單親天地

跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 單親媽媽/爸爸大聯盟~

咁0岩既,我又係住錦田喎~~

我bb 9個月大啦,因為我未生就已經單親,經濟問題bb要比媽媽湊,可能懷孕果時冇野食同成日喊,bb出世得5磅,成日病,9個月人仔入左3次醫院,睇左我都唔記得幾多次私家診所,令我感到好內疚,而且入親都成個禮拜,好吃力,公司請假請到成日比老闆小= =" :-(
阿彌陀佛!本人問心無愧,你作的惡果~遲早會報的,只是時辰未到而已!好自為之!

別墅

肥bb媽媽好多謝你既鼓勵,但係我覺得d人有時唔會諒解單親媽媽既心,bb病~~我諗絕對唔會有媽媽想,留院一星期,我都好慘架,7日唔沖涼,唔洗頭,一日訓得幾個鐘,你試過未丫?10p點先比訓6a就叫你起身,夜晚仲要餵夜奶架,格離bb勁喊,你feel有得訓咩,老闆仲要話我,鬼唔想有人幫手睇下,比我返家沖涼咩,大家都知政府醫院d姑娘係唔會理你個b,佢喊死都冇人理,夠鐘餵奶餵完換片即閃,我眼見好多bb喊足成日冇人理,我又點夠膽走喎!只有怨自己窮住唔起私家醫院啦 :-(

另外我有罐Nestle雀x奶米,bb佢唔鐘意食啦~未開架08年先過期,(開左既都有~但費事比人啦~),唔想晒左佢,有冇人o岩用,bb4個月就食得,我住錦田,想要就話我知,但係可能要就下我d返工時間先拎得。
阿彌陀佛!本人問心無愧,你作的惡果~遲早會報的,只是時辰未到而已!好自為之!

別墅

謝謝!bb好返好多啦,不過佢真係超細粒,上次格離床果b媽問我b幾重,我話剛剛7kg(其實肥左好多架啦,媽媽湊左一個月,肥左1kg),佢話佢個b 4個月 7.2kg,不過你個b有5個月7kg都ok架啦,我同佢講,佢唔係5個月,係大你個b5個月= ="

別墅

szesze_98 寫道:
hello...你地好..我係新會員lai ka...我都想分享下..
其實我唸bb9個月有7kg都ok啦..我個仔1歲都係得8.04kg ja...上兩個禮拜去打針姑娘都冇話唔ok...只係話佢係細碼bb..我唸最重要係發展得好唔好...

唔洗怕~~我丫b都係10個月7.5kg~~姑娘次次都話唔夠重,但係冇計佢入院就會輕2-3磅= ="(平均一個月入1次)~但係丫b醒到冇人有,10個月識拍手/請請/ok,自己扶野行,自己拎野食/拎水飲,自行爬出學行車,攪屎棍到不得了,總之健康就得架啦,唔洗咁擔心重量

首頁

尾頁

跳至