在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

個女平時99湊,夜晚放工先自己湊返,我地一齊住的!深知阿女邊個湊會痴邊個,我唔知自己係咪變態,返到去就唔想比個女出廳,好想佢喺房淨係同我同埋老公相處,好似尋晚咁,老公去飲,阿女瞓覺前我要開奶,唯有叫99抱住先,開完支奶想抱返佢,佢唔肯比我抱仲喊,之後99就抱住佢入房餵佢,其實我唔想咁,我想夜晚自己搞返個女瞓覺,佢喊我可以tum到佢!我成日為左依啲case自己喊,係咪太睇唔開太小氣?但個心真係好痛個女好似比左人咁,亦好唔開心覺得99好多時好唔識趣,有時覺得佢同我爭個女!

大宅

畀面勳章

回覆:個女唔係最愛自己,個心真係會好痛

Bb幾大?其實過渡期,囡始終會知道邊個係媽媽,唔好太緊張,我自己第一個小朋友都唔想比人掂,咩都自己做到最咪辛苦自己,不如親依家有得休息就休息,條路仲有好長,我細囡仲要痴工人,唔係屋企人咪仲心痛,但工人搞掂晒,我仲可以同老公去拍拖,返黎同佢玩下,有時諗自己好似玩緊人地個b咁,我唔係無責任心架,只係唔想太緊張,有人幫手係好幸福,唔好亂諗

carmen1904  you r right  發表於 13-11-5 16:27
sassyqueen    發表於 13-11-4 17:52

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

kinki1114 發表於 13-10-31 09:36
個女平時99湊,夜晚放工先自己湊返,我地一齊住的!深知阿女邊個湊會痴邊個,我唔知自己係咪變態,返到去就 ...

我心態同你差唔多不過唔係99而係工人. 工人真係會同我爭湊仔! 同佢傾幾次而家先叫好D. 而家一放工返去食完飯我就同亞仔入房唔會再俾工人掂. SO FAR 個仔都跟我. 而且我地係同房訓的.

不過有時都覺得成日要MARK 住個仔精神上幾攰. 所以我間中都交個仔俾C6. 自己同朋友食飯輕鬆下.

大宅

阿女快1歲!我成日都想睇開啲,但一遇到抱住阿女但佢要走佢99到,個心真係好痛,唔知係咪第一個關係啦,好緊張,有時覺得唔開心到好似產後抑鬱咁!有時仲傻到喺到唸,不如生多個,就唔洗有人同我爭!

多謝妳的安慰:)

大宅

回覆 Thelittlepingu 的帖子

其實如果嗰個係工人,我唔會咁唔開心屈住,因為我出得聲,好似尋晚個case....如果係工人,我巳經可以好直接咁order佢出返廳,同佢講等我搞,但我真係唔知點開口咁同我99講,搞到自己好谷氣!

公爵府

一樣 6299湊 夜晚返去食飯
係星期五先接返屋企。星期日返去
之前囡一喊6299即抱 成日搶住同佢玩
其實佢地都對左成日唔明點解夜晚仲要爭
C6爆過佢地先好少少
而家一食完飯我就抱囡入房親子
間唔中都想入黎我唔理佢地
仲有最唔明唔知點解好想囡只跟佢地
唔跟自己阿媽
成日話係咪要嫲嫲爺爺呀?
又話囡見到佢地先識笑 見到佢地就知要食奶
媽媽抱又話我中囡
我逗囡訓又話我抱慣晒
佢地咪仲抱得多過我

而家囡開始跟人 有時真係要我逗先訓
佢地勁唔開心 唔明囡點解跟我唔跟佢地
佢地又話唔好跟死一個人 其實係講我
唔跟阿媽好咩?

為左阿女跟我星期六日我係全天候陪佢
試下同佢一齊訓 同一張床 抱佢訓
個人經驗好work

大宅

回覆:kinki1114 的帖子

很明白樓主心情!番了一日工,急急腳回家,都係為了能多親親寶貝!但老人家常常唔識做!有時到佢地同BB玩完,BB便要睡,一點和他單獨相處的機會也沒有!我就會好唔開心、發晒癲似的…

大宅

只有你地最明白我,我老公都撐我,但佢絕對唔明我點解咁大反應同咁介懷,我就係知6299湊會跟佢地多啲,咁我都係想一心爭取返多啲時間同個女自己相處啫,但佢地又成日勁唔通氣,所以一入房我就唔想再比佢見到佢地,一見到又要跟返佢地,我嘅心底話都係咁唸,佢地巳經由朝對到晚,夜晚留返啲時間比我唔好騷擾我地得唔得,我唔想個女無時無即都對住佢地!

我都覺99唔鍾意個女痴我,我唔係多心,係真係感覺到有時佢抱住,個女想去我到,佢會面色一沉! 好想大叫,個女我生架,痛果個係我唔係你!

珍珠宮

引用:回覆+Thelittlepingu+的帖子其實如果嗰個係

原帖由 kinki1114 於 13-10-31 發表

其實如果嗰個係工人,我唔會咁唔開心屈住,因為我出得聲,好似尋晚個case.... ...
唯有笑住同99 講話麻麻辛苦左成日, 等媽媽接手啦。 睇你99 識唔識做。

我99 一星期會上來兩日睇孫。 佢都會覺得自己湊得掂就想個孫跟自己。有時亞仔一扭計就話等佢抱。 好在c6 會堅持我地自己攪。

翡翠宮

其實點解唔直接講?
3口6面, 話我夜晚要自己揍番, 始終係我個女; 我生既等佢同我親D. (有禮貌而堅決地給予指示, 唔係請求)
唔好暗示明示, 兜口兜面直接講; 佢地無得 avoid 唔答, 亦無可能 say no.
This is an order!
點到佢地唔比?

wai_wai37  我都試過咁既情況,亦都講過,不過無人聽,最終忍唔住,迫我老公買左樓.  發表於 13-11-7 17:23

大宅

我個fd都教我用依招...haha! 其實真係好彩我老公會幫我出聲!但嚟緊我唸我都要勇敢啲自己講!

珍珠宮

kinki1114 發表於 13-10-31 12:04

我個fd都教我用依招...haha! 其實真係好彩我老公會幫我出聲!但嚟緊我唸我都 ...

加油! bb由媽媽湊係天經地義的.

btw 我都好唔明d人點解湊左成日都仲要爭. 我放假全日湊都幾攰下.

禁止訪問

伯爵府

個女大細喇, 佢大D 就會痴你................
同埋你應該開心, 因為你99 湊得好...............

伯爵府

我99識做, 從不爭換片餵奶陪訓.
到大D, 同個女玩D99 陪唔到o既野. 個女就會痴返你啦
來日方長!

公爵府

回覆:hin080908 的帖子

你奶奶都好
當時奶奶話幫我坐月 係我最需要人幫手時
但就奶係我餵 片係我換
話等我多d 時間親子
佢只係監工
夜晚都係得我一個

而家都係要我做 佢係週邊監工
又話呢樣唔對個樣唔係咁
好啦 換好晒片食好奶就同嫲嫲玩

當時坐月佢唔幫手我ok
而家我放工我湊女餵奶換片 亦係應份
但唔好搶我親子時間同我搶b
同係旁邊指三道四
再者我都唔覺得佢熟囡的性格 次次都要搞喊佢 跟手又話我唔識湊女

仲要成日同人講囡只痴爺爺嫲嫲
又唔知好多時囡要我係身邊先訓到

:pppp::pppp::pppp::pppp::pppp:

公爵府

講返如何對待:
返到去入房 唔比佢入黎
佢係要幫手就話唔洗 就算b狂喊都係咁 lock 門
任何時候都唔洗幫手 開奶咪放佢落車或床
嫲嫲見唔到的地方
一腳做晒
放假帶佢去玩去街
可以的話佢地平日湊就唔比佢地帶出街
暫時我都仲ok 囡都跟我

大宅

回覆 Ol0314 的帖子

坦白講,我都有依個想法架,想放低佢喺床仔,但我個女好衰架,一放低無人陪就大喊,如果我行開,佢地一聽到就會衝入嚟抱佢,有時夜晚佢扭計大喊,佢地都試過衝入我房,我真係好唔鍾意,第一我覺得好無私隱,第二我認為我自己都搞得掂,我想個女有啲咩都係我同老公tum佢囉!

wai_wai37  係,生左BB後,我同我老公間房,無關過門.  發表於 13-11-7 17:24

大宅

回覆 Ol0314 的帖子

最怕99指指點點 x2嘈到頭都暈

大宅

回覆 shpfamily 的帖子

我都盡量多啲同個女去玩,不過真係好惨,姑9講我99不滿我地一家3口自己出街,但其實巳經好多事有預佢,仲唔滿意,我真係想爆!

Ol0314  話返娘家 睇佢點跟  發表於 13-10-31 17:15
shpfamily  有無咁唔通氣呀..... X_X  發表於 13-10-31 16:17

首頁

尾頁

跳至