跳至

首頁

尾頁

大宅

如四年級開始到六年級張成績表攞嘅分數都無科合格的話,升中一時,會有邊間中學收?最差會入到邊間中學?

公爵府

jodiechan1981 發表於 13-10-27 02:11
如四年級開始到六年級張成績表攞嘅分數都無科合格的話,升中一時,會有邊間中學收?最差會入到邊間中學?

邊間收就唔知
最差咪陳X夏同兩間官中囉

但D差既學校都有分好班差班
成績較好 入到乖班 都重有機會讀到書既

大宅

仲有基新

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:會有邊間中學收?

唔合格是否有學習困難所以未如理想?

如是,建議考慮大埔慈航大光及卍慈中學,兩間已轉變為支援學校,校風比以前好得多,教職員亦有心為學生,好多北區學生轉校至這兩間後情況品行及成績理想,熱愛上學主動學習。

大宅

回覆:mrs.so 的帖子

是呀,我兩個小朋友都係有學習障礙的,一個就有讀寫障礙,一個就學習障礙,如果係,咁上水有無邊間係有咁嘅支援?淨係得大埔有嗎?

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:jodiechan1981 的帖子

其實每間中學都話有支援,但是否真的有,要自己衡量。

北區既某幾間中學真係令人頹廢,有得揀出大埔會較好

另外,可以粉嶺救恩都可以留意,讀得輕鬆自在。

子爵府

引用:是呀,我兩個小朋友都係有學習障礙的,一個

原帖由 jodiechan1981 於 13-10-29 發表
是呀,我兩個小朋友都係有學習障礙的,一個就有讀寫障礙,一個就學習障礙,如果係,咁上水有無邊間係有咁嘅 ...
遠少少都只係中學6年既生活,但對小朋友既影響係一世,為著小朋友的未來,加油!

mrs.so  加油!  發表於 13-10-30 15:03
Mama likes you, Mama loves you, Mama adores you.

複式洋房

回覆 jodiechan1981 的帖子

大埔大光慈航有支援,值得考慮!

首頁

尾頁

跳至