跳至

首頁

尾頁

洋房

Hi Winghw,
我都有幫小朋友買aia的醫療咭用, 每次都用醫療咭看王志剛, 小朋友亦用咭睇咗佢兩年多, 都ok, d藥水都比5ml, 我曾問過點解食咁多又咁多支, 王醫生話佢唔會幾款藥水混合成一支, 每支到係獨立劑量, 所以會多少少, 但我自己覺得放心d, 因為成日聽到新聞講d醫生會溝錯藥, 會將d消毒藥水當藥溝咗比病人, 聽到都驚, 所以多少少麻煩d都冇問題. 如果你用醫療咭睇王志剛覺得佢拖你症, 你可以出聲問下佢用醫療咭係咪會差d, 我次次有唔明都會問佢, 佢都好細心解釋比我聽, 冇嫌我煩.:D

quote]原文章由 winghw 於 07-8-16 21:53 發表
我個BB得幾個月既時候,我帶佢看王志剛,看佐幾次,覺得佢幾好,跟住就買佐醫療保險,用醫療卡看佢。之後BB病,連續看佢兩次都唔好。最唔好既係,唔記得由幾時開始,佢每只藥要BB吃5ml,每日4次。我BB依家先得2 ... [/quote]

民房

我都有用公司醫療咭睇王志剛, 一般睇一至兩次都好返, 我睇過葵芳好多醫生, 其他都唔係咁得, 王志剛好d比較有心機聽你講, 多數要等幾個, 我有d同事個bb都睇佢, 都冇問題

大宅

hellomm:
或者你既小朋友夾王志剛喇,我就幾乎對佢冇晒信心了。我帶BB看以前舊居既醫生,都冇混合藥,都係食2.5ml。我就好少問佢問題,因為我自己就覺得佢唔係好好耐性。次次看佢都冇乜同我解釋BB既情況,BB有時唔合作喊,佢就會唔出聲,唔會同BB講D野等BB冇咁緊張。可能我有比較喇,以前舊居既醫生真係好好,會拿玩具分散BB注意力,等BB唔驚,有時仲會拿糖糖“tun”BB,BB仲好鍾意佢開既藥,看佢最多看兩次就會好返晒喇。

原文章由 hellomm 於 07-8-17 20:02 發表
Hi Winghw,
我都有幫小朋友買aia的醫療咭用, 每次都用醫療咭看王志剛, 小朋友亦用咭睇咗佢兩年多, 都ok, d藥水都比5ml, 我曾問過點解食咁多又咁多支, 王醫生話佢唔會幾款藥水混合成一支, 每支到係獨立劑 ...

複式洋房

其實港安都幾好

男爵府

好媽媽勳章

Winghw
我都覺得王志剛醫生對小朋友唔係太有耐性。(其實對大人都係:cry: )
上年帶大仔係佢度睇濕疹,佢好惡咁話我同佢搽左有類固醇o既藥膏,搞到佢d皮膚薄晒......之後開左幾隻藥膏俾佢搽,咪又係類固醇

原文章由 winghw 於 07-8-17 22:30 發表
hellomm:
或者你既小朋友夾王志剛喇,我就幾乎對佢冇晒信心了。我帶BB看以前舊居既醫生,都冇混合藥,都係食2.5ml。我就好少問佢問題,因為我自己就覺得佢唔係好好耐性。次次看佢都冇乜同我解釋BB既情況,BB有 ...

洋房

我都有同感...所以我轉左睇梁醫生.

原文章由 Himby 於 07-8-21 18:21 發表
Winghw
我都覺得王志剛醫生對小朋友唔係太有耐性。(其實對大人都係:cry: )
上年帶大仔係佢度睇濕疹,佢好惡咁話我同佢搽左有類固醇o既藥膏,搞到佢d皮膚薄晒......之後開左幾隻藥膏俾佢搽,咪又係類固醇 8 ...
[img][/img]

男爵府

好媽媽勳章

maggiec01
咁岩呀,我又係轉左睇梁醫生,2個仔都幾夾佢,通常睇1次就ok。

原文章由 maggiec01 於 07-8-21 18:29 發表
我都有同感...所以我轉左睇梁醫生.

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

想問下有無梁醫生地址? thanks!

原文章由 Himby 於 07-8-22 11:35 發表
maggiec01
咁岩呀,我又係轉左睇梁醫生,2個仔都幾夾佢,通常睇1次就ok。

男爵府

好媽媽勳章

smallkwan, check pm please!

原文章由 smallkwan 於 07-8-23 08:07 發表
想問下有無梁醫生地址? thanks!

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

我自己都係睇梁醫生 因我自細氣管很弱,12歲至結婚後氣管已好咗很多,但在01年因感冒轉咳看極都唔好,偶然經過梁醫生診所門口,張貼有關醫療幫助舒緩氣管藥物,便本著一試
原文章由 Himby 於 07-8-22 11:35 發表
maggiec01

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Hi Himby,

收到啦, 唔該你!

原文章由 Himby 於 07-8-23 10:39 發表

大宅

邊位梁醫生啊?可否pm埋俾我,謝謝!

原文章由 Himby 於 07-8-23 10:39 發表

男爵府

好媽媽勳章

hi winghw,pm左俾妳喇

原文章由 winghw 於 07-8-23 16:46 發表
邊位梁醫生啊?可否pm埋俾我,謝謝!

大宅

唔該晒!呢個梁醫生我都帶BB看過。感覺更加唔好。佢比較主觀,未聽我講晒BB既情況,就打斷我,表示不贊同。例如我話BB可能肚痾,佢就話唔係,BB D臭臭爛D唔出奇。我話我帶過BB去看24小時診所既醫生(因為BB半夜發燒),佢又打斷我話,果D醫生看過既BB可能唔超過5個。感覺真係“話不投機半句多”。
Himby,唔好意思,浪費佐你既好意。

原文章由 Himby 於 07-8-23 18:48 發表
hi winghw,pm左俾妳喇

男爵府

好媽媽勳章

winghw,唔緊要,我都係舉手之勞啫,睇醫生都要講夾唔夾o既,唔buy佢咪試下第二個囉。
其實我都覺得佢好主觀,又口水多過茶,不過2個b都好夾佢,最緊要係bb好返啫,岩聽咪應佢2句,唔岩聽咪當佢耳邊風囉:lol
(不過睇返妳地d對話,作為旁觀者o既我覺得佢都有d道理喎。)

原文章由 winghw 於 07-8-23 22:57 發表
唔該晒!呢個梁醫生我都帶BB看過。感覺更加唔好。佢比較主觀,未聽我講晒BB既情況,就打斷我,表示不贊同。例如我話BB可能肚痾,佢就話唔係,BB D臭臭爛D唔出奇。我話我帶過BB去看24小時診所既醫生(因為BB半夜發燒),佢又打斷我話,果D ...

民房

唔會再去

原文章由 Himby 於 07-8-21 18:21 發表
Winghw
上年帶大仔係佢度睇濕疹,佢好惡咁話我同佢搽左有類固醇o既藥膏,搞到佢d皮膚薄晒......之後開左幾隻藥膏俾佢搽,咪又係類固醇

...

我都唔鐘意~第一次諗住店舖有玩具so帶咗bb去睇,但醫生俾我感覺好敷衍~雖然出面好多都係咁~但我覺的做兒科醫生俾多d愛心會點啫?俾人覺的只係為咗錢先至揀兒科嘅感覺

男爵府

原文章由 hihijo 於 07-9-6 23:35 發表

我都唔鐘意~第一次諗住店舖有玩具so帶咗bb去睇,但醫生俾我感覺好敷衍~雖然出面好多都係咁~但我覺的做兒科醫生俾多d愛心會點啫?俾人覺的只係為咗錢先至揀兒科嘅感覺 ...

王醫生都唔係兒科專科... 我自己都睇過佢一排, 小病就ok, 大野就睇兩次都唔得, 直頭要轉醫生, 所以我而家轉左睇第2個....

我兩個仔直頭要跨區先搵到夾o既醫生添...

大宅

一一B,

請問青衣城的周醫生,全名叫咩?
有冇佢電話? Thanks.

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

周建偉 : 2431 0230 :mrgreen:
我c6都係睇佢架....

原文章由 Mantic 於 07-9-27 10:59 發表
一一B,

請問青衣城的周醫生,全名叫咩?
有冇佢電話? Thanks.
棉花爸...棉花媽...棉花糖(BB糖)...

大宅

多謝你的回覆。

請問周醫生多唔多開抗生素?
睇佢大約幾多錢,有幾日藥?
同埋,佢係卓健的嗎?

首頁

尾頁

跳至