自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

水晶宮

hashtag影視迷勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆:家人重要D定老公重要D?

可否說出你的心事!

公爵府

老公

公爵府

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章

引用:一樣重要,如果父母迫我二揀一,我會放棄父

原帖由 Birzzle 於 13-11-06 發表
一樣重要,如果父母迫我二揀一,我會放棄父母,如果老公迫我揀佢,我就放棄老公

...
agreeX100

有你 我可以坐擁天下,沒你 我的世界依然偉大!

公爵府

父母,因為佢地係給予你生命嘅人,無佢地,我都唔會有老公

珍珠宮

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

引用:可否說出你的心事!

原帖由 yuen1818 於 13-11-06 發表
可否說出你的心事!
其實係我心目中,父母一定係最重要嘅,我好愛我老公,但係無我父母就一定無我,趁佢地仲在生,我一定要盡力做好我做女兒嘅本分,但係當我盡力做好多嘢既時候,如果有人覺得你好多餘,覺得你父母大把錢可以自已可以養番自己,覺得你應該痴番住自己老公最實際既時候⋯我好心淡

大宅

回覆:ceomum 的帖子

agree

禁止訪問

回覆:Arielchan 的帖子

禁止訪問

引用:+本帖最後由+Arielchan+於+13-11-6+21:07+

子爵府

回覆:自己父母重要D定老公重要D?

你父母想你多d陪老公?

男爵府

好現實,如果無老公嘅出現,我仲係一個阿媽認為無用嘅女,只有老公真正對我好

水晶宮

hashtag影視迷勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+yuen1818+於+13-11-06+發表可

原帖由 Arielchan 於 13-11-06 發表
其實係我心目中,父母一定係最重要嘅,我好愛我老公,但係無我父母就一定無我,趁佢地仲在生,我一定要盡力 ...
jm;加油!!隨遇而安吧

珍珠宮

2024年龍年勳章 玩具勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

唔識答

伯爵府

引用:有感而發既問題其實係我心目中,父母一定係

原帖由 Arielchan 於 13-11-06 發表

有感而發既問題
父母!!如果真要揀!!

男爵府

my parent are most important to me

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

你話我現實都咁話,父母係一輩子,老公係親人,但未必係一世都會係身邊,萬一不幸老公搵其他人代替自己,那還可以期待老公重要嗎?父母仔女重要嘅地位係我心目中係唔可以動搖,但老公係二人關係中亦重要,只係任何事事必須互相扶持

伯爵府

我覺得我父母對我是unconditional love, 我老公都無我父母對我咁好
不過陪我下半生的人又是老公

所以....唔識揀

伯爵府

一定是父母,父母無定揀,老公可以揀過。

子爵府

父母,仔女先到老公

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我覺得我自己家庭係最重要(裡面包括老公同仔囡),其次父母。

我有仔囡,我希望佢地大個之後能夠揾到愛佢地既另一半,組織家庭,幸福快樂。佢地對我地要有心意,得閒陪下食飯就梗啦,但儘量都唔希望需要佢地太多,我會安排自己生活,亦希望我有能力的話可以閒時幫手睇下孫(但唔湊架下)。如果佢地花太多時間響我身上而至影響佢地自己既婚姻,我會唔開心,因為媽媽最想見到自己仔囡幸福。

呢個係我自己既睇法,亦係我祖母,爸爸媽媽從小灌輸比我既觀念:自己要生活得好,就係對父母最好最大既回報。而好慶幸,我爸媽而家身體好好,自己都有好多節目,得閒就約我地一起食飯,玩孫,我老公都好孝順我父母,車出車入有求必應。佢地真係覺得自己多左半邊仔架

珍珠宮

如果逼我揀,一定要揀父母,雖然我老公好錫我,但老公嘅愛可能會變,但父母永遠都會愛我包容我

首頁
23456...7

尾頁

跳至