家事百科

跳至

首頁

尾頁

別墅

裝修緊,要準備買電磁爐及抽油煙機

請幫忙俾下意見

初步IDEA

電磁爐: German Pool 德國寶 GIC-BD28B 或 Whirlpool 惠而浦 ACM213/BA
前者平D,後者買D,睇個D spec,好似差唔多

抽油煙 (因樓底不高,固焗限在總厚(連摩打)薄一些的): German Pool RHM 9328 / German Pool TF900W / Cimatech 902N-T

定係有什麼更好model 介紹?

thanks

複式洋房

德國寶

伯爵府

好媽媽勳章

回覆:裝修緊,要準備買電磁爐及抽油煙機

我都係裝修緊,剛剛前兩天買了電磁爐和抽油煙機。我買了Garwoods, 法國面板嗰隻電磁爐,買埋相同牌子抽油煙機。其實我無特別比較,只係比較過抽油煙機的聲音,呢隻比較靜, 買一套有特惠價。我影cataloge張相比你睇。

伯爵府

好媽媽勳章

回覆:tuenmunbb 的帖子

emailee    發表於 13-11-1 15:25

伯爵府

好媽媽勳章

emailee    發表於 13-11-1 15:25

伯爵府

好媽媽勳章

子爵府

回覆 greatli 的帖子

我用開電磁爐(單頭),你可以問下sales邊隻好用同come d~

sales推薦飛x蒲…佢冇叫我買$9xx/$3xx果d~反而介紹我買$7xx果幾款~
佢話依幾款少d退貨同舊電磁耐用好多~平果d舊電池通常1年玩完~
買左返黎,用左3年幾~就快4年都冇問題~
所以,sales意見好重要阿!!~

別墅

回覆 tuenmunbb 的帖子

因為有個陣底.... 總機厚度不可以超過400mm... 好難搵...廚櫃公司介紹Climatech..不過好貴~!

大宅

電磁爐:panasonic -
抽油煙機:富士皇

別墅

最後2~3強

抽油煙機:
富士皇 FS-890V ($4980) -- 靜, 但係有點鈍
Cimatech 902N-T (<$4380, 廚櫃公司話佢有折扣喎) -- 樣OK,不過是拉出式,好似清潔無咁容易

有無人用過 Cimatech? 在那裡有得試機?

電磁爐:
Panasonic KY-C227B (or KY-C227C) (around $4700)<-- 未知有咩分別 -- 厚,但網上口啤好
Whirlpool 惠而浦 ACM213/BA (<$4500) -- 薄,但 spec 好似一般...
Garwoods EC-2880F (around 3800~4500) -- 上面師兄介紹,看Catalogue OK....

請各位再俾意見~!

大宅

回覆 greatli 的帖子

太平洋電磁爐, 價錢平, 又有三年保養.

男爵府

我媽用梗 cimatech 好令仔!清洗好容易,只需拆4塊黎加d藍威宝噴佢跟住冲水就可以 (如果有需要,拆出黎噴过夜,第二朝先冲水仲好)。湾仔鷹君中心有showroom你去 look la! 我屋企早三個月裝修完,廚櫃公司到買,好似3800,有9折,再加450安裝。希望幫到你啦

minmin  廚房好靚  發表於 13-11-10 11:27

侯爵府

引用:+

原帖由 tuenmunbb 於 13-10-31 發表
請問用電磁爐是否一定要用特別的煲,而家我屋企用緊煤氣爐。

禁止訪問

複式洋房

請問Garwoods 電磁爐用後感覺如何?

伯爵府

好媽媽勳章

引用:回覆+tuenmunbb+的帖子請問Garwoods+電磁爐

原帖由 batwoman 於 14-02-22 發表

請問Garwoods 電磁爐用後感覺如何?
用了差不多一個月,覺得幾好,火力都好夠,又易用。

伯爵府

好媽媽勳章

回覆:batwoman 的帖子

伯爵府

好媽媽勳章

回覆:batwoman 的帖子

我抽油煙機都係用埋呢個牌子,暫時好滿意,聲音不算嘈!

子爵府

你部garwoods抽力勁唔勁呀,抽油煙夠力嗎,用耐咗會唔會有油滴落黎?

伯爵府

好媽媽勳章

引用:回覆+tuenmunbb+的帖子你部garwoods抽力勁

原帖由 teddybearhk 於 14-02-23 發表

你部garwoods抽力勁唔勁呀,抽油煙夠力嗎,用耐咗會唔會有油滴落黎? ...
我用左一個月咋,暫時未有。

首頁

尾頁

跳至