自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

尋找合適骨髓-急

同事朋友的女兒患了急病,要尋找合適的骨髓,請各位幫幫忙,請聯絡以下電郵或到紅十字會check check是否合適,是真事來的!多謝幫忙!

我們的女兒患上"大理石骨病", 正尋找合適骨髓, 需要你們的幫忙, 請馬上到紅十字會, 我們不能再等!

http://fongheiman.bravehost.com/

如欲希望與我們聯絡,可電郵到 [email protected]

Casy & Vincent 敬上

2007年3月26日

男爵府

Re: 尋找合適骨髓-急

我既骨髓資料一直存在骨髓基金既資料庫多年, 希望能與你同事女兒吻合, 或能與其他需要既人吻合, 幫到有需要的人。

祝你同事女兒早日康復。

P.S. 什麼是"大理石症"?

男爵府

希望大家可以幫下手啦, 我自己係好多年前已經登記左資料係骨髓資料庫.

JadeCheung 寫道:
同事朋友的女兒患了急病,要尋找合適的骨髓,請各位幫幫忙,請聯絡以下電郵或到紅十字會check check是否合適,是真是來的!多謝幫忙!

我們的女兒患上"大理石骨病", 正尋找合適骨髓, 需要你們的幫忙, 請馬上到紅十字會, 我們不能再等!

http://fongheiman.bravehost.com/

如欲希望與我們聯絡,可電郵到 [email protected]

2007年3月26日

大宅

簡單的解釋就是:由於骨質隨著嬰兒成長而變密、骨髓腔為密質骨所充滿,不能正常製造紅血球,引致嚴重貧血。由於骨質的變化,可引起骨折、神經線受壓。

而醫生亦證實,熙雯正在死亡的邊緣掙扎:她的肝臟已脹大,其他的症狀亦開始出現。

由於這種病非常罕有,能醫治的方法不多 ...

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

想問下,係咪有捐過血,紅十字會都有骨髓record架?

伯爵府

gogoblue

no,係2樣野黎ge

gogoblue 寫道:

男爵府

gogoblue 寫道:

捐血唔=留資料去骨髓庫, 隨非捐血時同姑娘講明想留資料去骨髓庫, 佢地就會留多小小血液做記錄。

另外唔想捐血既, 都可以去紅十字會同姑娘講, 抽小小血液去骨髓庫做記錄。

不過想提一提, 捐骨髓者真的要有決心去捐骨髓出去才去做記錄, 當骨髓吻合而捐骨髓者改變主意, 除了浪費資源外, 亦打擊了病人生存的希望。

別墅

我都有資料在骨髓庫,如果有朝一日幫到人,我都一定幫.

唔知係咪好痛...但係換到一條人命,我一定會捐.

希望呢位小妹妹早日搵到合適既骨髓

大宅

佢得兩個月咋!剛滿月不久就驗到出來,好令人傷心! :-( 新生命的來臨係一件開心的事,突如其來的病,令父母打入谷底... :-(

請各位幫幫忙去紅十字會驗一驗啦!

別墅

我血型是 A+.
我既骨髓資料一直存在骨髓基金既資料庫, 希望能與你同事女兒吻合, 或能與其他需要既人吻合, 幫到有需要的人。

王國長老

王國長老

我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

大宅

我一年前在紅十字會損過血...
如驗骨髓岩唔岩的話..駛唔駛再去驗多次架?

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

wing105 寫道:
我血型是 A+.
我既骨髓資料一直存在骨髓基金既資料庫, 希望能與你同事女兒吻合, 或能與其他需要既人吻合, 幫到有需要的人。

我同你一樣 :-|
呢D post 唔好比佢沉啦
順順利利 大吉大利       

大宅

男爵府

畀面勳章

講真ar…我捐左28次血…但係到e+我都冇勇氣捐骨髓

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我又幫手up下先

男爵府

jessiewang 寫道:
我一年前在紅十字會損過血...
如驗骨髓岩唔岩的話..駛唔駛再去驗多次架?

捐血唔等如捐骨髓架, 你可去紅十字會度單單抽血話for捐骨髓, 或同時捐多次血。

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

POOH_MOTHER 寫道:

順順利利 大吉大利       

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

up
JadeCheung 寫道:
同事朋友的女兒患了急病,要尋找合適的骨髓,請各位幫幫忙,請聯絡以下電郵或到紅十字會check check是否合適,是真事來的!多謝幫忙!

2007年3月26日

複式洋房

要比多D人知道! :-|
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20726;3/st/20100301/k/3164/preg.png"

首頁

尾頁

跳至