跳至

首頁

尾頁

複式洋房

囡囡出年入k1,只有兩間學校有面試機會,其他都waiting list,第一間in碧濤唔收,而家排後備,第二間靈風堂in咗未有結果,好緊張,如果都唔收真係唔知點算好....其實到開學前係咪會有好多位退返出嚟?好驚囡囡無書讀

大宅

回覆 mini0305 的帖子

我仔仔今年九月讀N班, 都係六月頭才收到"電話"話收, 等到頸到長...

複式洋房

回覆:Anna88 的帖子

做咗媽咪先知媽咪啳辛苦~嚟緊仲有好多挑戰要迎接

別墅

mini0305 發表於 13-11-7 13:45
囡囡出年入k1,只有兩間學校有面試機會,其他都waiting list,第一間in碧濤唔收,而家排後備,第二間靈風堂in ...

其實有好多媽媽 hold 住好多學位,手上成7-8間要諗都有,所以一到5-6月要交學費的話d 位就會放出來,d 學校會係咁 call waiting 架喇~~

你可以寫求位信去d 排緊 waiting 嘅學校,等一有 waiting 可以通知你.... 但唔一定有用,有d 學校有無信都照排,有d 就要有信先幫你排,你可以打返去心儀的學校問下....

複式洋房

引用:Quote:mini0305+發表於+13-11-7+13:45+囡囡

原帖由 THSo 於 13-11-07 發表
其實有好多媽媽 hold 住好多學位,手上成7-8間要諗都有,所以一到5-6月要交學費的話d 位就會放出來,d 學 ...
多謝分享,希望到時心儀嘅學校有位啦

洋房

回覆:囡囡會唔會無書讀>.

我都好驚我個仔無書讀,去到邊度in都有d孭住背囊,全家都講"外語"嘅華人來面試嘅

複式洋房

回覆:crazybaby2546 的帖子

剛收到通知,靈風堂有am offer,放下心頭大石

THSo    發表於 13-11-11 09:40

公爵府

淨係呢版都有好多家長HOLD住四五個位,未放出黎,
仲問緊邊間好
遲D臨近開學都有位放出黎,
到時真係無位再打去問都未遲

首頁

尾頁

跳至