嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

子爵府

驅蚊貼

有邊隻驅蚊貼適合 2 歲以上小朋友

大宅

Re: 驅蚊貼

係manning's 或者 watson's 都有得買的,不過我就唔記得叫咩名啦,只係可以話比你知個貼係正方形既同係黃色的.

子爵府

smallping

我去睇吓 thanks

smallping 寫道:
係manning's 或者 watson's 都有得買的,不過我就唔記得叫咩名啦,只係可以話比你知個貼係正方形既同係黃色的.

伯爵府

我知有隻叫"莫釘我"...都係黃色正方形,係咪呢隻呀?

男爵府

請問是否有用呢 ? 因我想貼在bb car , thanks.

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我啱啱買左vendome既防蚊cream好好用喎,有日我幫囡囡(查),就唔記得(查)腳仔,佢隻腳就比蚊叮左幾撻 :-( ,但面仔同手仔就冇事,我諗真係幾有效,6個月以上bb就用得,不過都幾貴,$98(50ml),另我買埋佢支抗敏紓緩露,萬一比蚊叮,都快d好,大家可以試下

大宅

我都係o係永安買架, 佢係用天然植物精華黎驅蚊
我真係highly recommend俾各位媽咪 and 我買埋佢支抗敏紓緩露

http://www.alfresco.uk.com/

OR

蚊子怕辣味?
將蒜頭置於蚊子出現的地方,其特殊的辛辣味隱隱飄散。
令人訝異的是,平日兇猛的蚊子不見了,連下雨過後會出現的超大隻蚊子,也銷聲匿跡了!所以,驅蚊除了打掃環境、
清除枯枝爛葉,試植蒜頭絕對是上上之策!

別墅

galiegalie,

Is the cream sticky after applied on bb's skin?? Actually, my daughter HATES me to put whatever cream on her face... so, I'm still thinking to use 驅蚊貼 or 防蚊cream..

galiegalie 寫道:
我啱啱買左vendome既防蚊cream好好用喎,有日我幫囡囡(查),就唔記得(查)腳仔,佢隻腳就比蚊叮左幾撻 :-( ,但面仔同手仔就冇事,我諗真係幾有效,6個月以上bb就用得,不過都幾貴,$98(50ml),另我買埋佢支抗敏紓緩露,萬一比蚊叮,都快d好,大家可以試下

子爵府

呢支野幾好架,夏天用會好d,佢比較無咁油,係護協買好似$150左右150ml,平好多呀!
未經本人許可, 不得轉載

洋房

蒜頭我試過啦,不過冇乜效,
照樣有蚊針BB塊面,仲一大粒添呀,
我就用香芬驅蚊,LAMPE BERGER

大宅

Is any brand name of小白菊香芬 is OK ?
How to buy LAMPE BERGER

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

係萬寧,屈記個d有無得買???

伯爵府

PrincessFiFi,

呢隻cream唔會"痴立立",可以當面霜咁用,都OK乾爽,如果你囡囡唔鍾意查任何野,你可先倒D落自己隻手先,輕微捽混一下,再查落佢面仔度,應該冇咁抗拒既,如果都比佢發覺,你試下好似同佢玩咁,拍下佢面仔,拍下手仔,咩方法都試下,如果比蚊叮倒真係慘慘架
PrincessFiFi 寫道:
galiegalie,

Is the cream sticky after applied on bb's skin?? Actually, my daughter HATES me to put whatever cream on her face... so, I'm still thinking to use 驅蚊貼 or 防蚊cream..

[quote] galiegalie 寫道:
[/quote]

伯爵府

嘩~~護協平咁多,我都想買多支大size,細呢支就出街用
Lulu皇后 寫道:
呢支野幾好架,夏天用會好d,佢比較無咁油,係護協買好似$150左右150ml,平好多呀![quote]
[/quote]

首頁

尾頁

跳至