跳至

首頁

尾頁

別墅

唔知有無BB唔鐘意坐BB車?

我阿仔唔鐘意坐BB車,坐得耐或眼瞓就會勁摟計.唔知係唔係咩慣咗佢.因為平時得我同佢出街,所以咩佢會方便D,但而家佢差不多19磅,咩佢開始覺得辛苦,想佢坐多D BB車,但佢次次坐都摟計(試去樓下公園和街市買餸),仲要係嚎哭,抱起佢會收聲,但只有我一個人,抱住佢架車又唔知算,唉!試過仲有幾步路就返到屋企,都要一手抱B一手推車返去.

大宅

Re: 唔知有無BB唔鐘意坐BB車?

阿b都唔鍾意坐bb車,一放落車就會喊,好辛苦分散佢注意力至可以坐一陣,佢都係鍾意人揹,抱佢多好多.架車買左好嘥錢,淨係用左好少次. :tongue:

別墅

aquarius721 寫道:
阿b都唔鍾意坐bb車,一放落車就會喊,好辛苦分散佢注意力至可以坐一陣,佢都係鍾意人揹,抱佢多好多.架車買左好嘥錢,淨係用左好少次. :tongue:

佢坐咗唔夠二十次.

大宅

我個囡都中意坐, 但架車就一定要推住唔好比佢停, 停就發難渣, 但呢兩日去街坐得耐就唔肯坐, 抱佢佢返而仲開心, 以前唔會架, 唔知係咪大左想嗲人呢﹗

禁止訪問

複式洋房

我個囡都唔鐘意坐車仔 有時想推車仔出街 佢一坐落去就大喊 喊到d人望住晒
或者真係揹慣左 佢都係鐘意我揹佢多d 不過而家揹住佢出街 行一兩個鐘我就想死 個膊頭痛到唔想再行 所以而家好小同佢去街 我都想同佢去多d街 但係要揹住佢 我就唔多想喇>.<

大宅

我個b之前都係只要推住bb車唔好比佢停都可以, 而家就算推住只要佢唔鍾意就自己扶住兩旁車身撐起身坐起

大宅

我阿又係唔like坐bb車...
佢細個時忍住唔抱佢, 推住架車都ok,
但依家大o左, 會喊到拆天要你抱至得...
有次我試過換架士的車同佢去街, 點知一放就喊到拆天, 所以要成日都抱住佢, 咩到我想c.....

1/7-3.1kg  1/8-4.5kg  1/9-5.58kg 1/11-7.28kg 9/1-8.55kg 1/7-10.84kg

首頁

尾頁

跳至