自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想問問,妳們一家一個月ga開支要幾多$?&可否詳盡講吓!!

......如題.....∼∼

子爵府

好媽媽勳章

Re: 想問問,妳們一家一個月ga開支要幾多$?&可否詳盡講吓!!

老公開支:3000
交租 :1500
自己&囡:1500
買送&日常用品:1000之內
水費電費:500
娛樂消費:500之內

每月總開支:8000蚊....不過通常都會少d~

男爵府

畀面勳章

Re: 想問問,妳們一家一個月ga開支要幾多$?&可否詳盡講吓!!

嘩你都好慳喎...

candybbnow 寫道:

大宅

醒目開學勳章

交租 :1500?? 你住公屋?? 你就好啦.我都不知幾想住公屋! 我只係文租都要$7000呀.... 仲有買餸&日常用品已經$3000. 水費+電費+煤氣+電話+internet+broadbrand tv1200. 平時兩公婆開支最多1000. 已經唔可以有咩娛樂. 每月總開支12200. 已經係最少. :cry: :cry:

複式洋房

嘩真係好慳吓 .........

公爵府

畀面勳章

candybbnow:
買送+日用品$1000?? 每日三餐$30都唔洗??
好勁呀 教下我呀!!

子爵府

好媽媽勳章

noodles9112002 寫道:
candybbnow:
買送+日用品$1000?? 每日三餐$30都唔洗??
好勁呀 教下我呀!!

no~買送係買夜晚果餐架咋~
早餐同晏就 去村口買~通粉+凍啡,多謝$15

子爵府

好媽媽勳章

fattypiggy 寫道:
交租 :1500?? 你住公屋?? 你就好啦.我都不知幾想住公屋! 我只係文租都要$7000呀.... 仲有買餸&日常用品已經$3000. 水費+電費+煤氣+電話+internet+broadbrand tv1200. 平時兩公婆開支最多1000. 已經唔可以有咩娛樂. 每月總開支12200. 已經係最少. :cry: :cry:

我住村屋架~不過好細,得3百幾尺~

子爵府

好媽媽勳章

HEIDICHOI 寫道:
嘩你都好慳喎...

睇我樣都知啦=-=...

複式洋房

我供樓.6500
供車.5200
俾$媽咪睇bb .2000
水電,電話費.2000
我同老公.5000
阿b奶粉,尿x .1000
仲有d 雜費呀.500
買餸(一個月4-5次).500
>>>>>>>>>>>>>>22700.....
好大開資.....有冇人教我洗小d......

男爵府

Re: 想問問,妳們一家一個月ga開支要幾多$?&可否詳盡講

[quote]
琪琪925 寫道:
我供樓.6500
供車.5200
俾$媽咪睇bb .2000
水電,電話費.2000
我同老公.5000
阿b奶粉,尿x .1000
仲有d 雜費呀.500

侯爵府

Re: 想問問,妳們一家一個月ga開支要幾多$?&可否詳盡講

珍珠宮

交租$4000
買送&其它$5000
石油氣、水、電$500
[img[img]

別墅

@@純:
咁你每月開支又係幾多呢?
http://wwwhttp://www.yufoto.com/224740-2/BB.gif.yufoto.com/224740-2/BB.gif

伯爵府

嘩!你地好勁呀 ?-( 點解我唔得架? ?-( ?-( ?-(

別墅

deleted

(這些數實在係生活上要用到既, 都要俾人咁講. 我唔係呻, 只係話我地兩公婆一定要做野先至可以維持自己頭家, 老公千萬唔可以失業, 幫下父母, 如果我唔幫父母, 佢地就要攞公援)

男爵府

我一家每個月的開支都很緊要呢..唉..

工人:太約3,800.00
水電石油氣:太約1,300.00
保險:太約12,000.00
小朋友的課外活動:3,100.00(Taekwondo,Ballet,Mandarin,Painting,和Piano)
學費(幼稚園):3,200.00
父母:3,000.00

尚未計衣食住呢..連大人的使費都未計在內...有一份儲錢的保險幾年後就會到期,那時應該會無那麼辛苦..

別墅

你好多都未計喎, 洗係工人都唔止3,800 啦.

tweetybird 寫道:

小朋友的課外活動:3,100.00(Taekwondo,Ballet,Mandarin,Painting,和Piano)

尚未計衣食住呢..連大人的使費都未計在內...有一份儲錢的保險幾年後就會到期,那時應該會無那麼辛苦..

男爵府

係呀..那3,800.00只是她的人工和唔放假的補水only。她的什麼什費都無計在內的了..所以我咪話未計衣食和大人使費law。不過我就唔使供樓。

別墅

我仲未計亞b 將要的幼稚園, 興趣班, 仲有, 我想生多個...

tweetybird 寫道:

首頁

尾頁

跳至