單親天地

跳至

首頁
12345...7

尾頁

別墅

Re: 單親媽媽/爸爸大聯盟~

你地好…我個女女八個月…
我又唔算單親既…
但未結婚囉…
宜家同緊男友一齊住…
一齊努力儲錢結婚囉…
我今年二十歲!
歡迎我嗎?

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

Sum107,

父愛有冇唔緊要,最重要媽媽嘅愛.

禁止發言

洋房

我B女2006年10月5日出世,出世紙沒有父親姓名,跟我姓,但我一點也不覺得可惜,無論她跟誰姓,父母同在還是單親,最要緊是在她身邊的人懂得照顧她用心愛她,就如同把世上最好的都給了她.很希望世界上所有爲人父母的都要懂得,尤其是家庭環境不太好的,不要存有怨恨自己沒有能力給孩子物質上的豐盛,以及因爲一時的生活壓力,而産生孩子拖累了自己等想法.實際上,你的愛!就是孩子最需要的!

禁止發言

珍珠宮

Jessie你呢幾日去左邊呀,做咩冇開msn既~~~好擔心呢~!快d開番msn啦~~~~~

別墅

咁0岩既,我又係住錦田喎~~

我bb 9個月大啦,因為我未生就已經單親,經濟問題bb要比媽媽湊,可能懷孕果時冇野食同成日喊,bb出世得5磅,成日病,9個月人仔入左3次醫院,睇左我都唔記得幾多次私家診所,令我感到好內疚,而且入親都成個禮拜,好吃力,公司請假請到成日比老闆小= =" :-(
阿彌陀佛!本人問心無愧,你作的惡果~遲早會報的,只是時辰未到而已!好自為之!

複式洋房

多多指教~

大宅

我都係新會員,亞b仲係個肚到, yannesng媽媽以前d事改變唔到,衣家怒力b做返,最難過時你都過到,比老闆小,你上來小返佢,唔好 :-( ,亞b知道的,頂住呀,支持你架,
[

大宅

hello
我都想join 呀!
我都係單親, 個女未出世已經係 :-| ,而家佢已經3歲幾喇.
大家加油! :mrgreen:

別墅

肥bb媽媽好多謝你既鼓勵,但係我覺得d人有時唔會諒解單親媽媽既心,bb病~~我諗絕對唔會有媽媽想,留院一星期,我都好慘架,7日唔沖涼,唔洗頭,一日訓得幾個鐘,你試過未丫?10p點先比訓6a就叫你起身,夜晚仲要餵夜奶架,格離bb勁喊,你feel有得訓咩,老闆仲要話我,鬼唔想有人幫手睇下,比我返家沖涼咩,大家都知政府醫院d姑娘係唔會理你個b,佢喊死都冇人理,夠鐘餵奶餵完換片即閃,我眼見好多bb喊足成日冇人理,我又點夠膽走喎!只有怨自己窮住唔起私家醫院啦 :-(

另外我有罐Nestle雀x奶米,bb佢唔鐘意食啦~未開架08年先過期,(開左既都有~但費事比人啦~),唔想晒左佢,有冇人o岩用,bb4個月就食得,我住錦田,想要就話我知,但係可能要就下我d返工時間先拎得。
阿彌陀佛!本人問心無愧,你作的惡果~遲早會報的,只是時辰未到而已!好自為之!

大宅

yannesng 係呢bb衣家無乜野喇,食返肥d追返d磅數,自己身體都仲要架,唔係你都病埋就工又返唔到,bb又照顧唔到,住私家醫院唔好lu,有錢都留返比亞b食d好野喇,一d唔重要的人唔好埋佢喇,應完佢就算喇,專頭先小返佢,放咗工到亞b先重要,林晒,
[

別墅

yannesng,
你bb現在情況好d未呀? 其實我地作為媽媽ge, 最緊要係個bb身體健康, 你要俾心機啊. 至於你老闆, 你咪當佢唱歌囉. 多d上來和我們傾下, 人都開心d 架...

yannesng 寫道:
咁0岩既,我又係住錦田喎~~

我bb 9個月大啦,因為我未生就已經單親,經濟問題bb要比媽媽湊,可能懷孕果時冇野食同成日喊,bb出世得5磅,成日病,9個月人仔入左3次醫院,睇左我都唔記得幾多次私家診所,令我感到好內疚,而且入親都成個禮拜,好吃力,公司請假請到成日比老闆小= =" :-(

別墅

謝謝!bb好返好多啦,不過佢真係超細粒,上次格離床果b媽問我b幾重,我話剛剛7kg(其實肥左好多架啦,媽媽湊左一個月,肥左1kg),佢話佢個b 4個月 7.2kg,不過你個b有5個月7kg都ok架啦,我同佢講,佢唔係5個月,係大你個b5個月= ="

別墅

我個囡好大個啦 (十一歲), 離婚已經六年, 雖然各樣都已上軌道, 但因之前玩自閉, 斷晒六親, 而家就變得冇晒朋友.

想同你地得閒傾下計, 做下朋友.

大宅

hi!我都係單親媽媽,而家有左bb諗住出年結婚,個仔又出現左問題,同本身自己都有好多野諗,所以我都想識多啲朋友傾吓

禁止訪問

大宅

唉,我個小朋友專注力都有問題,做左最初步評估,話應該唔止出現左一樣問題,如唔習中,情緒,發音等,要等見左專家先知係咩問題,但就話唔止要見一個專家,唉,要等到9月或10月先有得見,佢而家k2,功課其實得好小,但好多時都做唔到,無得交,默書又唔得,字又認唔到,有時連數目字都認唔到,動作又慢,都唔知點算,頭先我問佢,唔想讀書想去邊,之後佢話要去我家姐到,我打比我家姐,人地話唔得,佢先話唔想走,但都係唔讀

大宅

我真係頂唔到,又成日講大話,又無人幫我睇到,所以明天會搵吓社工,睇下有咩方法,有次嬲到同佢蓓街吹左成晚風,咪同佢係屋到困住,真係想死,係我而家個老公落街搵我先返上屋,都唔知點做先好

禁止訪問

首頁
12345...7

尾頁

跳至