婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

子爵府

引用:Quote:原帖由+littlefafa+於+13-11-09+發表

原帖由 lovenambb 於 13-11-09 發表
有得揀我都唔想上去,但係99喊哂囗咁話唔可以唔比姑姐見個個姪仔我唔想佢難做,何況只係一個月上 ...
我係想打ok,唔係pk

子爵府

引用:其實你c6都唔上去,你同個仔都唔好上啦要見

原帖由 littlefafa 於 13-11-09 發表
其實你c6都唔上去,你同個仔都唔好上啦
要見老爺奶奶咪出黎飲下茶囉
唔係歧視佢,係對佢好,佢就得寸進尺囉 ...
我係想打ok,唔係pk

大宅

回覆:有時真係好鄧99慘…………

咁食餐飯就算啦
旅行嗰啲算吧啦,你對人好,人地咬住唔放,何苦?
但係如果呀姑姐對我同個仔態度惡劣就絕無下次,嚇親小朋友點都唔得。同埋你呀哥都唔理你,我大條道理唔上去。
呀老爺奶奶係慘架啦,希望佢地走佐呀姑仔唔好煩到你啦(所以我唔會同佢咁friend)

大宅

你姑仔不是情緒病或精神病,這一病學名叫【從少畀人寵壞成年性港童任性自私專睇人蝦病】

本人都有精神病,如有食藥睇醫生,自己有心想好番係唔會隨便自殺,要死又何況睇醫生,想生存又何況自殺呢?

又要自殺又怕死打999,何必呢?
不如好好傾下佢想點,佢是否孤獨一人,有無朋友可以開解下?

坊間有機構幫好似我咁精神病同我家人點面對精神病病人!例如愛群會,可以打電話去問下!

好多人有錯覺精神病同情緒病係由心理或壓力發出,其實有大多數係大腦下某些信息出現錯誤,簡單點個腦少左或多左某些物質,食藥可以改善!

我有時都會想錯野有壞想法,但我會打去某d機構,唔可以任性要家人憺心!因為我知道我自己唔想病,另外不只病人的我辛苦同時我家人都好辛苦!

真正知這個病可怕的人,就更加要自愛自救,不可隨便利用這個病要脅他人!

子爵府

引用:咁食餐飯就算啦旅行嗰啲算吧啦,你對人好,

原帖由 littlefafa 於 13-11-09 發表
咁食餐飯就算啦
旅行嗰啲算吧啦,你對人好,人地咬住唔放,何苦?
但係如果呀姑姐對我同個仔態度惡劣就絕無 ...
旅行個度我唔同佢地去喇,亦都唔敢再題見過鬼都怕黑

子爵府

引用:你姑仔不是情緒病或精神病,這一病學名叫【

原帖由 傻C 於 13-11-09 發表
你姑仔不是情緒病或精神病,這一病學名叫【從少畀人寵壞成年性港童任性自私專睇人蝦病】

本人都有精神病, ...
佢冇朋友,佢未拍過拖,佢都好恨拍拖,c6有個朋友比佢睇中,佢夠膽死暗戀人地幾年,然後有日打比c6狂鬧,話個呀哥唔幫佢識人,搞到佢浪費咗幾年時間去暗戀人c6由頭到尾都唔知佢鍾意人,無lala比佢咁話,之後c6都怕鬼咗佢………………
我都想佢快啲拍拖,可能有拖拍個人會好返…………

大宅

引用:Quote:原帖由+傻C+於+13-11-09+發表你姑仔

原帖由 lovenambb 於 13-11-09 發表
佢冇朋友,佢未拍過拖,佢都好恨拍拖,c6有個朋友比佢睇中,佢夠膽死暗戀人地幾年,然後有日打比c ...
同佢拍拖果個人會好慘,施主,放下屠刀呀

大宅

佢都真係幾搞笑,依家香港地正常嗰啲女仔都難識男仔,何況佢……

都係咪理佢,say hi and bye就算

最緊要自己一家生活開心就好

侯爵府

好仔不如好新抱真係冇講錯,你99同你老公真係好福氣,有你呢個好新抱好老婆!

子爵府

引用:Quote:原帖由+lovenambb+於+13-11-09+發表

原帖由 ken3tine 於 13-11-09 發表
同佢拍拖果個人會好慘,施主,放下屠刀呀
我99都係咁講

子爵府

引用:好仔不如好新抱真係冇講錯,你99同你老公真

原帖由 Candywong61 於 13-11-10 發表
好仔不如好新抱真係冇講錯,你99同你老公真係好福氣,有你呢個好新抱好老婆! ...
我之前都好憎99,總之見到就憎,但係慢慢見到姑姐咁對佢地,我又於心不忍
比機會自己去了解下佢地之後,其實又唔係想像中咁差,大家交個心出黎就會相處得好

伯爵府

畀面勳章

引用:每次自殺之後自動報警即係想人救想人救即係

原帖由 一世做兵 於 13-11-08 發表
每次自殺之後自動報警即係想人救
想人救即係唔係全心一死
佢似係想玩野引人注意多d
我都係甘想~
扮病行兇~

侯爵府

lovenambb 發表於 13-11-10 15:10
我之前都好憎99,總之見到就憎,但係慢慢見到姑姐咁對佢地,我又於心不忍
比機會自己去了解下佢地 ...
我以前都吾鐘意99,但心裡又覺得如果吾係99悉心教導個仔,我今日邊度搵個好老公出黎,之後我點吾鐘意都會忍!我將來都會做人99,我都希望有個好新抱!

複式洋房

回覆:lovenambb 的帖子

如果係食個飯見下,不如約佢地出街食啦,起碼唔會喺街發作先啦

大宅

引用:Quote:原帖由+OoSaMoO+於+13-11-08+發表有

原帖由 lovenambb 於 13-11-08 發表
佢有喱個病十幾年ga 喇……………………都唔知自殺過幾多次
佢唔係堅自殺。堅自殺係好決斷嘅。佢只係用自殺黎要脅你地。

子爵府

引用:Quote:原帖由+lovenambb+於+13-11-08+發表

原帖由 happynation 於 13-11-18 發表
佢唔係堅自殺。堅自殺係好決斷嘅。佢只係用自殺黎要脅你地。
我都冇理佢la~~都理唔到咁多

寶石宮

2024年龍年勳章

楼主,你真係好好!

幸福可以好簡單

男爵府

解鈴還須繫鈴人,我個人覺得,要自殺唔會自己打999,只要趁冇人喺屋企,一秒就可以跳出去啦,既然係咁,不如等佢下次玩自殺即刻報警,咁警方有檔案,到時再叫醫生安排佢入精神病院,如果佢想要自由,佢唔想入精神病院,我諗佢應該唔會再發作

首頁

尾頁

跳至