親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

晚上 9:50 -飛 : 星期一 , 回程 12:40 下午 : 星期五, 3大2小, 住西門町

Day 1 機塲-----台北酒店 check in (交通: 包車/ 飛狗)

Day 2 九分,十分, 青桐,平溪, 基隆夜市 (交通: 包車) , {會否太趕呢?}

Day 3 國父紀念館(衛兵交接),-- 故宮,-- 天母(芝山站) shopping,-- 淡水 , 左岸,淡水老衙(捷運 轉紅26) , --

饒河夜市 ( 交通: 全天捷運)

Day 4 陽明山(小油坑....)-- 上引水產-- 濱江市場 (交通: 捷運) →→
下午: 桃 園 中壢-- 酒店check in (交通: 高鐵 ok?) →→ 石門

Day 5 大溪花海, 慈湖, 朱古力廠, 可樂廠, 音樂工作坊 ---中壢夜市 (交通: 慈湖線1 天票)
另 : 大溪老街 , 都放進去的話 會趕嗎?

Day 6 酒店---- 桃園機場 check in (交通: 包車 or ?) ---中航博物館→→機場 (交通: 中航免費車)

請問: 1. 行程順暢嗎? 首先: 台北 & 桃園 行程需要對調嗎?

2. 回程 check in 咗 要幾時回機場?

3.Day 1 夜機如果包車 or 的士, 夜麻麻飛狗收工未 ? 會否難找 車? ths

大宅

可有包車介紹, ths

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

醒目開學勳章

回覆:台北 + 桃園 , 請大家俾啲意見. ths

小朋友幾大?

只覺好趕,1)如無記錯去陽明山車程要成個鐘,2)幾点才可去到上引水產?仲有沒有得食,要留意
3)大溪花海那日,包車都玩唔曬,仲要(桃源一日票),好似要一小時一班車,要留意時間表,4)是晚上10点到,还是起飛,如起飛,笫2日小朋友要早起,會否辛苦了

禁止訪問

大宅

回覆 wingchu 的帖子

小朋友 11 & 8 age, 都比較大, 有得玩物都得, 我驚係我頂唔順啊.

首頁

尾頁

跳至