親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆 walnutman0509 的帖子

我放低個女去睇戲都會有少少內疚,去埋旅行實喊死佢都似…
阿女可能要做四眼妹…

大宅

回覆:walnutman0509 的帖子

我不會,我有朋友試過去5日,bb在家肚疴,去都去得不開心呀

男爵府

我會!每年都會一次一家人去和一次只有兩公婆去!因工人做左5年有多加埋婆婆過來住,所以都好放心!我聽日就同老公飛首爾了

大宅

回覆:會否留低仔-囡,兩公婆去旅行?

大宅

回覆:會否留低仔/囡,兩公婆去旅行?

會兩公婆去旅行,當然首要條件是有人令你放心交低仔囡照顧啦!
我本身好喜歡旅遊,所以囡囡一出世,已train up身邊嘅人take care囡囡,老公、婆婆(我媽咪)等等.....囡囡六個月大,我飛了,老公睇住囡囡,我好放心,當然都會掛住,往後都兩公婆飛,現在通常一次兩公婆飛,另一次trip同埋囡囡去!
其實,我唔贊成BB太細個就出埠,大人細路都辛苦!
另一重點係,我覺得就算有咗仔囡,都要有兩公婆二人世界嘅時候,唔好有咗仔囡,就冇咗老公老婆,不過,在家(香港)好難有真真正正的二人世界,相信有仔囡嘅你地就最明白,所以我覺得出埠先至有真正嘅二人世界!

公爵府

引用:有一個囡20個月,我係想同佢一齊去,但老公

原帖由 walnutman0509 於 13-11-04 發表
有一個囡20個月,我係想同佢一齊去,但老公想二人世界,去5日4夜,有無Jm有類似經歷?

三年無去旅行,未帶 ...
会。如果可以的話。

Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

大宅

回覆 walnutman0509 的帖子

如果行程只係行街/ 食飯, 就一定帶!
相反行程 skiing, hiking, diving, BB又細就唔帶. 我2樣都試個.

禁止訪問

回覆:Eanma 的帖子

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

walnutman0509 發表於 13-11-7 17:39
對啊,只是行街食飯,而家決定帶埋佢了,我好開心。。

男爵府

walnutman0509 發表於 13-11-6 13:20
咁多位,感謝你們每一位的意見都分享,我們有共識了,經過我多番說服,我老公現在接受到我們一家三口一齊去 ...
Yeah

大宅

我BB 6個月大時都有帶BB去沖繩, OK呀, 其實都唔會太麻煩, 一家人會開心D呀.....

別墅

回覆:會否留低仔-囡,兩公婆去旅行?

試過放低亞囡外遊3次,因為係婆婆湊,所以十萬個放心
而家亞囡17個月,準備下星期第一次搭飛機去台灣4日,過年就去澳洲10日,好期待~

首頁

尾頁

跳至