想生BB

跳至

首頁

尾頁

洋房

急call miffy miffy呀,好似bingo咗!!

我在day17用clearblue check到排卵,即日及第二日dodo,在day19開始用d仔排卵條check,今日是day27,check到下線比以往幾日深色,於是貪得意用d仔驗孕條check下,3分鐘後出現了一條很淺色,但又明顯可見的粉紅線,而家唔知點,好亂,miffy miffy或其他sister,可唔可以為我解答?

複式洋房

Re: 急call miffy miffy呀,好似bingo咗!!

應該bingo啦 你keep住check只要兩隻棒棒一日比一日深就係啦.

其實我同你個case一樣,但我昨日睇e生仲未check到,可能唔係用晨尿啦 太早啦,得4week,過多幾日再check過

洋房

Re: 急call miffy miffy呀,好似bingo咗!!

希望啦apple仔,我體溫持續高企(有37.6至37.8),個胸有脹痛。
我會繼續check,希望大家一齊bingo,多謝你呀!!

複式洋房

承你貴言 bingo 在望

大宅

我想問你地有無尿急(半夜會瀨o個種),胸痛(無摸都痛,有點燙熱的),有d肚谷谷同好累.....呢?

洋房

有些尿頻,不過不是夜尿,肚有痛,胸有脹痛

大宅

keep住check啦,我諗都好大機會.

洋房

多謝你!今次是第二胎,記得上一胎bingo咗係冇咩唔舒服,用驗孕捧一驗,立即出了條好深既線(記得32day時驗),今次比上次緊張,可能年紀大了,怕難d有bb

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

你好大機會係 恭喜定你先

p.s. 唔好意思咁遲先覆你.

大宅

我想知用d仔驗孕條check下,要不要用晨尿?

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

懷孕初期最好用晨尿, 夠濃嘛~~

洋房

Re: 急call miffy miffy呀,好似bingo

今天用晨尿check,d仔驗孕條有淺粉紅下線,比昨天下午深色,體溫很高,38度。

瑪瑙宮

Re: 急call miffy miffy呀,好似bingo

38度 都好高下喎~~ 睇黎你都係好大機會係bingo架啦

大宅

不是37.4以上就是發燒嗎?

複式洋房

其實好大機會係bingo,但temp會唔會高左d呢?

我今日是4week3日,頂唔順又囉支排卵棒check,下線同上線差唔多深,

yuchingma 寫道:
今天用晨尿check,d仔驗孕條有淺粉紅下線,比昨天下午深色,體溫很高,38度。

別墅

yuchingma 寫道:
我在day17用clearblue check到排卵,即日及第二日dodo,在day19開始用d仔排卵條check,今日是day27,check到下線比以往幾日深色,於是貪得意用d仔驗孕條check下,3分鐘後出現了一條很淺色,但又明顯可見的粉紅線,而家唔知點,好亂,miffy miffy或其他sister,可唔可以為我解答?

我估妳都應該已bingo啦..
我想知clearblue同d仔有咩分別呀? 點解妳先用clearblue來check的. 如估自己bingo後應用d仔再check定用驗孕條呢!我同妳一樣想生第二個, 但一路都唔得, 想試下用d仔 (可以講我知妳用了d仔/clearblue幾耐後bingo嗎)

洋房

我之前用clearblue check排卵,因為未買d仔。
我是用clearblue check到排卵,跟住BK D SISTER 話如果bingo咗,d仔排卵條會愈來愈深色。
我在五點幾用dd仔排卵條check,下線比上線深,於是到萬寧買了條驗孕捧,check到有明顯粉紅線,我想我真是bingo了。

洋房

我的體溫是高的,低都有37度(用耳探)

複式洋房

恭喜 恭喜

洋房

多謝!你又如何?check到嗎?

首頁

尾頁

跳至