶!我同他一起時,他只有21歲(我地一起8年).他都無同任何人結過婚.

Over 8 years and how come you guys never get married?

別墅

佢會唔會係想拖呀? 一日未攪離婚, 佢一日都唔洗比膽養費, 如果係咁, 你要諗諗自己攪喇!!

[quote]
YANYAN413 寫道:
我覺得好煩 我而家同佢分開佐 都3 個月啦 本身我都稔住佢而家有自己生活 應該會好快同佢攪到離婚 點知道佢又話忙 律師找佢 佢又唔聽電話 如果佢唔上去 我地要攪成年半先離到婚[quote]

民房

我都唔知道點算好....拖,但是佢都話以為一個月就得 無理由而家先拖ma>.........有d野被唔到ga bor

大宅

HIHI...大家有冇msn...?

洋房

YANYAN413 寫道:
我都唔知道點算好....拖,但是佢都話以為一個月就得 無理由而家先拖ma>.........有d野被唔到ga bor

Just ignore him from now on. Dont waste any more time on him la. Look forward. You will find a better one soon :wink:

大宅

hi! YANYAN413
我的個人看法:如果他是為第三者而與你離婚的話。
起初他好想一個月就離得,是因為他想快啲與第三者一起,如今拖延,很可能是第三者與他感情不穩固,他不想雙失吧!
如是你有第三者的話,他很可能不甘心你與他人離開,還在等你!
如是大家性格不合而離婚的話,他有可能唔想比善養費你囉!你就要想辦法,找他出來,有其他朋友陪你更好,平心靜氣與他慢慢妥協la!因離婚後始終都是朋友,做得太絕,將來比吓唔比吓錢你,你更煩呀!冷靜啲處事吧!

大宅

hi!阿藍2006
引文
以後我要自己一個獨力支撐
仲要母兼父職
好驚自己有一日會撐唔住

[size=medium]我支持妳!你一定撐得住的,我都離婚好多年了,依然活著!

首頁

尾頁

跳至