跳至

首頁

尾頁

洋房

有冇人7月係屯門醫院生啊?

我仲有3個月就預產期 ,準備係屯門醫院生呀!但我仲未買bb野同自己野,想知走佬袋入面要有d乜野架???

別墅

Re: 有冇人7月係屯門醫院生啊?

HI dorothy828:
我都係屯門醫院生架, 預產期7月12日, 你呢?
你在邊度產檢, 我在容鳳書呀.
走佬袋入面要有產婦衛生巾,網褲,哺乳bra,乳墊, 床墊,日常用品, bb用品等等.

洋房

HI BBElaine:
我預產期係7月1日呀~
唔知點解我要係屯門醫院做產檢...可能係之前作小產又或者BB係TWINS掛。
係呢?你有無照過4D呀?知唔知係仔定女呀?
我上個月中照過原來好得意架,我照左係(孖女)。
好開心識到妳,我地保持聯絡呀!

別墅

dorothy828 :
我之前出旺角林翠苗做結構性超聲波佢有幫我照幾張4d, 係仔仔. 你孖女會唔智好辛苦架, 你住邊度架, 好呀我地保持聯絡

洋房

我住粉嶺架,咁你呢?其實兩個都真係幾辛苦架,我25週D人見到我個肚仲以為我就快生,係喎其實我地要開始食涼野未呀? 你買左BB野未呢?

別墅

Hello, 我原先都plan左去tuen mun醫院生啦, 預產期係7月22日, 我住元朗區的, 宜家係天水圍健康院覆診.

你地有無聽過 tuen mun 醫院o唔ok呀? 我嫂嫂剛係威爾斯生完, 佢話都ok, 產房係獨立既, 同埋因為大房無位, 佢比人upgrade左去2等房. 攪到我有d心郁郁想轉去威爾斯, dorothy, 點解你住粉嶺都會去tuenmun醫院呢? d人一般都話威爾斯比較好.

別墅

hello~
我預產期7月4日
我都會o係屯門醫院生~

7月12日出世3.19kg  滿月4.86kg 兩個月5.5kg 四個月6.6kg

洋房

hi Ching070723 :
因為我媽咪住元朗,同埋之前見紅入左屯門急症室,所以之後咪係屯門覆診。
但點解你住元朗唔去容鳳書覆診呀?近好多喎。
我聽私家醫生講話屯門醫院儀器設備比較多同經驗豐富喎,所以咪決定係屯門醫院生bb o羅。

洋房

hi 睡公主:
你預產期7月4日,知道係仔定女咪呀?
我係7月1日唔知我地會唔會係醫院撞到呢?

別墅

我住果頭搭西鐵/輕鐵去天水圍健康院都ok方便. 同埋我覺得天水圍間健康院比較新淨, 我去左覆診幾次, 果度大部份既姑娘都好nice.

我仲係1516緊啦, 生完之後想留番係自己屋企坐月, 自在d嘛, 但又驚則我同我老公兩個人攪唔店. 奶奶住天水圍既, 不過佢要返工, 所以未必抽到好多時間照顧我地啦. 如果最後都係決定自己坐月, 我諗我都係會去返tuenmun醫院生lu. 費時轉黎轉去咁煩啦.

男爵府

你地好呀,我係8月份既媽媽,預產期係8月15日

我都係屯門醫院迎接小bb既來臨呀~依家係元朗容鳳書做產險既。本身我係九龍人,嫁左先係元朗住。所以對屯門都唔係咁認識~希望屯門醫院一切都ok啦

係呢,你地預備晒d野未呀?我就未啦~不過都開始緊了

小少爺係ma mi 既心肝寶貝

別墅

dorothy828,
我個b係囝囝黎架
預產期咁接近真係有機會撞到wor!

Ching070723
我住天水圍架,不過o係屯門返工,
所以去屯門既健康院無去天水圍健康院檢查
如果唔係都可能會撞到你呀

7月12日出世3.19kg  滿月4.86kg 兩個月5.5kg 四個月6.6kg

洋房

hi clementying:

咁妳搬入o黍元朗慣唔慣?我就差唔不預備好晒啦~妳呢預備bb野未呀?(衫仔,沙巾,奶樽等...)

洋房

hi 睡公主:

你bb有無成日踢你呀?我個2個呢排成日踢我,好痛呀:-(
你買齊bb野未呀?我仲差d未買齊呀?

別墅

dorothy828 寫道:
hi 睡公主:

你bb有無成日踢你呀?我個2個呢排成日踢我,好痛呀:-(
你買齊bb野未呀?我仲差d未買齊呀?

我唔覺得BB成日踢呀 有少少擔心
可能係返工做野都唔多覺
我通常係訓覺個人靜落黎先覺得佢踢囉
入院既野準備得7788
奶瓶果D重未買
BB車同床會下星期去朋友到車返黎~

洋房

係呀!唔駛擔心通常都係要靜靜地先感覺bb踢架。
係呢...妳產假係放前4後6,定係前2後8呀?
我放前2後8呀!

洋房

hi BBElaine:

妳準備好晒d野未呀?(bb同入院d野)
我就大部份野都買齊啦!仲差bb既床上用品(床墊,被仔...)就仲未買啦

別墅

dorothy828:
未準備晒, 現在開始執走佬袋同買咗少訐bb衫, 叫咗朋友幫我買奶樽, bb床朋友比, 將會買張high chair(搖搖).
你有無上屯門醫院course, 我今星期六同老公一齊上分娩過程及產科病房簡介.

洋房

BBElaine:

我仲未上屯門醫院course, 我要等到19/5老公先得閒陪我上分娩過程及產科病房簡介。係喎妳上完話我知情況呀!

別墅

dorothy828 :
上完course, 祇係睇DVD介紹醫院病房,產房, 屯門醫院換咗新的產牀.教我地點樣?吸.

首頁

尾頁

跳至