自由講場

跳至

首頁

尾頁

民房

瑪嘉x醫院 K9 婦產科 黃x玲醫生態度超惡劣

各位孕媽媽好,

我已很久沒有氣憤得如此厲害, 原因是今天到醫院覆診(第一次)竟然遇上一個態度很差的黃x玲醫生...開始的時候她的說話態度已很不友善,其間她的說話亦令人感到很不舒服 ,但我仍然忍受,後來因為我不想照陰道超聲波(因之前兩星期已照過兩次,怕對bb不好,亦感覺不舒服), 她情緒就更新激動又話我冇醫學常識, 又話我做咩要來, 不停地罵, 我個心好唔舒服, 我終於忍無可忍,我便說:好了,現在我什麼都不做了,我想離開 , 在此真的未能表達出今日的情景, 但真的很氣憤,點解大家都係香港人都咁呢? 人哋成日話政府醫生差,可能就係遇到呢啲啦, 我之前入院啲醫生都冇咁差....呢位黃x玲真係影衰晒其他醫生呀..........
[url=hongyi]hongyi[/url]

大宅

Re: 瑪嘉x醫院 K9 婦產科 黃x玲醫生態度超惡劣

[quote]
esperchui 寫道:
各位孕媽媽好,

我已很久沒有氣憤得如此厲害, 原因是今天到醫院覆診(第一次)竟然遇上一個態度很差的黃x玲醫生...開始的時候她的說話態度已很不友善,其間她的說話亦令人感到很不舒服 ,但我仍然忍受,後來因為我不想照陰道超聲波(因之前兩星期已照過兩次,怕對bb不好,亦感覺不舒服), 她情緒就更新激動又話我冇醫學常識, 又話我做咩要來, 不停地罵, 我個心好唔舒服, 我終於忍無可忍,我便說:好了,現在我什麼都不做了,我想離開 , 在此真的未能表達出今日的情景, 但真的很氣憤,點解大家都係香港人都咁呢? 人

大宅

咁你去投訴佢啦 ~

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

如果係事實,呢D事不可縱容。

去COMPLAIN佢啦

我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

民房

bebu123,

我已經即時打電話去瑪嘉x醫院病人聯絡主任嗰到,投訴佢,遲啲應該會約見及跟進, 另外我仲打埋去醫院管理局投訴, 我亦都將會打一封信去瑪嘉x醫院比行政總監, 我覺得呢啲咁嘅醫生係絕對唔可以接受....

民房

我已經即時打電話去瑪嘉x醫院病人聯絡主任嗰到,投訴佢,遲啲應該會約見及跟進, 另外我仲打埋去醫院管理局投訴, 我亦都將會打一封信去瑪嘉x醫院比行政總監, 我覺得呢啲咁嘅醫生係絕對唔可以接受....

民房

Cindybaby,

侯爵府

好媽媽勳章

個時我係qe 到睇產檢 d醫生同nurse又ok喎 又解釋得幾詳細 雖然之后佢地都知我會係c家都生 but佢地都跟進得好好 可能真係一間一間唔同 加上今年又真係好多人生 盟d實有架la but發落大肚婆到又真係唔可以接受 既然你據理 去port佢啦

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

妳就好啦, 有人約見及跟進.

我早前去信東x東院行政總監及 e 管局投訴某 e 護人員冇禮貌, 只有 e 管局回覆, 話多謝我既意見喎. o個間東X東院連影都冇, e + 已經 3 個月勒. 呢班廢拉吾知點做野既,
esperchui 寫道:

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

政府d醫生同姑娘有d好, 有d真係好衰架! 我以前最初有左時, 第一次去屯門健康院檢查, 唔知要帶尿去檢查, 我話, 之前驗左係咪唔洗? 點知個姑娘好惡咁喝我: 邊個話! 跟住就唔理我. 跟住等到見醫生我仲忍唔住喊左出黎添! 覺得好委屈!去過2次之後我就無去過!

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

投訴到底
My Two Princess

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

咁你個醫生又真係好wor, 個時我第2次去屯門健康院見醫生, 佢知道我睇過私家醫生, 問我仲黎哩度做乜. 做乜要見佢.話我睇私家就唔好黎睇, 唔洗2邊睇. 其實最初時我都未決定係咪在政府醫院生. 不過見d姑娘同d醫生咁既態度, 我即決定睇私家. 如果唔係, 我會成年都好唔開心.
ShinTeresa 寫道:
個時我係qe 到睇產檢 d醫生同nurse又ok喎 又解釋得幾詳細 雖然之后佢地都知我會係c家都生 but佢地都跟進得好好 可能真係一間一間唔同 加上今年又真係好多人生 盟d實有架la but發落大肚婆到又真係唔可以接受 既然你據理 去port佢啦

別墅

me too
http://i222.photobucket.com/albums/dd24/janice_nn/34210_1128824054.gif

大宅

唉, 我第一胎小產, 半夜入威記, 第日都比個男人婆女醫生話我好咁夜入院, 可能佢半夜比人急call唔like, 不過我3點幾入院, 等到佢成9點幾先嚟

男爵府

依家D政府醫生真係好唔掂 一定要投訴啦∼唔好以為大肚好蝦先得
好似我生女女時本來都想係 瑪嘉x醫院,但我姑奶係呢間做護士都叫我去廣華生∼連係度做既姑娘都咁,唉∼可怕可怕

伯爵府

callymum 寫道:
依家D政府醫生真係好唔掂 一定要投訴啦∼唔好以為大肚好蝦先得
好似我生女女時本來都想係 瑪嘉x醫院,但我姑奶係呢間做護士都叫我去廣華生∼連係度做既姑娘都咁,唉∼可怕可怕

我都覺得政府醫院d人態度係比較差,由其是瑪嘉x同威記,我都試過比佢地d醫護人員無理鬧過 不過講開又講我d fd好多個都係廣華生過bb,佢地話好好所以到我有bb時,佢地都係叫我去廣華生,我都覺得廣華d醫護人員比較好禮貌,生完仔仔時d醫護都好肯照顧我,我都幾鍾意廣華,不過依家第2胎要去威記喇...鬼叫我返左沙田住又唔想下下出油麻地覆診咩,希望今次威記d醫護好d喇~~
大b駿逸細b駿晞

禁止訪問

民房

一於投訴到底啦, 咁唔like就唔好做醫生啦, 尤其是做婦產科,本來d媽咪開開心心懷住自己的BB, 一個月一個月睇住佢地的BB成長, 但哩d醫生影響哂準媽咪的心情, 我相信政府醫院的醫生, 都係一個醫生.... 無謂做到咁樣呀, 比人覺得政府的醫生特別冇修養, 讀咗咁多書,讀屎片咩~~ 我地都係納稅人黎架....~哼~咁威咪唔好係政府做囉!!! 到時你仍然重係哩種態度對病人, 我相信一定....拍烏蠅 :
版媽支持你!!!!
該用戶已被刪除

複式洋房

我現在在廣華, d醫生都唔係咁好, 因我第一胎在私家生, 第二胎去政府, d醫生會講:
:"點解唔去私家" or
:"你鍾意可以去私家架"
鬼唔知咩, 無$$$之麻.

上件10月去威記照頸皮, d姑娘十問9唔應, 唔會開聲答, 淨係識點頭, 態度極差, 所以我寧願遠d都唔去威記.

首頁

尾頁

跳至