夫婦情感

跳至

首頁
12345...13

尾頁

複式洋房

Re: 你最想同99講既一句話

呢個 TOPIC 真係開得好..好...好....

99:
我同你個仔都要返工, 又唔係搵好多, 已經請埋工人幫手睇住我個仔.........無疑, 你真係好錫我個仔, 好有心機湊佢, 你亦都好怕我, 我知.........

但一襯我唔返屋企食飯就比D說話我老工聽.....

1. 又話D餸好貴, D咩野幾錢斤....... SHORT 左呀, 我地冇比家用你咩.

2. 一時SHORT左就話"呢頭家我唔理啦, 你自己理返" 我老公即駁: 屋企所有水電煤差餉管理費都係我比啦, 你要理D咩呀?佢即時收爹.....

3. 亞仔D開支,請工人又係我比, 我同老公一日食一餐咁多, 你估你日日比D鮑蔘翅肚我地食呀, 一碟餸有時食足3日,D野有幾貴呀?叫你以後買幾多 CLAIM 幾多你又唔出聲,即係點先?

4. 一發我老公皮氣就威脅我老公, 話"唔同你湊仔啦, 返大陸住啦." 初頭佢就比你嚇到, 之後再講, 我老公就話 "你要走就走啦, 你估冇左你唔得呀" 你咪即刻收聲,死晒狗 (係我教我老公既 )

5. 話我坐月時佢買左成萬幾銀野比我補身... SHORT 左, 我食左你幾多呀, 你冇份食呀, 自己有舖"購物狂"(佢自認,見到野忍唔到要買)好多買落既冬蟲草, 鮑魚, 花膠,海蔘.....成堆係雪柜都未郁, 又入我數,冇野呀?

我老公真係好孝順, 99皮氣大,以前搵我老公發洩, 我老公都唔出聲....但自從我嫁左搬返黎, 摸清條99既性格後, 知道呢條友係"欺善怕惡"所以一唔妥我就喝返佢轉頭, 費事一開始就坐大佢個勢........
我呢招絕對成功, 但係99, 我都唔想咁對你, 但你點解要向我老公發洩呢? 每次我工人報串比我聽我都好唔開心, 因為我愛我老公........好肉痛 (雖然我老公話費事彩佢,當佢發花癲)

點解你唔夠 POP 係我面前發癲呢, 我真係好想同你吵獲金,等我同老公及亞仔可以明正言順搬出去.......

你都好野呀, 忍到我D面色.......

洋房

I have "NOTHING" to say to my "great" 99 !!!!!! But my husband's care and love can compensate everything.
I hope all sisters here will agree with that. No need to care about those '####' 99, just your husbands and kidslove u are ok la. 99 those "things" just meet them a few times a year ma.

洋房

由 fionawang 於 2007-03-26 11:20:44

我最想同佢講:
我已經成功搶左你個仔啦, 你即管嬲啦. 哈哈哈!!

我勁鍾意呢句...

男爵府

fionawang 寫道:
我最想同佢講:
我已經成功搶左你個仔啦, 你即管嬲啦. 哈哈哈!!

真係羨慕夾恭喜! :mrgreen:

男爵府

99:你同我做哂的家務又同我湊BB我好多謝你!但唔該你明白你得一個仔時我都係得一個仔,我都會擔心BB第日唔跟我!所以唔該你唔俾好成日爭住抱BB La :-(
該用戶已被刪除

民房

我想同佢講: "奶奶,你雖然好錫個仔,可惜係佢心目中只有我呢個老婆,你唔信你問下佢無咗老婆慘d ,定無咗亞媽慘d !"
:wave: :wave: :wave:

別墅

奶奶 :
我衷心感激你...
你仁慈美麗而心地善良, 自給自足,不好管閒事但充滿關愛...又以言以行隻身教養了2位有風度有愛心又體察他人的兒子, 而我有幸嫁入你門受你寵愛。

我尤其感激你對我兒的關愛和教導,你是好老師,孩子有知書識禮又思想開明的輔導,我很放心。

你是我們在朋友間引以為傲的好媽媽好

複式洋房

我最想講呢句(同62):

如果你過年過節仲想見下你個仔, 唔該你對我客氣d

子爵府

99, 希望你小心身体,得閒多D同朋友去飲下茶,唔好再為62嘅嘢煩la, 開心d做人,樣樣事睇開d,唔好咁容易信d外人說三道四,唔好諗咁多嘢la, 開開心心過日子la!

大宅

我最想講果句是 我唔想同你講嘢 但我想著如果•她在我面前我就連這句、話都不想跟她講........

大宅

cwclsh 寫道:
99,希望你身體健康.好想永遠都食到你煮既送~

me too,99之前身體有病,不過而家好返好多~~
99煮d送好好食架~~~

大宅

奶奶,請你唔好再在眾人面前狂讚你個仔及個孫.真係好難頂,好骨痺......

還有,請你不要再迫你個仔咀你......塊面,佢話做唔出喎!

男爵府

你好煩...如果一日由早上 7 點開始同你一齊..你就可以不停講野 十幾個鍾...好煩丫...同埋你有亞媽生..我都有..為何你唔比我" bye " 我亞媽丫...你死左我都唔會"bye" 你..

大宅

mimi362436 唔系呀!唔俾你拜亞媽.....件事是點嫁 方便講出來聽嗎?

大宅

我的小豬:

忍不住要羨慕你有如斯如詩好奶奶!!!

我的小豬寫~~~~
奶奶 :
我衷心感激你...
你仁慈美麗而心地善良, 自給自足,不好管閒事但充滿關愛...又以言以行隻身教養了2位有風度有愛心又體察他人的兒子, 而我有幸嫁入你門受你寵愛。

我尤其感激你對我兒的關愛和教導,你是好老師,孩子有知書識禮又思想開明的輔導,我很放心。

你是我們在朋友間引以為傲的好媽媽好

禁止訪問

珍珠宮

你簡直豬狗都不如!!幫你生左個孫一個電話都冇,而家個仔工又冇番,日日係上面同個大陸骨妹一齊你好開心??你唔驚自己個仔有愛滋?
打一個電話比你都話你咩都唔會理!!我真係懷疑你其實係唔係人?個仔全部錢都拎晒上上面貼女啦,你仲比錢佢玩女人?
究竟我得罪左你咩!!??咁都好既,你個仔差人10幾萬卡數佢唔交咪又係你囉!你想佢番屋企陪你唔理我丫ma!你成功左啦,佢真係離開左我啦,不過佢而家去得仲遠左喎,日日同個骨妹日對夜對!我想你個仔乖乖地,日日番工你唔鍾意,而家咪好囉,慢慢幫你個仔拾佢d蘇州屎啦喎!!你唔理個孫冇問題!你到死個日我都唔會帶佢出現嫁啦,你放心去啦!!正一xxxxx!

伯爵府

9962:
阿影后影帝,你地偏心個女唔緊要,点解人地嫁比你個仔,我又嫁比你個仔,点解你地咁偏心,剩係錫細新袍,論學歷、職業、人工、家底我全部都好過佢同你個仔,你地偏心偏到出晒面,我做你地工人睇你地面色聽你地說話唔緊要,不過唔好連我屋企人都要比你悔辱,你唔抵得我地好過你,呢D係我屋企人努力既成果! 因為你地的偏心,太hurt我,忍忍忍,做做做,我一句聲都無出過,我同你個仔都十幾年,送禮問候做足,無工都有勞呀,你地仲攪到我病左成年,我唔会再忍你地,亦儘量唔会再見你地,呢個結果係你地一手做成。
一句到尾:大家無緣份 !

大宅

99:
收皮啦!

首頁
12345...13

尾頁

跳至