2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

阿女食少左,又成日食食下張大個口拎左拎右唔想食咁,要好耐先肯繼續食,到底係咩問題?
平時食4安已經要食一個鐘,依家俾佢咁玩法,個幾鐘先食得3安多d. 我真係唔知點算。。。。

伯爵府

unppl 發表於 13-10-27 23:26
阿女食少左,又成日食食下張大個口拎左拎右唔想食咁,要好耐先肯繼續食,到底係咩問題?
平時食4安已經要食 ...
有風?脷有奶積?

複式洋房

回覆:unppl 的帖子

一個鐘先食4安好似食得好慢喎,半個鐘d奶都凍晒會唔會係奶樽或者奶粉問題呀?我阿B之前用P牌奶樽都飲得好慢,後來我轉左之後而家15-20mins內搞店6安奶

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

引用:一個鐘先食4安好似食得好慢喎,半個鐘d奶都

原帖由 Pinki508 於 13-10-28 發表
一個鐘先食4安好似食得好慢喎,半個鐘d奶都凍晒會唔會係奶樽或者奶粉問題呀?我阿B之前用P牌奶樽都 ...
你用咩奶樽?

只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

複式洋房

回覆:09729loklok 的帖子

而家用NUX Premium奶樽

別墅

未落格,食吓係要休息吓,掃吓風再食過,我個囡都係咁

複式洋房

引用:阿女食少左,又成日食食下張大個口拎左拎右

原帖由 unppl 於 13-10-27 發表
平時食4安已經要食 ...
我b食5安加埋掃風都要差唔多成個鐘,有時又可以4-5個字!我用pigeon黃奶咀。你囡囡食食下唔願食可能係要嗝啖氣出黎,頂住喉嚨所以唔想食!試下每次佢一咁樣就同佢掃風 嗝左會食得好啲!

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:原帖由+unppl+於+13-10-27+發表阿女

原帖由 waikwan_wong 於 13-10-28 發表
我b食5安加埋掃風都要差唔多成個鐘,有時又可以4-5個字!我用pigeon黃奶咀。你囡囡食食下唔願食可能係要嗝 ...
Pigeon 黃奶咀同透明奶咀有咩分別架?

我用透明的

水晶宮

引用:而家用NUX+Premium奶樽 +

咁係咪奶咀都轉埋?

佢肯食?

水晶宮

引用:而家用NUX+Premium奶樽 +

其實我都係用pigeon,之前食3安好快食哂,而家4至5安加埋掃風都要9個字。

你15至20分鐘係計唔計掃風?

複式洋房

唔計,平時我都係掃風3分鐘左右

複式洋房

用番NUX配套嘅奶嘴,完左我B完全無問題,重飲得快d

水晶宮

引用:唔計,平時我都係掃風3分鐘左右 +

唔計,平時我都係掃風3分鐘左右
掃風3分鐘
好快呀。

我唔識掃風,次次都係撞手神,如果掃唔到我會抱直佢多一陣先放去床。

複式洋房

我掃風3分鐘之後都會抱直20分鐘架

大宅

我個囡都係搞成句鐘先食得晒4安,有時點都係唔食。
用開AVENT,試過換NUK(則邊噴奶)同CHU CHU(飲唔到所以發脾氣),所以最後又用返AVENT

大宅

引用:一個鐘先食4安好似食得好慢喎,半個鐘d奶都

一個鐘先食4安好似食得好慢喎,半個鐘d奶都凍晒會唔會係奶樽或者奶粉問題呀?我阿B之前用P牌奶樽都 ...
你個月幾大幾重,可以咁快食哂既

複式洋房

滿月果陣9.5磅,而家無磅過就唔知幾重,下個禮拜返健康院打針先再磅

大宅

引用:滿月果陣9.5磅,而家無磅過就唔知幾重,下

原帖由 Pinki508 於 13-10-29 發表
滿月果陣9.5磅,而家無磅過就唔知幾重,下個禮拜返健康院打針先再磅
咁唔怪得食得咁快哩,我阿女滿月應該都係接近6磅

複式洋房

滿月6磅,咁你個女出世果陣幾磅呀?

大宅

引用:滿月6磅,咁你個女出世果陣幾磅呀? +

原帖由 Pinki508 於 13-10-29 發表
滿月6磅,咁你個女出世果陣幾磅呀?
5磅咋,收左水後無5磅添。兩星期前先5磅8安

首頁

尾頁

跳至