自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

話說,我想同個仔搞1歲生日會,99話想擺酒,咁我諗住之前因為有其他事而無擺雙滿月,擺酒都好,就應承,就去搞,就訂位……

點知,意見分歧,不歡而散……

就係咁,好可惜地,我地要取消左佢。酒樓要我地11月3日前惠顧晚飯用左佢。問題係,我一家3口,加埋娘家都係4個大人,食唔到$3500唔想刻意叫貴野食左佢。

亦因為我另外同個仔搞番個生日會,所以都唔會同朋友去食

有無JM會想一班人食飯而用得著又或者我可以點做好?先多謝咁多位花時間睇咁多字

caryfox  11月3日前⋯⋯⋯⋯好似時間短D⋯⋯⋯⋯⋯⋯  發表於 13-10-31 12:57

公爵府

環保接龍勳章

回覆:取消左酒席要消費番,可以點?

連月餅節都過埋,定你問佢要蘿蔔糕卷得唔得(不過好似都幾早),而且你地數埋先係四個大,唯有請多次朋友啦,請熟個啲囉,其他親戚呢?

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:wawa246 的帖子

同酒樓傾下留返做冬食
睇下得唔得
做冬食餐好嘅,差唔多啦

961123    發表於 13-10-31 14:23

禁止訪問

禁止訪問

大宅

引用:話說,我想同個仔搞1歲生日會,99話想擺酒

原帖由 wawa246 於 13-10-31 發表
話說,我想同個仔搞1歲生日會,99話想擺酒,咁我諗住之前因為有其他事而無擺雙滿月,擺酒都好,就應承,就 ...
3500蚊,留來過年過節食飯都可以,好少事,無須要唔開心。

wcpcelia  要11月3日前用  發表於 13-10-31 08:45

珍珠宮

2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 +4熱血勳章

回覆 wawa246 的帖子

where??

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

定金~

酒樓都比返你消費,應該係開心~

.

.
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

侯爵府

陪月勳章

如果酒樓打過6折擺2手可能有人要,如果只係正價/9折咁想有人幫你買難d

翡翠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

邊間

男爵府

引用:Quote:原帖由+wawa246+於+13-10-31+發表話

原帖由 kelly_0404 於 13-10-31 發表
11月3號前喎

大宅

引用:連月餅節都過埋,定你問佢要蘿蔔糕卷得唔得

原帖由 usausagi 於 13-10-31 發表
連月餅節都過埋,定你問佢要蘿蔔糕卷得唔得(不過好似都幾早),而且你地數埋先係四個大,唯有請多次朋友啦 ...
無諗過啲券,等我再問下

珊瑚宮

2024年龍年勳章

如果可以就放出去,唔得既真係唯有食貴野,食唔晒拎走

大宅

引用:同酒樓傾下留返做冬食睇下得唔得做冬食餐好

原帖由 小倩 於 13-10-31 發表
同酒樓傾下留返做冬食
睇下得唔得
做冬食餐好嘅,差唔多啦
我嘗試問下得唔得,如果得,個期長啲可以再讓俾人,我地4個大人做冬都好難話出去食。

大宅

引用:擺2手個邊睇下有無人要,俾個折頭讓俾人啦 +

原帖由 Mingfen 於 13-10-31 發表
擺2手個邊睇下有無人要,俾個折頭讓俾人啦
已經擺左了,但日子咁近,又有啲難度

大宅

引用:边間?

原帖由 prettybabe 於 13-10-31 發表
边間?
新世紀翠園

寶石宮

酒樓都算好,唔好唔開心

水晶宮

引用:話說,我想同個仔搞1歲生日會,99話想擺酒

原帖由 wawa246 於 13-10-31 發表
話說,我想同個仔搞1歲生日會,99話想擺酒,咁我諗住之前因為有其他事而無擺雙滿月,擺酒都好,就應承,就 ...
你咁急,即使叫熟朋友幫你消費都未必得啦,更何況唔識。屋企人嗜酒嗎,可以叫支酒,又或者睇下酒樓有無"立"腸劵,盤菜劵(可以做冬時用),大閘蟹劵.......,總之其實可以比你當消費就用/買。

天空之城, 快樂之地

大宅

引用:Quote:原帖由+wawa246+於+13-10-31+發表話

原帖由 kelly_0404 於 13-10-31 發表
如果留到,如果食到就好

件事好可惜,我又回到原點再搞,短時間唔可能「一家人」咁食飯。

大宅

引用:回覆+wawa246+的帖子where??

原帖由 Juliaqq 於 13-10-31 發表
回覆 wawa246 的帖子

where??
新世紀翠園

首頁

尾頁

跳至